Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Τα Ελικόπτερα είναι Έτοιμα για την Απογείωση!



Την ίδια ώρα που στην ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για την απασχόληση, στο Μιλάνο, ο Γάλλος Πρόεδρος, μαζί και ο Ιταλός Πρωθυπουργός τόλμησαν να ψελλίσουν τις διαφωνίες τους για την ασκούμενη πολιτική και να θέσουν τη σιδηρά κυρία της Γερμανίας προ των ευθυνών της για την λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού που σαρώνει σιγά-σιγά ολόκληρη την Ευρώπη, ποίος άλλος θα μπορούσε να είναι ο συνήγορος της Φράου Καγκελαρίου, παρεκτός του ανεκδιήγητου που παριστάνει τον Έλληνα Πρωθυπουργό?
Την αποφασιστικότητα (sic) της φαιδρής κυβέρνησής του να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με στόχο τη μείωση της ανεργίας εξέφρασε ο “Πρωθυπουργός” της Ελλάδας, συμπληρώνοντας και αφήνοντας κάγκελο τους συνομιλητές του: «Απευθύνομαι σ’ εσάς, ως ο πρωθυπουργός της χώρας με τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, με βλέπετε αισιόδοξο, γιατί οι Έλληνες, με πολλές και προσωπικές θυσίες, κατάφεραν και έστριψαν το καράβι στον δρόμο της ανάπτυξης!». 
Φαντάζεται τον εαυτό του στον ρόλο του τροπαιούχου πηδαλιούχου του Ελληνικού σκάφους, όταν το έχει ο ίδιος εξοκείλει στα βράχια, πιο τρελός κι από τον πλοίαρχο Φλέτσερ!
Περίπου την ίδια ώρα που «αισιοδοξούσε» δημοσίως ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, διηγούμενος για άλλη μια φορά ανερυθρίαστα, τις γνωστές ανοησίες για τη σουξεδιάρικη ελληνική ιστορία, κυκλοφορούσε και η έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας που διαπιστώνει οριακή μείωση της ανεργίας για τον μήνα Ιούλιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς, παρά την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Τώρα, τι σόι δεδομένα χρησιμοποιεί η στατιστική υπηρεσία  όταν οργιάζει η μαύρη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν μπορεί κανείς να πει, αλλά ελπίζει ότι θα έχει βάλει το χέρι του ο καλός Θεός της Ελλάδας κι ότι δεν θα έχουν χώσει τις χερούκλες τους τα τζιμάνια από την «Ομάδα της Αλήθειας», ότι τα στοιχεία είναι, τέλος πάντων, αξιόπιστα.
Greek Statistics ή όχι, η ανεργία είναι θεόρατη και οι όροι που θέτουν οι εργοδότες, είναι συχνά εκβιαστικοί και ποταποί. Αν θέλουμε, μπορούμε να κρίνουμε ο καθένας από μόνος του, από αυτό που συμβαίνει στον δικό του περίγυρο, από αυτό που αισθανόμαστε όλοι δίπλα μας αλλά και μέσα μας: η εργασία είναι είδος προς εξαφάνιση κι αυτή, στην Ελλάδα, όπως παρόμοια τείνουν να εξαφανιστούν και το όραμα και η ελπίδα και σε λίγο θα «εξαφανιστεί» πάλι, κάποιος γνωστός ή φίλος, κάποιος που τον ξέραμε ή ακόμα χειρότερα, κάποιος που τον αγαπούσαμε και θα λέμε, «τον χάσαμε κι αυτόν ή αυτήν» και θα γράφομε στο μουτσουνοτέφτερο R.I.P. όταν θα μαθαίνουμε ότι κάποιος βούτηξε πάλι από καμιά ταράτσα ή ότι βρέθηκε κι άλλος που δεν άντεξε να ζει χωρίς τα φάρμακά του, που έχουν γίνει πια, στην εποχή μας, πολύ ακριβά για να τ’ αγοράζει ο καθένας.
Άσε τώρα τις ιστορίες που διηγούνται οι αναλυταράδες, ότι θα έχομε, λέει, για το 2015, 2.9% ανάπτυξη!Γελάνε κι οι πέτρες μπροστά από όλα αυτά τα μαγαζιά με τα λουκέτα, που δεν πρόκειται να ξανανοίξουν ποτέ, διότι οι ιδιοκτήτες τους είναι όλοι πνιγμένοι στα χρέη και γιατί οι πελάτες τους, είναι φαλιρισμένοι κι αυτοί.
Εξάλλου, αν το δει κανείς από την άλλη πλευρά, κι αν μπορεί να γελάσει αντί για να κλάψει, το γέλιο ακούγεται βροντερότερο, όταν έρχεται η κουβέντα στα 25 δισεκατομμύρια –και βάλε, που λείπουν για την επόμενη διετία και που, εντόνως, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το ΔΝΤ σχετικά, προσδιορίζοντας το χρηματοδοτικό κενό μάλλον με το πλέον αισιόδοξο σενάριο, παραγνωρίζοντας ίσως το γεγονός ότι 1 εκατομμύριο Έλληνες δεν στριμώχτηκαν ετούτη τη φορά στην ουρά για  να πεθάνουν επί τόπου ή για να πληρώσουν την πρώτη δόση από το νέο χαράτσι στο κεραμίδι τους.
Φωτιά στα μπατζάκια των Ολετήρων, τώρα που η κοινωνία έχει πλέον γονατίσειπρος δόξα των χρυσοδάχτυλων και των κομπιναδόρων, έχομε πέσει χάμω και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει ποιος θα καλύψει αυτό το χρηματοδοτικό κενό, γιατί οι πραγματικοί τοκογλύφοι, είναι εκεί έξω στις “αγορές” και περιμένουν να κάνουν τις υποθήκες μας μια χαψιά!
Αυτό είναι το περίγραμμα της φαιδρότητας που μας περιβάλλει.
Όμως, ας γυρίσομε πίσω, εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε, γιατί πρέπει να διαδοθεί αυτό που μαθαίνομε από τηνDeutsche Welle, με την ευκαιρία της συνάντησης του Μιλάνου για την ανεργία: από τη χρηματοδότηση που έχει προβλεφθεί για την ανεργία των νέων -ας την πούμε «ασπιρίνη» που δίνουν στους νέους μας οι κομισάριοι της Ευρώπης με την άδεια της Φράου Καγκελαρίου, για να αντιμετωπιστεί, δήθεν,  η επιδημία της γρίπης που λέγεται «ανεργία», μέχρι σήμερα και πιλοτικά, τρέχουν προγράμματα σε 7 χώρες – μέλη. Όχι όμως και στην Ελλάδα του 53,1% ανεργίας στους νέους, διότι η Ελλάδα δεν διαθέτει εγκεκριμένα σχέδια προς υλοποίηση!
Έτσι περιμένοντας το δωρεάν wi-fi, οι νέοι , θα περιμένουν και για τα προγράμματα απασχόλησης, μέχρι να καταφέρουν οι ανεκδιήγητοι που μας κυβερνούν να συντάξουν, επιτέλους, έναν φάκελο της προκοπής.
Ωστόσο, όλοι ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχιστεί αυτή η βαρβαρότητα και ότι αυτός ο παρανοϊκός με το σύμπτωμα του Ιεχωβά  που παριστάνει τον Πρωθυπουργό, θα μαζέψει τον εσμό των συμβουλατόρων του και την υπόλοιπη συμμορία των ανεπρόκοπων που μας κυβερνούν και θα επιβιβαστούν όλοι μαζί στα ελικόπτερα.
Τα ελικόπτερα, έχουν ζεσταθεί αρκετά και είναι έτοιμα για απογείωση, αυτοί τι περιμένουν?
Το κολάζ, είναι από την ΟΚΤΑΝΑ
my-pillow-book

Δεν υπάρχουν σχόλια: