Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΜΠΡΙΖΟΛΑΣ ΑΡΧΙΣΕ... ΤΟ 9% ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ 3%!!! ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΩΣΤΕ ΜΕ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΟ 15% ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!! ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ...

Μπροστά με 3εις μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse

Μπροστά με 3εις μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse
Διαφορά 3% έχει εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24% έναντι 21% της ΝΔ σε πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Pulse για το www.bankingnews.gr με άκρως ενδιαφέροντα εξαγόμενα συμπεράσματα για την πορεία της οικονομίας, την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας και την Χρυσή Αυγή.
Στην πρόθεση ψήφου εθνικών βουλευτικών εκλογών την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με 9% έπονται στην 4η θέση ΠΑΣΟΚ – Ελιά με 7% και το Ποτάμι με 7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%, ΛΑΟΣ 2% και Δημοκρατική Αριστερά 1,5%.

Στην πρόθεση ψήφου εθνικών εκλογών με αναγωγή ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 26% και ακολουθούν ΝΔ με 23% και η Χρυσή Αυγή 9,5% που καταλαμβάνει σταθερά την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των πολιτών.


Από την διαχρονική εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου το τελευταίο διάστημα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκονται στα υψηλά πολλών μηνών.

Η Χρυσή Αυγή εμφανίζει κάμψη ενώ άνοδο καταγράφει το ΠΑΣΟΚ.


Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία με βάση την πρόθεση ψήφου ανά ηλικιακές ομάδες.
Από 18 έως 59 ετών προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ΝΔ προηγείται σε ηλικίες από 60 και άνω. Είναι ενδεικτικό ότι το ΠΑΣΟΚ σημειώνει το υψηλότερο ποσοστό σε ηλικίες από 60 και άνω. Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα στις ηλικιακές ομάδες από 18 έως 59 ετών με έμφαση κυρίως τις ηλικίες 18 έως 44 ετών.

Στο ερώτημα καταλληλότητας πρωθυπουργού προηγείται ως συνήθως ο κανένας με 38% με αυξητικές τάσεις, ακολουθεί ο Σαμαράς με 33% και ο Τσίπρας με 26%.


Ποιο αισιόδοξοι οι πολίτες για την οικονομία

Ποιο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες στην δημοσκόπηση της Pulse για το όσον αφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.


Από 56% που εκτιμούσαν ότι η πορεία της οικονομία θα είναι χειρότερη στο παρελθόν το ποσοστό των απαισιόδοξων έχει μειωθεί στο 42%.
Ωστόσο όσοι υποστηρίζουν ότι πάνω κάτω η πορεία της οικονομίας θα παραμείνει η ίδια αυξήθηκαν σε 36% από 32%.

Βελτιώθηκαν επίσης όσοι υποστηρίζουν ότι η οικονομία θα βελτιωθεί από 10% σε 15%.

Οι ηλικίες 30-44 κατά βάση είναι οι πιο απαισιόδοξες για την πορεία της οικονομίας ενώ με βάση τις εκλογικές προτιμήσεις των ψηφοφόρων η πλειοψηφία των πολιτών υποστηρίζει ότι πάνω κάτω θα παραμείνει ως έχει η οικονομική κατάσταση.

Η πλειοψηφία δεν επιθυμεί εκλογές για πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το 48% όσων συμμετείχαν στην δημοσκόπηση της Pulse τάσσεται υπέρ της άποψης ότι πρέπει να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για πρόεδρος της Δημοκρατίας ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές.
Το 37% εκτιμά ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές και 9% θεωρεί ότι και οι δύο επιλογές δεν έχουν διαφορά.

Είναι ενδεικτικό ότι το 75% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 22% του ΣΥΡΙΖΑ και 82% του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν εκλογές με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Ωστόσο το 69% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει πρόωρες εκλογές.

Το 35% των πολιτών θεωρεί ότι οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικές

Ένα άκρως ενδιαφέρον συμπέρασμα εξάγεται από την δημοσκόπηση της Pulse για την Χρυσή Αυγή.
Το 35% των πολιτών υποστηρίζει ότι οι προφυλακίσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής έχουν στοιχεία ή μάλλον έχουν στοιχεία πολιτικής δίωξης δηλαδή σχεδόν 4 φορές περισσότεροι από αυτούς που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή.
Το 38% ένα ισχυρό ποσοστό πιστεύει ότι είναι δικαιολογημένες οι προφυλακίσεις ενώ το μπλοκ που θεωρεί ότι είναι ή μάλλον είναι δικαιολογημένες φθάνουν στο 53%.

Με βάση της ηλικιακές ομάδες από 18 έως 29 ετών θεωρούν ότι είναι πολιτικές διώξεις οι προφυλακίσεις της Χρυσής Αυγής σε ποσοστό 38%.

Όσον αφορά τους ψηφοφόρους το ενδιαφέρον είναι ότι 36% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρεί ότι είναι ή μάλλον είναι πολιτικές οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, επίσης το 36% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι προφυλακίσεις είναι πολιτικές διώξεις ενώ το 61% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι είναι δικαιολογημένες οι προφυλακίσεις.
       

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιος ασχολητε με τα γκάλοπ που βγάζουν τα ταγαρια. Η καλητερα ζαγαρια.

Ανώνυμος είπε...

Οσο και να τα τσιτώνουν, εγω βλέπω ο κόσμος δεν τσιμπάει.
21+24=45%
Τόσοι ειναι οι βολεμενοι του κρατικου τομέα, η λούμπεν μεγαλοαστική τάξη( φοροφυγάδες, υπόκοσμος, εκκλησία, μαφία) μαζί με τους συνταξιουχους.
Τρίτο κόμμα η αποχή με τους αναποφάσιστους.













=

Ανώνυμος είπε...

Οι Διεθνείς Δανειστές της Ελλάδας, ΔAYTOI Οι "Δανειστές" ZHTOYN ΠΛEON ANOIKTA THN YΠOΘHKEYΣH THΣ Ελλάδας !!! KAΠOIOI AΠEPΓAZONTAI ΓIAYTO ΣXEΔIA ΓIA ... Γ' ΠΠ !!!! (π.χ. βλ. ... OYKPANIA !! TI POΛO EXOYN ΣAYTO OI "ΔIKOI" MAΣ ΠPOΔOΩTEΣ THΣ XΩPAΣ ;;;;)

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή η χρυσή αυγή πρέπει να χτυπάει κανένα 18άρι.
Έ Χάρυ;

Ανώνυμος είπε...

Ρε ταγαρια δεν θελουμε αλλα γκάλοπ.
Ψιφησουμε ΣΥΡΙΖΑ.-