Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Σταθερά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και σε νέα δημοσκόπηση

Mελλοντικά 

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σταθερά μπροστά στις δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας κατά τους τελευταίους μήνες, δείχνοντας πως έχει αποκτήσει ένα σαφές προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει μίας πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης.
Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει νέα δημοσκόπηση, στην οποία η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με ποσοστό 4,5% στην πρόθεση ψήφου και 6,2% στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως καταγράφει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, το οποίο θα δημοσιευτεί , Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,3% και η ΝΔ 19,8%. Τρίτο κόμμα «Το Ποτάμι» με 6,9%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5%, το ΚΚΕ με 4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1%. 'Αλλο κόμμα 3,8%, Λευκό ή άκυρο 5,3%, Αποχή 6,7% και Αναποφάσιστοι 13,4%. Δεν απάντησε ένα 3,3% του δείγματος.
Στην εκτίμηση ψήφου μετά την αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά μεγαλώνει στις 6,2 μονάδες. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 34% και η ΝΔ 27,8%. Τρίτο κόμμα «Το Ποτάμι» με 9,7%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 5,6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5%. 'Αλλο κόμμα 5,2%.
Στο ερώτημα «μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ποιος νομίζετε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», ένα 32% των ερωτηθέντων επιλέγει τον Αντώνη Σαμαρά και ένα 20% τον Αλέξη Τσίπρα. Ποσοστό 1% συγκεντρώνει ο Π. Καμμένος. 'Αλλος 6%, Κανένας 35%, ενώ ένα 6% δεν απάντησε στο ερώτημα.
Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άσχετα με το τι θα πάρει τελικά ο ένας η ο άλλος δεν πρέπει να πέφτουμε
στη λιγούρικη περιέργεια των [Λίαν αμφισβητούμενων] δημοσκοπήσεων
τη στιγμή που στο τέλος οι περισσότερες βγαίνουν μούφα.
Αυτό που αισθανόμαστε κατάβαθα ΑΥΤΟ πρέπει να υποστηρίξουμε και ας πάνε στο
διάολο οι δημοσκοπήσεις. Κατευθυνόμενα σκουπίδια με σκοπό να ανασκολοπίσουν
εγκεφάλους και τίποτ' άλλο...