Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αντίο Παρίσι χωρίς συμφωνία (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρίσι Παρίσι


“ 
Ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, χωρίς να υπάρξει συμφωνία, ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ρίσι Κογιάλ αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις  ”
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 08:34
Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στη βίλα Σεντ στο Παρίσι, ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ρίσι Κογιάλ αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.
 Σύμφωνα με πληροφορίες το χάσμα -αν και μικρότερο- μεταξύ των δύο πλευρών σε σχέση με το δημοσιονομικό κενό για το 2015 παραμένει, ενώ και στο ζήτημα του ασφαλιστικού υπάρχουν διαφωνίες. Χαρακτηριστικό των σκληρών διαπραγματεύσεων ήταν ότι ο χθεσινοβραδινός πρώτος γύρος συνομιλιών ολοκληρώθηκε τα χαράματα της Τετάρτης αφού οι συζητήσεις κράτησαν περίπου 14 ώρες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «δεν υπήρξε συμφωνία για την έκθεση αξιολόγησης και την επόμενη ημέρα» με τους πιστωτές να θεωρούν ότι το δημοσιονομικό κενό του επόμενου έτους δεν κλείνει με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η πλευρά των δανειστών ζητά μέτρα ύψους 2 δισ., ενώ διαφωνία υπάρχει ακόμη και στο ύψος της ανάπτυξης που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2015 (στο 2,9%) με τον ΟΟΣΑ ήδη να το υπολογίζει στο 2,3%.
 Τέλος, πηγές του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα σημειώνουν ότι οι κόκκινες γραμμές σε ασφαλιστικό -μείωση συντάξεων, κατάργηση ΕΚΑΣ- και σε εργασιακά (50 συν 1) παραμένουν και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα αλλαγών.
 Στέλεχος του ΥΠΟΙΚ στο Reuters:
 Όπως ανέφερε Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters οι συζητήσεις στο Παρίσι ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα «απέτυχαν να επιλύσουν τις διαφορές για το δημοσιονομικό κενό». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «δεν έγινε καμία συζήτηση για παράταση του προγράμματος μετά το τέλος του έτους» και δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής των επιθεωρητών της τρόικας στην Αθήνα. «Το υπ’αριθμόν ένα θέμα είναι το δημοσιονομικό κενό του 2015», τόνισε ο αξιωματούχος.
 Δείτε το video:



ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: