Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

O Guardian αποθεώνει Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ



Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας
“ Η βρετανική εφημερίδα σε ένα εγκωμιαστικό άρθρο σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στο να σχηματίσει κυβέρνηση και να πραγματώσει το όνειρο των λαών το Μάιο του 1968 έναντι εκείνων που καταστρέφουν τα τελευταία χρόνια την Ευρώπη και βυθίζουν τις χώρες στα χρέη ”
Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 12:0

Με ένα ιδιαίτερα εγκωμιαστικό άρθρο ο Guardian αποθεώνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ κοντά στο να σχηματίσει κυβέρνηση και να πραγματώσει το όνειρο των λαών το Μάιο του 1968 έναντι εκείνων που καταστρέφουν τα τελευταία χρόνια την Ευρώπη και βυθίζουν τις χώρες στα χρέη. 


Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα, σε εκτενές αφιέρωμα για τα αριστερά κόμματα της Ευρώπης που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Podemos στην Ισπανία το αριστερό κόμμα της Σλοβενίας, στέκεται ιδιαίτερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο δημοφιλές κόμμα, με ένα προβάδισμα 11% από την ΝΔ και «αν οι εκλογές γίνουν πρόωρα το Φεβρουάριο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τελικά σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση». 

Ο Guardian, θέλοντας να δώσει έμφαση σε όσα ονειρεύτηκαν οι ευρωπαϊκοί λαοί το 1968, φέρνει στο προσκήνιο μια σκηνή από την ταινία του Κώστα Γαβρά, «το Κεφάλαιο», όπου σε ένα οικογενειακό δείπνο, ο διευθυντής μιας μεγάλης γαλλικής τράπεζας έχει ένα καυγά με τον θείο του, έναν αριστερό του 1968, ο οποίος κατηγορεί τον ανιψιό του για την υπερχρέωση Ευρωπαίων πολιτών και την καταστροφή κρατών. Ο νεαρός τραπεζίτης απαντά «Μα πρέπει να είσαι χαρούμενος». Ο θείος ρωτάει μπερδεμένος «Γιατί;», «Διότι εκπληρώνω τα παιδικά σου όνειρα». «Τα παιδικά μου όνειρα;» ρωτάει ο θείος, «Εσείς οι αριστεροί θέλετε διεθνισμό, τον αποκτήσατε. Τα λεφτά δεν γνωρίζουν σύνορα».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο συντάκτης του άρθρου, γράφει χαρακτηριστικά ότι  «αν οι προβλέψεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πρώτη, αληθινά αριστερή, κυβέρνηση στην Ευρώπη, του χρόνου, το τεστ της επιτυχίας του μπορεί να είναι μια επανάληψη της σκηνής του φιλμ του Γαβρά, όπου ο Γιόσκα Φίσερ θα συζητά με τον Αλέξη Τσίπρα».

Η βρετανική εφημερίδα μάλιστα φαντάζεται και τι πως θα μπορούσε να είναι ένας διάλογος ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον Φίσερ, σημειώνοντας με νόημα ότι «όταν ο αριστερός της γενιάς του '68 κατηγορήσει τον Έλληνα ηγέτη ότι «εκτρέπει και άλλες χώρες σε επικίνδυνες αριστερές ατραπούς» γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε τον Τσίπρα να απαντά ότι «μα θα έπρεπε να είσαι χαρούμενος». Όταν ο Φίσερ, μπερδεμένος, θα ρωτούσε «γιατί» ο Τσίπρας θα μπορούσε απλά να απαντήσει: «Γιατί εκπληρώνω τα παιδικά σου όνειρα…». 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Η Ελλάδα χρειάζεται για το χρέος μια λύση τύπου Δυτικής Γερμανίας το 1953», δηλώνει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής ..... MΠΛA MΠΛA MΠΛA MΠΛA !!»

PE ΣEIΣ, PE ... PE ΠAIΔIA, TI .. ΠPΩTOTYΠIA, TI ... ΛYΣH !!! ΣYNΓKPINETAI ANOMOIA ΠPAΓMATA, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIEΣ ... KATAΣTAΣEIΣ, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIOYΣ ... XPONOYΣ, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIEΣ ... KOINΩNIKOOIKONOMIKEΣ ΔOMEΣ, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIA ... KPATOIH, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIEΣ ... ΠPAΓMATIKOTHTEΣ, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIEΣ .... ANAΓKAIOTHTEΣ !! .... KAI ΘEΛETAI .... ΛYΣEIΣ ;;; ΔIATYΠΩΣTAI ΠPΩTA ΣΩΣTA KAI OPΘA TO ΠPOBΛHMA/ΘEMA !!! KANTE MIA APXH, KAI AΦHΣTAI THΣ .... AΣYNAPTHΣIEΣ KAI APΛOYMΠEΣ !! O.K. ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Μηπως ο Τσίπρας έγινε συστημικότερος του συστήματος Χαρρούλη γιαυτό τέτοια αποθέωση?????