Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Τρέμει ο Παπανδρέου το βούλευμα για την ΕΛΣΤΑΤ

wpid-20140714064849.jpg


ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
neleftheroglou@dimokratianews.gr

Σε σπασμωδικές κινήσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον πανικό του καθώς νιώθει ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω του, προβαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Το βούλευμα με το οποίο συνεχίζεται η ανάκριση για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, την ώρα που το σύστημα Γιώργου περίμενε να μπει η υπόθεση στο αρχείο, αποτέλεσε τη σταγόνα που έκανε τον πρώην πρωθυπουργό να χάσει την ψυχραιμία του και

να προχωρά σε…λεονταρισμούς και απειλές ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, εάν δεν έχει κάλυψη! Από τη μεριά της η κυβέρνηση παρόλο που ο κ. Παπανδρέου στοχοποιεί και προκαλεί τόσο τον πρωθυπουργό όσο και την κυβερνητική εκπρόσωπο απάντησε με το “ουδέν σχόλιο” σε ερώτημα της “δημοκρατίας”, εμμένοντας παράλληλα στην άποψη που εξέφρασε δημόσια η κυρία Βούλτε Ο τρόμος του κ. Παπανδρέου από τις εξελίξεις και την επιμονή της δικαιοσύνης να ερευνήσει μέχρι τέλους τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία με αποτέλεσμα να μπει με δυσμενέστατους όρους η χώρα μας στον Μηχανισμό Στήριξης και στα Μνημόνια, καταγράφεται ανάγλυφος σε όποιον διαβάσει πίσω από τις λέξεις της πολυσέλιδης ανακοίνωσης του Γραφείου του.
Εάν ο κ. Παπανδρέου αισθανόταν ασφαλής από τις εξελίξεις θα επιδίωκε να προχωρήσει ταχύτατα το έργο της δικαιοσύνης ώστε να αποδειχθεί και με την  βούλα η μη εμπλοκή του στην υπόθεση.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σαββάτο και ενώ ήταν γνωστό το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα , τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο ακόμη λέη της τον Κωνσταντίνο Μολφέτα, προιστάμενο της Διεύθυνσης Εθνικών λογαριασμών και την Αθανασία Ξενάκη, Προισταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών, δεν λέει λέξη για αυτά αλλά κάνει τον συνήγορο υπεράσπισής τους εμμέσως γιατί γνωρίζει ότι οι δικοί τους πτώση απειλεί να συμπαρασύρει τόσο τον ίδιο όσο και τον τ. Υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Φτάνει ακόμη και στο σημείο να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Σημίτη που έκανε τις γνωστές της…αλχημείες μόνο και μόνο για να έχει ¨ομάδα” πίεσης ώστε να απειλεί την κυβέρνηση και τον Βενιζέλο με πτώση!
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ρωτά εαν η κυβέρνηση και  προσωπικά ο Πρωθυπουργός, συμφωνούν με τις δηλώσεις της κας Σοφίας Βούλτεψη (σσ λες και θα μπορούσε να υπάρχει δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου χωρίς να την γνωρίζει ο πρωθυπουργός) και προσθέτει: “ Αν τις υιοθετούν, γιατί δεν προχωρούν στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής; Και μάλιστα, αν δεν τους αρκεί το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που συστάθηκε το 2012 για τα στατιστικά στοιχεία του 2009, γιατί δεν προχωρούν στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο;”. Φυσικά δεν παραλείπει τη γνωστή επίθεση στις κυβερνήσεις Καραμανλή ενώ ο κ. Παπανδρέου  δεν απαντά στο ερώτημα του ενώ ήξερε την κατάσταση γιατί τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του με σύνθημα “λεφτά υπάρχουν” ξόδεψε ότι υπήρχε στα κρατικά ταμεία και έκανε ακόμη δυσκολότερη την κατάσταση της χώρας.
Πηγή: Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: