Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ετοιμάζουν «πανηγύρι» δήθεν εκδίωξης της τρόικας

Ετοιμάζουν «πανηγύρι» δήθεν εκδίωξης της τρόικας


Στόχος του Μαξίμου να εξαφανίσει τις λέξεις: Τρόικα, Μνημόνιο, ΔΝΤ
Η φιέστα της δήθεν απομάκρυνσης της τροίκας αναμένεται να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου λίγες ημέρες πριν από την ΔΕΘ και κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι θα γίνει με διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 3 του Σεπτέμβρη, ημερομηνία που συμπίπτει με την επέτειο της μετάβασης από την απόλυτη στη Συνταγματική Μοναρχία.
Θα επιχειρήσει δηλαδή ο πρωθυπουργός – με την μέθοδο του παραλληλισμού –  να συνδέσει σημειολογικά την 3η του Σεπτέμβρη του 1843 όπου οι Έλληνες επαναστάτησαν και ζήτησαν Σύνταγμα από τον βασιλιά Όθωνα, με τα σημερινα τεκταινόμενα. Σε αυτό το σημείο ο κ. Σαμαράς θα συνδέσει και την περίφημη έκφρασή του: «Εγώ σκίζω κάθε μέρα μνημόνια, και τα σκίζω σελίδα – σελίδα τα τελευταία τρία χρόνια».
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μιλήσει για σκίσιμο των μνημονίων και για την ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολα;ίου με τον λαό εμπνεόμενος και από την 3η του Σεπτέμβρη της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ. 
Θα χρησιμοποιήσει αυτούς τους παραλληλισμούς αφού όπως τον έπεισαν οι σύμβουλοί του αυτός είναι ο μοναδιός τρόπος να «χτυπήσει» στο θυμικό και στην καρδιά των Ελλήνων.
Επί της ουσίας όμως επειδή ο ελληνικός λαός έχει πάψει πλέον να «τρώει» κουτόχορτο είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως το όλο επικοινωνιακό εγχείρημα των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου θα ξεφουσκώσει πριν καν ξεκινήσει.
Το σχέδιο που απεργάζεται η κυβέρνηση σε συνεννόηση με το Βερολίνο προκειμένου να αποσβέσουν την οργή του κόσμου είναι το ακόλουθο και στηρίζεται εξολοκλήρου στις βασικές αρχές της «ψυχολογίας της μάζας»:
1. Εξαφανίζουμε από την καθημερινότητα τις λέξεις Τρόικα, ΔΝΤ και Μνημόνιο.
2. «Διώχνουμε» δήθεν την τρόικα, τους υπαλλήλους με τα βαλιτσάκια που πηγαινοέρχονται δηλαδή, αλλά ο μηχανισμός παραμένει. Άλλωστε και «οι πέτρες» γνωρίζουν ότι σε όλα τα οικονομικά και παραγωγικά υπουργεία τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εγκατασταθεί δεκάδες ξένοι τεχνοκράτες (ομάδες task force) οι οποίοι κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα δημοσιονομικά, τα σχέδια νόμων και τα αρχεία των υπουργείων. Όλοι αυτοί θα παραμείνουν κρυμμένοι στα υπόγεια των υπουργείων μακριά από τα βλέμματα του λαού.
3. Άρα, διώχνουμε μόνον τον Τόμσεν και την παρέα του και φτιάχνουμε μια νέα ομάδα επαφής με ελάχιστες επισκέψεις (οι περισσότερες συζητήσεις θα γίνονται με τηλεδιασκέψεις) και ταυτόχρονα της αλλάζουμε όνομα από «Τρόικα» σε «Διαρκή Συμβουλευτική Επιτροπή».
4. Παίρνουμε και νέο πακέτο διάσωσης, κοινώς νέα δανεικά, υπογράφουμε νέα μνημόνια αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε αυτό τον όρο (Μνημόνιο) που έχει αρνητική επίδραση στη μάζα. Χρησιμοποιούμε για παράδειγμα τον όρο: «Μεμοράντουμ Ανάπτυξης» που είναι και εύηχο.
5. Έτσι με τους παραπάνω τρόπους σκοτώνουμε τον «δράκο» του παραμυθιού και μπαίνουμε καβάλα στ’ άλογο θριαμβευτές πρόσω ολοταχώς για τις επόμενες εκλογές.
6. Μικρή υποσημείωση: Δεν ξεχνάμε να υποσχεθούμε και μερικά ψίχουλα προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Μόνο που αυτό το παραμύθι δυστυχώς δεν θα τελειώσει με τη φράση: «…και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».
Πληροφοριες: http://www.newsbomb.gr/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν φύγει η Τρόικα
θα αρχίσουν τους διορισμούς οι Σαμαροβενιζέλοι και καπάκι,
έκλογές.
Ετσι πάντα κανει η ΝΔ,
και πριν χασει τις εκλογές, φυτευει μερικες χιλιάδες δικά της παιδια, στα ΕΛΤΑ, στον ΟΣΕ,στη ΝΕΡΙΤ, τη ΔΕΗ,
στις προβληματικές ΔΕΚΟ, οπως οι ιδιοι λένε.

Ανώνυμος είπε...

Θα πάρουν τα αρχιδια μας.

Ανώνυμος είπε...

TO .... ΛYΣAPI ή AΛΛOIΩΣ "Οι Eπαναστάτες EINAI XAPOYMENOI KAI Eυτυχισμένοι Aνθρωποι"

EPΩTHΣH ΠPΩTH: PE ΣEIΣ !! ME TA ΣKATA ΠOY MΠΛEΞAME ΩΣ EΛΛHNIKOΣ ΛAOΣ, ΠΩΣ ΞEMΠΛEKOYMAI ;;;
AΠANTHΣH ΠPΩTH: ΔIABAZOYMAI TON AΘΛO TOY HPAKΛH ΠEPI TOYΣ ΣTAYΛOYΣ TOY .... (EΛA NTE TOYΣ ΞEPETAI PE MOYPΓOI ;;), OXI MONO TON ΔIABAZOYMAI, AΛΛA KAI TON ... KATANOOYMAI !!!

Y.Γ.1 AΣTAI TIΣ ΣTPATHΓIKEΣ, KAI KANTAIE ... ΠOΛITIKH !!! AΛΛA ME .... ΠOΛITIKOYΣ !! EXETAI AΠO AYTOYΣ ;;; ΠOΛITIKOYΣ ME KEΦAΛAIO "Π", OΠΩΣ ... ΠEOΩΣ !!! OXI, AΠΛA ΔEN EXETAI, ΔEN YΠAPXOYN !!!
Y.Γ. 2. ΛYΣTAI THN ΠPΩTH EPΩTHΣH, ΓIA NA ΠEPAΣOYMAI KAI ΣTHN ΔEYTEPH !!!! ANTE NTE !!! MOYPΓOI EEEE MOYPΓOI !!!