Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα αμφισβήτηση του Σαμαρά από την Ντόρα – Τελειώνουν τα ψωμιά του…


Πληθαίνουν οι φωνές αμφισβήτησης του Σαμαρά στη ΝΔ, όσο αυξάνονται και οι φήμες για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Τελευταίο κρούσμα αποτελούν τα λεγόμενα της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σε τηλεοπτική της συνέντευξη δήλωσε με νόημα τα εξής: «Ο κ. Σαμαράς έχει “χρέος” να συγκαλέσει την Κ.Ο. της Ν.Δ. και να την ακούσει. Αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα σήκωσε ένα πάρα πολύ μεγάλο βάρος όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε τον βαθμό υπευθυνότητας που πρέπει και σήμερα έχει προβληματισμούς». Πρόσθεσε δε: «Οφείλουμε από κοινού να συζητήσουμε, να πάρουμε τις απαντήσεις, να οργανώσουμε το αύριο και να δώσουμε πραγματικά την πυξίδα για τη μεταμνημόνια εποχή στον ελληνικό λαό».

Συνεχίζοντας την τακτική αμφισβήτησης του πρωθυπουργού η Μπακογιάννη «άδειασε» την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη για την απόφαση μη μετάδοσης της ομιλίας Τσίπρα στο Βελίδειο, λέγοντας ότι…
«Επικοινωνιακά ήταν ένα λάθος. Κανένας λόγος δεν υπήρχε να πει κάποιος ότι δεν μεταδίδεται η συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι παράδοση». Η λαϊκή παροιμία «τα λέω στην πεθερά να τα ακούσει η νύφη» ταιριάζει στην περίπτωση αυτή, καθώς το «άδειασμα» ουσιαστικά απευθύνεται στο πρόσωπο του ίδιου του Σαμαρά.

Η Μπακογιάννη επιδιώκοντας να πάρει τη ρεβάνς για την εσωκομματική της ήττα το 2009 εμφανίζεται τώρα ως η φωνή συσπείρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., η οποία είναι «υπεύθυνη» και «προβληματίζεται» από τη στάση της ηγεσίας του κόμματος. Δεν περιορίστηκε, όμως, μόνο εκεί η Μπακογιάννη. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας σε ραδιοφωνικό σταθμό ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα είπε ότι «Ένα επιχείρημα που έχει βάση είναι το να προχωρήσουμε λίγο πιο γρήγορα στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να ξεκαθαρίσει η εικόνα και να ξέρουν (οι εταίροι) ότι υπάρχει σταθερότητα στη χώρα και να ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με συγκεκριμένους συνομιλητές, για να μη χάσουμε χρόνο. Πιστεύω ότι πρέπει να επιταχυνθούν τα πράγματα, ναι. Διότι πιστεύω πραγματικά ότι αυτή η σκέψη έχει λογική».

Στην ουσία η Μπακογιάννη με την πρότασή της αυτή επιχειρεί να στερήσει πολύτιμο χρόνο από τον Σαμαρά στην απεγνωσμένη προσπάθεια που κάνει να βρει τις απαραίτητες 180 ψήφους για την εκλογή Προέδρου. Θέλει να επισπεύσει το χρόνο των εκλογών έτσι ώστε η αναμενόμενη πανωλεθρία του Σαμαρά να ανοίξει τον δρόμο της διαδοχής στη Ν.Δ. Γνωρίζοντας το πείσμα και την εκδικητικότητα του Μητσοτακαίηκου είναι σίγουρο ότι αυτά τα χτυπήματα στον έτσι κι αλλιώς καταρρέοντα Σαμαρά θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Γιώργος Μάστορας
Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχουν αρχίσει και χεζωντε πανω τους τα γιδια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε είσται τέλιωμενοι.

Ανώνυμος είπε...

Πανικός εχου χάσει αυγα και καλάθια.

Ανώνυμος είπε...

Γράφουν κάπου να συγκεντρώσει τους άξιους να δώσει την τελευταία μάχη. Και ροταω υπάρχουν άξιοι σε αυτή την δικομματικει. Κολοκυθιά με τη ρίγανη.