Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Τα δύο πρόσωπα της Τάνιας Ιακωβίδου

Η δημοσιογράφος ήρθε να εμπλουτίσει κι άλλο την ανθρωπογεωγραφία του ελληνικού Κοινοβουλίου
Τα δύο πρόσωπα της Τάνιας Ιακωβίδου
Πηγή: EUROKINISSI-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ


  Από τον «Ομορφο κόσμο»

Ταξίδι στον χρόνο και στο «μακρινό» 2006. Ο «Ομορφος Κόσμος» του Γρηγόρη Αρναούτογλου κάνει πρεμιέρα για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Ενα νέο μέλος προστίθεται στην παρέα. Με μουσική υπόκρουση άσμα της Ελλης Κοκκίνου, η νέα συμπαρουσιάστρια του εθνικού Γρηγόρη κατεβαίνει τη σκάλα. «Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι στην παρέα του "Ομορφου κόσμου". Το ήθελα πάρα πολύ. Ηταν όνειρο ζωής για μένα να είμαι εδώ κοντά σας» λέει.

Εκείνη η συγκινημένη σε κάπως υπερβολικό, τηλεοπτικό βαθμό δημοσιογράφος δεν ήταν άλλη από την Τάνια Ιακωβίδου, η οποία βίωνε την κορυφαία στιγμή της καριέρας της. Αργότερα, ακολουθώντας μια λογική που λέει πως η αναγνωρισιμότητα σημαίνει και ικανότητες, εκδήλωσε και άλλου τύπου φιλοδοξίες, πολιτικού χαρακτήρα βεβαίως: τότε μπορεί να ήταν ο «Ομορφος κόσμος» της μικρής οθόνης, σήμερα είναι ο «πολιτικός κόσμος» της χώρας.

Η δημοσιογράφος Τάνια Ιακωβίδου ξεκίνησε την καριέρα της από μικρά κανάλια. Γνωστό, συμπαθές πρόσωπο μιας μάλλον περιφρονημένης τηλεόρασης, διέθετε ένα κάποιο είδος ταλέντου. Τα καλά της ελληνικά και τα μακριά της μαλλιά ήταν το διαβατήριό της για τη σταδιακή μετακόμιση σε μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε ποτέ το κλασικό αφελές κορίτσι της ψυχαγωγικής ζώνης. Αντιθέτως, πάντα σφιγμένη και σοβαρή, φλέρταρε ενίοτε ανάμεσα στο gossip και στη μαχητική ενημέρωση.

Τα τελευταία χρόνια είχε ταχθεί αποκλειστικά στη σοβαρή δημοσιογραφία, πρωταγωνιστώντας στα τηλεοπτικά παράθυρα μικρών καναλιών, εκδηλώνοντας ως επί το πλείστον συντηρητικές απόψεις. Ας μην ξεχνάμε ότι πρώτος πολιτικός της μέντορας υπήρξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Είχε κατέλθει και με τον ΛΑΟΣ στις εκλογές του 2007.  Δεν κατάφερε να εκλεγεί. Δεν πτοήθηκε.

Ακολουθώντας την κλασική πορεία που χάραξαν και άλλοι συνάδελφοί της στον ΛΑΟΣ, πέρασε στη Νέα Δημοκρατία. Και όμως πάλι η Τάνια δεν τα κατάφερε να μπει στη Βουλή, ούτε το 2009, ούτε το 2012. 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που της προσάπτουν τις επικοινωνιακές αρετές ενός θηλυκού Αδωνη Γεωργιάδη. Φέρνουν ως παράδειγμα την τηλεοπτική της αψιμαχία με τον Πέτρο Τατσόπουλο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου. Η Τάνια είχε καταφέρει να τον κάνει έξαλλο. Βέβαια, αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο, αλλά αυτή είναι ιστορία για άλλη στήλη...

Στον κοινουβουλευτικό κόσμο

Την περασμένη εβδομάδα ήταν η μεγάλη της στιγμή. Με μπλε σακάκι, μαλλιά αυστηρά πιασμένα σε κότσο, ορκίστηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η σημειολογία πάντα μετρά.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια γυναίκα που είτε είναι φοβερά ικανή είτε έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας, καθώς δεν της πήρε καθόλου χρόνο να ανελιχθεί στον κομματικό μηχανισμό. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2012 διορίσθηκε σε θέση ειδικού συμβούλου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τι σημασία είχε που οι επικριτές της ανέτρεχαν στο πλούσιο βιογραφικό της και αναρωτιούνταν πώς ήταν δυνατόν μια κάτοχος Lower, με πτυχίο από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και απόφοιτος Κολεγίου Δημοσιογραφικών Σπουδών να αναλάβει μια τέτοια θέση. Απλώς κακίες! Η Εριν Μπρόκοβιτς που λύγισε ολόκληρη πολυεθνική ήταν καλύτερη από την Τάνια;

Η εκπληκτική πορεία της συνεχίστηκε και αργότερα, όταν ορίστηκε πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μάλιστα, το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε ήταν φανερό ότι προσπαθούσε να αναδείξει τις αρετές της Τάνιας, την οποία ανέφερε ως «δημοσιογράφο - πολιτισμιολόγο». Για τους κακοπροαίρετους, υπήρχαν και οι σχετικές αποδείξεις εντός του ΥouΤube. Η Τάνια είχε προχωρήσει στο παρελθόν - από τον άμβωνα μεσημεριανών εκπομπών - σε βαθιές πολιτισμιολογικές αναλύσεις του περιεχομένου της ελληνικής τηλεόρασης εκφράζοντας απόψεις για την Ευγενία Μανωλίδου, τη Σίσσυ Χρηστίδου, τον Χρήστο Φερεντίνο και τα άλλα παιδιά.

Ας μην είμαστε, όμως, προκατειλημμένοι με τη νέα βουλευτή. Η προϋπηρεσία στο πλευρό του Γρηγόρη Αρναούτογλου την έχει προικίσει με όλα τα απαραίτητα εφόδια για μια καριέρα στον πολιτικό στίβο. Ας της δώσουμε χώρο και χρόνο. Αν εκμεταλλευτεί τη μαχητικότητα του χαρακτήρα της, είναι πιθανό να παρουσιάσει μια εξαιρετική κοινοβουλευτική πορεία. Μία ακόμη τηλεπαρουσιάστρια που περνά το κατώφλι της Βουλής για να δώσει τη μάχη για τη σταθερότητα της Δημοκρατίας.

Αδέκαστη

*Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 6 Απριλίου 2014

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τη ειναι ολα αυτα που μας λες ρε.
Μας τα πριξατε με τα σουργελα των ΜΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ψηλά δεν φτάνει μόνο ο αητός μα γλείψε γλείψε φτάνει και ο γυμνοσάλιαγκας ..... το κόμμα καρατζαφέρη είναι εκτροφείο προμηθευτής τού σαμαρά ....

Ανώνυμος είπε...

εκπληκτική πορεία!
Ειχε δάσκαλο καλό,
το Καρατζαφέρη, θα παει ψηλά αυτο το κορίτσι, οσο κι ο πρόεδρας.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη ρε χαρυ ρεζιλι η δικια σας η γκαμπριελα σακελαριδη η υποψηφια δημαρχος αθηνων που ειχατε στις δημοτικες εκλογες μαιου,που βαζει καροτα στη σοβιετικη κωλαρα της και γλυφει τα σκατα της δημοσιως ειναι καλυτερη?????
πες μας τωρα και για τις πουστοξεσκιμενενς κωλοτρυπιδες των στρατουλι και παπαδημουλι.....αχ καλε...

καλε ζητω η καροτικη αριστερα και υπερπροοδος καλε!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν να θίγονται και να προσβάλονται όλοι οι πατριώτες του κώλου που ψηφίζουν Καρατζαφέρη και ενισχύουν τον Σαμαρά που έπεσε στα τέσσερα προκειμένου να ικανοποιήσει τις ορμές γερμανοαμερικανοεβραίων ..... εσείς πατριώτες του κώλου να ψηφίσετε το κόμμα μπαλτάκου ....για να είστε συνεπείς με τις πατριωτικές ιδέες του κώλου που σας χαρακτηρίζουν .... ψηφίσατε ζαγοράκη και σπυράκη.... τώρα όλοι μαζί να φέρετε τον πατριώτη μπαλτάκο ..