Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΣΚΟΡΔΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!

Ενα ακόμη …ζόμπι εμφανίζεται σήμερα…μην το χάσετε

 παπανδρεου μιχας σημιτης
Ολα τα…φαντάσματα του χθες στην πίστα. Μετά το Γιώργο ήρθε η ώρα και του αρχιρέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη που θα εμφανιστεί σήμεραστην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυσή του. Ο κ. Σημίτης αποδέχθηκε
την πρόσκληση που του απηύθυνε προσωπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος να παραστεί και να χαιρετήσει στην εκδήλωση, σε αντίθεση με την ευγενική άρνηση με την οποία απάντησε στην ανάλογη, μάλλον απρόθυμη, πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου να βρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Παπανδρέου στο Ζάππειο προχθές βράδυ -εκεί που έγιναν τα γνωστά έκτροπα.
Ο κ. Σημίτης ωστόσο δε θέλει να εμπλακεί ευθέως στην εσωκομματική σύγκρουση και στην αντιπαράθεση βενιζελικών – παπανδρεϊκών, πέραν βεβαίως των όσων συμβολίζει και σηματοδοτεί η παρουσία του στη σημερινή εκδήλωση.
Είναι ωστόσο σαφές ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο τις κινήσεις και τη γενικότερη τακτική του κ. Παπανδρέου. Στην παρούσα φάση θεωρεί αναπόφευκτη τη συνεργασία με τη ΝΔ για την εφαρμογή των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών. Άλλωστε δικής του επιρροής είναι και ο νυν υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά ο προκάτοχός του Γιάννης Στουρνάρας. Σε κάθε δε περίπτωση θα εκφράζει την πλήρη στήριξή του στις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα για την δημοσιονομική εξυγίανση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Το μεταρρυθμιστικό του στίγμα είναι βέβαιο ότι θα το διατυπώσει σε όλους τους τόνους.
Υπό αυτή την έννοια ο κ. Σημίτης αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει η σημερινή ηγεσία του Κινήματος, χωρία πάντως να ταυτίζεται μαζί της. Από την άλλη, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να ταχθεί υπέρ της υπέρβασης του σημερινού ΠΑΣΟΚ και να στηρίξει τις πρωτοβουλίες ανασύνθεσης και ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως η κίνηση των «58», φυσικά και η «Ελιά» συνέδραμε με παρεμβάσεις του στις διεργασίες αυτές.
Την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσει και τώρα, που ο κ. Βενιζέλος μιλά για την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης.
Κατά τα λοιπά ο κ. Σημίτης θα αναφερθεί συνολικότερα στο ευρωπαϊκό πεδίο, τους συσχετισμούς δυνάμεων και τις πολιτικές που συζητούνται για την έξοδο από την κρίση.
onpolitika

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ... ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ. ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΧΑΜΠΑΡΙ ΡΕ ΧΑΡΡΥ;;;;;