Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Θρασίμια στο Μπέρκλεϊ: Φορτσάκης που τους χρειάζεται!

Μέρες ανομίας και για το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Οι εξτρεμιστές φοιτητές άφησαν τα μαθήματά τους και αντιδρούν στην αύξηση κατά 28% στα δίδακτρα φοίτησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια και οι πρυτανικές αρχές του  Πανεπιστημίου ζήτησαν τη συνδρομή του κυρίου Φορτσάκη, του οποίου η φήμη ξεπέρασε πλέον κατά πολύ τα ελληνικά σύνορα. Ο έλληνας πρύτανης δεν έχει απαντήσει ακόμα...
στην τιμητική αυτή πρόσκληση να συνδράμει τις αμερικανικές πρυτανικές αρχές και να συμμορφώσει τους φοιτητές του αμερικανικού Πανεπιστημίου.
Πληροφορίες από το στενό του περιβάλλον αναφέρουν ότι περιμένει τη  γνωμάτευση του ορθοπεδικού του. Το δάχτυλό του έχει καταπονηθεί από τις προσπάθειές του να βάλει σε τάξη τους απείθαρχους φοιτητές του ΕΚΠΑ και θα χρειαστεί κάποιες μέρες ώστε να αναρώσει και να επανακτήσει την κινητικότητά του.
Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς δήλωσε ενθουσιασμένος από την πρόσκληση αυτή του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ και τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο. Η διεθνής αναγνώριση έρχεται! Ούτε αυτή την επιτυχία δεν αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και κύριος Τσίπρας;».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, που αναμένεται να συνοδεύσει τον κύριο Φορτσάκη στο Μπέρκλεϊ, τόνισε: «Ακόμα και στις ΗΠΑ αναγνωρίζεται η απαράμιλλη προσπάθεια νοικοκυρέματος της Ελλάδας. Ο κύριος Τσίπρας δεν τα βλέπει όλα αυτά; Ο κύριος Σκουρλέτης πότε θα βγει να καταδικάσει ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους την ανομία των φοιτητών του Μπέρκλεϊ; Εκπροσωπούν το παλιό και θελουν να γυρίζουν πίσω ακόμα και την Καλιφόρνια!».
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει με την εμπειρία του και την τεχνογνωσία του τις αστυνομικές αρχές της Πολιτείας της Καλιφόρνια και αναμένεται των ημερών να συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη, στην οποία θα προσφέρει τις πολύτιμες συμβουλές του για ένα αποτελεσματικό σχέδιο καταστολής.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας τα γεγονότα, συνέστησε σύνεση και σεβασμό στους θεσμούς.
Το ΚΚΕ από τη μεριά του, σε σχετική ανακοίνωση, κάνει λόγο για μια αντιδραστική μειοψηφία, για εξτρεμιστές φοιτητές που δεν έχουν ξεκάθαρο αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο και πάνε πίσω το μαζικό λαϊκό κίνημα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΜΑΣ αναφέρει: Μια μικρή ομάδα φοιτητών του Μπέρκλεϊ, έξω και πέρα από τις αποφάσεις των συλλόγων, έστησε ένα σκηνικό για τις κάμερες που τελικά εξυπηρετεί άλλους σκοπούς».
Παπαλάμπραινα  από left

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι και φορτσάκης αλλά είναι κι υπόλοιποι.... Σαν δεν ξέρουμε τι απατεωνίσκοι είναι τα σκατόπαιδα των κομμάτων, οι αυριανοί τρόφιμοι της βουλής των Ελλήνων!