Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Φάκελος «δημόσια» έργα: Έρχονται αποκαλύψεις

Φάκελος «δημόσια» έργα: Έρχονται αποκαλύψεις


Έρχεται τσουνάμι αποκαλύψεων - Ποιοι και με ποιο τρόπο έδιναν τα έργα στους «μεγαλοεργολάβους» – Οι άνθρωποι «κλειδιά» σε «κρίσιμα» υπουργεία, οι κοινοπραξίες και οι δικαστικές διαμάχες με το ελληνικό δημόσιο - Το Newsbomb.gr ανοίγει την πιο σκοτεινή υπόθεση των τελευταίων 25 ετών.
Το αμέσως επόμενο διάστημα η ιστοσελίδα μας θα αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι αναθέσεις στους μεγαλοεργολάβους (Έλληνες και ξένους), το ρόλο των κυβερνήσεων, τις σχέσεις ορισμένων υπουργών με τους μεγαλοεργολάβους, την τοποθέτηση... ανθρώπων τους σε θέσεις κλειδιά, αλλά και τους λόγους που ορισμένα από τα έργα που ανέλαβαν δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ!
Θα δημοσιοποιήσουμε καρέ – καρέ τις δικαστικές διαμάχες τους ελληνικού δημοσίου με τους παραχωρησιούχους και τα ευτράπελα που μπορεί κανείς να συναντήσει, πάντα προς όφελος των μεγαλοεργολάβων και φυσικά εις βάρος του δημοσίου, άρα της τσέπης των Ελλήνων φορολογούμενων.
Θα μάθετε πώς ιδιωτικές εταιρείες κατάφεραν να πάρουν «κοψοχρονιά» τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους από το δημόσιο και να τους εκμεταλλεύονται βάζοντας επιπλέον διόδια, ακόμα και χωρίς αυτοί να έχουν σήμερα ολοκληρωθεί.
Θα διαπιστώσετε με ποιο τρόπο έγιναν οι παραχωρήσεις και πώς οι ιδιώτες κατάφεραν να πάρουν έτοιμα κομμάτια δρόμων από το ελληνικό δημόσιο και να τα παρουσιάσουν ως δικά τους έργα.
Θα δείτε πώς οι παραχωρησιούχοι τοποθέτησαν διόδια ακόμα και σε κομμάτια της εθνικής οδού που δεν έχουν παραχωρηθεί και δεν τους ανήκουν.
Πώς το ελληνικό δημόσιο έδωσε «προίκα» στους ιδιώτες εκατοντάδες στρέμματα γης βάζοντάς τα μέσα στις συμβάσεις παραχώρησης.
Τι ρόλο έπαιζαν οι περίφημες κοινοπραξίες και πως «χτύπαγαν» τα έργα τα μεγάλα συνεταιράκια.
Γιατί ακόμα και σήμερα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα και πως κινούνται τα νήματα στο περιθώριο.
Ακόμη:
Γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων στην Πελοπόννησο;
Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα στο δρόμο – καρμανιόλα, Κορίνθου - Πατρών;
Γιατί δεν ξεκινούν τα έργα στον δρόμο – «Κοιμητήριο», Πατρών – Πύργου;
Πού βρίσκονται τα έργα, την επανέναρξη των οποίων κήρυξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς;
Τι γίνεται με την περίφημη Ιόνια Οδό;
Επίσης:
Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει το ρόλο ανθρώπων - «κλειδιά» που ενώ ήταν συνεργάτες των μεγαλοεργολάβων, την ίδια ώρα κατείχαν και σημαντικές θέσεις σε «κορυφαία» υπουργεία.
Κάποιοι είναι βέβαιον ότι θα χάσουν τον ύπνο τους – Όλο το παρασκήνιο μόνο στο Newsbomb!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: