Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισε ναι και παραιτήθηκε από βουλευτής ο ΔΟΛιος Ανδρέας Ψυχάρης


 Παραιτείται από βουλευτής της ΝΔ ο Ανδρέας Ψυχάρης. Σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ΄’ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμη και για τα αυτονόητα». Το ερώτημα είναι να συνεννοηθεί με ποιόν; Γιατί με το λαό έτσι και αλλιώς δεν έχει δείξει καμία διάθεση συνεννόησης. Οπότε μένει να υποθέσουμε ότι το πολιτικό σύστημα (και συγκεκριμένα ο Σαμαράς) κάνει του κεφαλιού του και δεν συνεννοείται με το κάποτε πανίσχυρο εκδοτικό/μιντιακό/επιχειρηματικό κατεστημένο του οποίου ο πατέρας του και ο ίδιος είναι εκπρόσωποι.
Το σίγουρο είναι ότι ο Ανδρέας Ψυχάρης δεν είναι ούτε αυτόφωτος, ούτε έχει αυτόνομη πολιτική σκέψη. Εμφανίστηκε από το πουθενά και εκλέχτηκε με συνοπτικές διαδικασίες με κύριο προσόν τη συγγενική σχέση με τον πρόεδρο του ΔΟΛ.
Ο παραιτηθείς βουλευτής ανακοίνωσε την απόφαση του ΑΦΟΥ ψήφισε υπέρ της αλλαγής στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που θέτει εκτός του μέτρου των 100 δόσεων οφειλές για τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία εισοδήματος.  Οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν πριν μια βδομάδα διαφορετικά και το γεγονός ότι αναγκάζονται με διαδικασίες φαστ-τρακ να πάρουν πίσω την ψήφο τους μετά από πιέσεις της τρόικας αποδεικνύει πόσο διακοσμητικός είναι ο ρόλος τους ως μαριονέτες του συστήματος.  Η αλλαγή τους γελοιοποιεί.  Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ψυχάρης τελευταίο «τιτίβισμα» του στα κοινωνικά δίκτυα είχε το εντιτόριαλ του Βήματος με το οποίο διαφαίνεται η δυσαρέσκεια του Ομίλου για τα ήξεις-αφήξεις.
Άρωμα εκλογών;
Το ερώτημα στα χείλη όλων είναι αν η διαφαινόμενη απόσυρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά από το ισχυρότερο εκδοτικό συγκρότημα της χώρας μας οδηγεί αναπόφευκτα σε εκλογές.  Πρώτο πρέπει να δούμε το μέγεθος της ρήξης. Δυσαρέσκεια είναι γνωστό ότι υπήρχε εδώ και καιρό. Είναι ασφαλές να πούμε ότι ο ΔΟΛ επιθυμεί να πάρει κάποιες αποστάσεις από συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά τίποτα δεν συνηγορεί ότι επιθυμεί την εδώ και τώρα πτώση της.  Το γεγονός ότι παραιτήθηκε και παρέδωσε την έδρα του στον επόμενο πάντως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν επιθυμεί την πτώση της. Μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς το 1992 παραιτήθηκε από βουλευτής  ενώ στη συνέχεια προέτρεψε άλλους να ανεξαρτητοποιηθούν.
Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αλλος ένας σιχαμένος.Εριξε το <> του και μετά το παίζει
ντέ και καλά.
Κουράδα...