Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Βραζιλία - Γερμανία: Και ένα και δύο και χάσαμε το μέτρημα (pics)

Βραζιλία - Γερμανία: Και ένα και δύο και χάσαμε το μέτρημα (pics)


Αποφράδα ημέρα για την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας. Οι Γερμανοί διέσυραν με 7-1 τη Σελεσάο και πλέον περιμένουν το νικητή του ζευγαριού Αργεντινή - Ολλανδία στο μεγάλο τελικό της Κυριακής (13/7).
Μοιάζει με ψέμα αλλά δεν είναι. Αν το έλεγε κάποιος πριν το παιχνίδι θα τον περνούσαν για τρελό. Ποιος το πίστευε και ποιος το περίμενε; Ακόμα και στα προγνωστικά η Βραζιλία ήταν το φαβορί. Ε και; Η Γερμανία ξεφτίλισε (δεν είναι υπερβολή) τη «σελεσάο» που θύμιζε ερασιτεχνική ομάδα που βρέθηκε καταλάθος στο γήπεδο όπου διεξήχθη ο πρώτος ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Μπέλο Οριζόντε.
Στον αντίποδα τα «πάντσερ» έκαναν το μεγαλύτερο πάρτι στην ιστορία τους και μάλιστα μπροστά στους 60.000 φίλους των διοργανωτών οι οποίοι ήλπιζαν σε πρόκριση στον μεγάλο τελικό μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Οι Γερμανοί υπέγραψαν με... επτά γκολ την τέταρτη διαδοχική παρουσία τους σε ημιτελικά Μουντιάλ παίρνοντας με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για τον τελικό και περιμένοντας πλέον τον αντίπαλό τους που θα προκύψει από τον ημιτελικό της Αργεντινής με την Ολλανδία στο Σάο Πάουλο.
Αν περιμένετε να διαβάσετε εδώ για την ανάλυση, την κριτική και την εξέλιξη του αγώνα, μάλλον είστε σε λάθος μέρος... Το ματς δεν αντέχει σε καμία κριτική, αφού το παιχνίδι είχε αγωνία για έντεκα λεπτά όλα κι όλα. Τότε ο Τόμας Μίλερ μετά από κόρνερ του Κρόος άνοιξε -σαν σε προπόνηση- το σκορ, αλλά ακόμα και τότε κανείς δεν είχε καταλάβει τι θα επακολουθούσε.


2401907 big-lnd


Μέχρι το... 29' ο δείκτης του σκορ είχε φτάσει στο 5-0 και όλα είχαν τελειώσει. Παράλληλα με τον θρίαμβο της «νάσιοναλμαντσαφ» ο Μίροσλαβ Κλόζε κατέγραφε το δικό του ρεκόρ σκοράροντας για το 2-0 και φτάνοντας τα 16 γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, καθώς άφησε πίσω του τον Ρονάλντο. Ο τελευταίος σχολίαζε για λογαριασμό της βραζιλιάνικης τηλεόρασης τον αγώνα και είχε μείνει με το στόμα ανοικτό!


2401873 big-lnd copy


Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους οπαδούς της Βραζιλίας να βρίσκουν τον φταίχτη στο πρόσωπο του Φρεντ. Ο Βραζιλιάνος στράικερ -όντως ήταν απογοητευτικός- κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με την μπάλα αποδοκιμαζόταν, ενώ ακούστηκαν και υβριστικά συνθήματα εις βάρος του! Μάλιστα οι Βραζιλιάνοι δεν δίστασαν να τον κράξουν ακόμα και μετά την αλλαγή του, απλά και μόνο επειδή εμφανίστηκε το πρόσωπό του στα μάτριξ του γηπέδου «Μινεϊράο».
Τελικά τα «πάντσερ» απλά ανέβασαν τον δείκτη στο 7-0 με δύο γκολ της αλλαγής του Λεβ, του Σίρλε, ενώ ο Όσκαρ σημείωσε το γκολ της... τιμής -ή αλλιώς το γκολ της ντροπής- στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων...
Για την ιστορία τα γκολ των Γερμανών σημειώθηκαν από τους Μίλερ 11', Κλόζε 23, Κρόος 24', 26', Κεντίρα 29' Σίρλε 69', 79'.
Πλέον η Βραζιλία θα προσπαθήσει να μαζέψει τα κομμάτια της για να αγωνιστεί στον μικρό τελικό του Σαββάτου (12/7) στην Μπραζίλια, ενώ η Γερμανία θα περιμένει τον νικητή του Αργεντινή-Ολλανδία για το μεγάλο ραντεβού του «Μαρακανά» την Κυριακή (13/7).
Πηγή: Οnsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: