Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση – σοκ : Έκτο κόμμα και καταϊδρωμένο το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου! Απειλείται η κυβερνητική σταθερότητα (κάρτα)

VenizelosOrgiL[1]


Σε κίνδυνο θάνατο για την κυβερνητική σταθερότητα, αλλά και για την ομαλή πορεία της χώρας στην τροχιά εξόδου από το Μνημόνιο, εξελίσσεται το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

Η τραγική εικόνα που εμφανίζει σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις το μόρφωμα στο οποίο μετεξέλλιξε ο αρχομανής αντιπρόεδρος και η παλιοπαρέα του, ένα ιστορικό κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ (που με όλα τα σοβαρά λάθη του παρελθόντος) αποτελούσε  πυλώνα σταθερότητας για την χώρα και το πολιτικό σύστημα, αποτελεί την βασικότερη αιτία για την πορεία προς τα βράχια που ακολουθεί συνολικά η κυβέρνηση.

Η πρωτοφανής ανικανότητα του Βενιζέλου να συσπειρώσει γύρω του πολιτικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, αλλά και να εκφράσει πολιτικά, στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που πλήττονται βάναυσα από τις σκληρές πολιτικές των τελευταίων ετών, αποτελεί την θρυαλίδα που μπορεί να ρίξει την Κυβέρνηση και να οδηγήσει την χώρα στο χάος.

Είναι προφανές πως με τον ανίκανο Βενιζέλο στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να νοηθεί καμιά πολιτική συνεννόηση  αφού αποτελεί τον ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΠΑΘΗ πολιτικό για την  Ελληνική κοινωνία, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει ο καθένας.

Ενώ είναι βέβαιο πως στο τέλος ο χοντρός θα πάρει στον λαιμό του και τον Σαμαρά…

Δείτε τώρα την σημερινή δημοσκόπηση της “Εφημερίδας των Συντακτών”

Δυναμική αυτοδυναμίας στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει φτάσει τη διαφορά του στις 11 ποσοστιαίες μονάδες (36% έναντι 25%), προβάδισμα που είναι το μεγαλύτερο από τις αρχές του έτους. Ακολουθούν το Ποτάμι με 9,5%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 1%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 40 μονάδων (64% έναντι 24%) ανοίγοντας την ψαλίδα στο απώτατο σημείο από τον Ιανουάριο του 2014 και με αυξητική τάση μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας το 42% απαντάει καμία από τις δύο, ενώ το 31% επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και το 22% ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 38% έναντι 34% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 28% λέει «κανένας από τους δύο» ή δεν εκφράζει γνώμη.


dimoskopisi

Δεν υπάρχουν σχόλια: