Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

EKTAKTO: Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση από την Βουλή στις 6 Οκτωβρίου

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, στις 6 Οκτωβρίου, από τη Βουλή όπως αποφασίστηκε πριν απο λίγο στη συνάντηση Α.Σαμαρά και Ε.Βενιζέλου.
 Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη: 



 «1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 και

2. Μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος».

Οι Α. Σαμαράς και  Ε.Βενιζέλος επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να ξεπεράσουν τους τριγμούς και την αμφισβήτηση που δέχονται στο εσωτερικό των κομμάτων τους και να μεταθέσουν την ευθύνη της πτώσης της κυβέρνησης στους βουλευτές, καθώς φαίνεται πώς η διαπραγμάτευση με την τρόικα οδηγεί σε αδιέξοδο.

Υπάρχει ωστόσο πάντοτε ο κίνδυνος του... ατυχήματος και η πρόκληση πρόωρων εκλογών. Και ο Γιώργος Παπανδρέου "έπεσε" λίγες ημέρες αφ' ότου είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

H απόφαση που έλαβαν στην απογευματινή συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος ασφαλώς και συνιστά πρόκριμα εκλογών στην περίπτωση που σημειωθούν διαρροές στο κυβερνητικό, στον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό. Εάν αυτές ξεπεράσουν  ένα όριο ακόμη και αν η ψήφος εμπιστοσύνης δοθεί στο οριακό 151 (τώρα ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει 154) αυτό σίγουρα θα αποτελέσει αιτία για προσφυγή στις κάλπες.

Το κλίμα όμως για την κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα βαρύ. Με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα να μην δείχνουν να καταλήγουν κάπου, με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας να αποτελεί πάντα ένα ορόσημο εκλογών καθώς πολύ δύσκολα θα συγκεντρώσει τις απαραίτητες 180 ψήφους, η έξοδος προς τις εκλογές τελικά ίσως να περνά από την ψήφο εμπιστοσύνης.

Αυτό γιατί η υπερψήφιση της κυβέρνησης έστω και με 154 ψήφους δεν θα σημαίνει πρακτικά τίποτα και το «θετικό» κλίμα της επαναβεβαίωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα διαρκέσει το πολύ 24 ώρες.

Αμέσως μετά θα και σε χρόνο ρεκόρ θα επανέλθουν στην επιφάνεια οι γνωστές ενδοκυβερνητικές παθογένειες οι οποίες και θα ταλαιπωρήσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό μέχρι της αναπόφευκτης πτώσης του.

3 σχόλια:

SKANDALOS είπε...

Γιώργο γερά να φύγει η δεξιά

Δευτέρα- Δευτέρα έρχεται η φοβέρα

Δευτέρα-Δευτέρα να φύγει η χολέρα

Μη φοβάστε είναι το γιωργάκι...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ.
ΥΠΟΠΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ.
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΒΑΖΕΛΙΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

"Η APIΣTEPA ΣHMEPA ή ΘA EINAI PIZOΣΠAΣTIKH ή δεν ΘA YΠAPXEI !!!
Και η ΔΗΜΑΡ μπορεί να λειτουργήσει Aποκλειστικά σαν KATAσκευασμένο, Eξωκοινωνικό Συστημικό ANTIBAPO !! Η Πραγματική KOINΩNIA MIΣEI και τις ''παρθενορραφές'' και τους ''Frankenstein'''.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠPEΠEI NA αναζητήσει την ΠPOOΠTIKH της KOINOβουλευτικής Πλειοψηφίας και των Aριστερών ΣYNεργασιών πρώτα από όλα στο Mεγάλο Kοινωνικό Πεδίο. Εκεί όπου ο PIZOσπαστισμός συναντιέται με την Πραγματική Yπευθυνότητα. Την Yπευθυνότητα Tων Λαϊκών Aναγκών και του Aνατρεπτικού PIZOσπαστισμού. !!"

"TA ΛOΓIA EITANE KAΛA, KAΛA KAI TIMHMENA ...!!" EMEIΣ "TA XPΩMATIΣMENA ΠAIΔIA- Tα.Xει.Πει.-", ΣE AΠOΛYTO BAΘMO, ΛEMAI OTI: KAMMIA "ΣYNEPΓAΣIA" ME .. ΔHMAP KAI AΛΛEΣ ... ΠAPAΦYAΔEΣ TOY ΣAΠIOY EΔΩ KAI ΔEKAETIEΣ ANΘEEΛΛHNIKOY ΣYΣTHMATOΣ !! XPEIAZOMAΣTAIE MIA ΠOΛITIKH ME AΛΛEΣ ΣYNTETAΓMENEΣ, MIA ΠOΛITIKH ME ΠATPIΩTIKO EΘNIKO OΦEΛOς (ΠEOς) !!! ME TON EΛΛHNIKO ΛAO, ΓIA TON EΛΛHNIKO ΛAO, ΓIA TON MEΛΛON TΩN .... AΓΓENNHTΩN EΛΛHNΩN !!!
ΓIA NA ΔIKAIΩΘEI TO AIMA TO EΛΛHNIKO ΠOY ΠOTHIΣE AYTHN THN ΓH, AYTA TA XΩMATA, ΓIA EΛEYΘEPIA, ANEΞAPTHΣIA, AYTOΔIAΘEΣH, EΘNIKH KYPIAPXEIA, EΘNIKH AΞIOΠPEΠEIA KAI AYTOΠPOΣΔIOPIΣMO - "KAI EΣY ΛAE BAΣANIΣMENE MHN ΞEXNAΣ TON ΩPOΠO" !!!

Y.Γ. ...... AΛΛOIΩΣ: ΠOIOΣ EIΔE ZΩNTANO/(NOYΣ) NEKPO/(OYΣ) NA BΓAINEI/(NOYN) ΓIA ΣEPΓIANI !!!!