Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Οι ελληνικές τράπεζες πίσω από το σκάνδαλο των Βουλγαράκη και Μεϊμαράκη με το ξέπλυμα 10 δις ευρώ

Οι ελληνικές τράπεζες πίσω από το σκάνδαλο των Βουλγαράκη και Μεϊμαράκη με τα 10 δις ευρώ

Δεν το περίμενες Βαγγέλη μου ότι οι τραπεζίτες που πληρώσατε σε Ευρώ τώρα θέλουν δραχμή; (Η είδηση πίσω από την "είδηση")

Διαβάστε το μέχρι τέλους.

Ξιφουλκεί ο Μεϊμαράκης και οι λοιποί προς πάσα κατεύθυνση, αναμασώντας κάτι περί “σχεδίου αποσταθεροποίησης. Ακόμα όμως και στον πρωτοσέλιδο διασυρμό, οι διασυρόμενοι εμφανίζουν μία πρωτόγνωρη δειλία να κατονομάσουν τους δήμιούς τους. Ας το κάνουμε λοιπόν εμείς, αφού εσείς, οι επαγγελματίες του πολιτικού συστήματος που συνθλίβεστε ακόμα παραμένετε σιωπηλοί.

Τι υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες; Ότι οι συγκεκριμένοι πολιτικοί μαζί με άλλους, έκαναν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος της τάξεως των 10 δις, μέσω συγκεκριμένων τραπεζών. Τα στοιχεία είναι εκκωφαντικά για όποιον έχει στοιχειώδη λογική:

Λένε οι καταγγέλλοντες ότι τους πήγε κανένας Μεϊμαράκης, Λιάπης ή Βουλγαράκης με καμιά βαλίτσα Ευρώ ώστε να την ξεπλύνουν;

ΟΧΙ. Τα ονόματα των πολιτικών εμπλέκονται όπως υποστηρίζουν από λεγόμενα και συμφραζόμενα του κυρίου Καρούζου.

Άρα; Υπάρχει μόνο μία σταθερά. Οι τράπεζες για τις οποίες είναι το πλυντήριο για τον όποιον πολιτικό ενεπλάκη, εφ’ όσον οι καταγγέλλοντες δεν είναι φαντασιόπληκτοι. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ έδιναν τα δάνεια για τις αγορές των ακινήτων, οι τράπεζες αποτιμούσαν την αξία των ακινήτων, οι τράπεζες εκταμίευαν, οι τράπεζες υποδέχονταν μισθώματα ή όποια έσοδα, οι τράπεζες τα απέδιδαν ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ή αχυράνθρωπο τα εισέπραττε.

Κοινώς, οι τράπεζες γνώριζαν και αν αποδειχτούν έκνομες πράξεις, υπέθαλπταν την όποια κακουργηματική δραστηριότητα

Οι τράπεζες που εάν ένας απλός πολίτης πάει να καταθέσει 1600 Ευρώ θα του ψάξουν και τα εσώρουχα, φέρονται κινητήριος μοχλός ενός ανεξέλεγκτου χορού δισεκατομμυρίων.

Οι τράπεζες που έλαβαν πακτωλούς ΔΗΜΟΣΙΟΥ χρήματος από το ίδιο το πολιτικό σύστημα, χωρίς να διωχθεί κανείς τους. Και θα αναρωτηθείτε “μα δεν υπάρχει ελεγκτική αρχή”; Είναι δυνατόν να δρουν ανεξέλεγκτα;

Μα και βέβαια υπάρχει. Ο κύριος Προβόπουλος. Εάν αποδειχθεί λοιπόν η ορθότητα των καταγγελιών, ο κύριος Προβόπουλος θα φέρει την κύρια ευθύνη αφού δεν είναι δυνατόν η ΤτΕ να παρακολουθεί τα χιλιάρικα και να αφήνει ανεξέλεγκτα τα δισεκατομμύρια.

Και λοιπόν, γιατί ΟΥΔΕΙΣ δεν λέει το αυτονόητο; Γιατί κανείς δεν λέει κουβέντα για τις τράπεζες; Ούτε ο Μεϊμαράκης, ούτε ο Χατζηνικολάου; Όταν μάλιστα οι τράπεζες είναι “συγκεκριμένες”;

Για τον εκδότη είναι αυτονόητο. η πραγματική αγορά έχει καταρρεύσει και έχει απομείνει μόνον η δανειοδότηση και η διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών για να κρατά ζωντανές τις εκδοτικές επιχειρήσεις. Μία ξεκάθαρη εξήγηση της υποδούλωσης της ενημέρωσης στους τραπεζίτες, που άλλωστε κάλυψε τόσο το έγκλημα του PSI, της ανακεφαλαιοποίησης και τώρα καλύπτει τα σκάνδαλα της Αγροτικής και του ΤΤ. “Εάν μιλήσεις, θα σου τραβήξουμε την πρίζα”.

Οι πολιτικοί (όχι οι εμπλεκόμενοι), γιατί δεν καταγγέλλουν τον ρόλο των τραπεζών στην υπόθεση; Για τους ίδιους λόγους. Το τραπεζικό σύστημα ελέγχοντας την πλειοψηφία σχεδόν των ΜΜ”Ε”, επιβάλλουν την στήριξη στους πολιτικούς και τις πολιτικές της αρεσκείας τους. Στοιχειώδες. Είδατε καμία άλλη προβληματική επιχείρηση πλην των τραπεζών να “ανακεφαλαιοποιείται” με δημόσιο χρήμα; Καμία. Κομμάτια να γίνουν, ας μείνει ο κόσμος στους δρόμους.

Οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί γιατί δεν λένε κουβέντα για το αυτονόητο; Ότι εάν είμασταν μπλεγμένοι, πριν από εμάς θα έπρεπε να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες και ο Προβόπουλος που τα έτρωγαν μαζί μας. Δεν το λένε διότι μέχρι στιγμής, αρνούνται κάθε εμπλοκή τους. Άρα μπορούν να μιλούν μόνον για τον εκδότη και τους μάρτυρες.

Και εδώ, πονηρευόμαστε. Την υπόθεση την είχε το σύστημα ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια στα χέρια του. Σήμερα θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι οι τρεις γαλάζιοι έκαναν όλο το ξέπλυμα. Τότε γιατί δεν την έβγαζαν τις ημέρες της θερμής αντιπαράθεσης; Οι απαντήσεις είναι δύο:

1. Είτε την κεφαλαιοποίησαν εκβιαστικά με πολιτικά ανταλλάγματα, συνεργασίες, ατιμωρησία κλπ. Οπότε μιλάμε για στυγνούς εκβιαστές, παρέα με τις τράπεζες και ενοχή των εμπλεκομένων.

2. Είτε γιατί η υπόθεση αφορούσε και τους ίδιους (ή μόνο τους ίδιους) και η διαρροή για τα ονόματα είναι μουσαντένια. Γνωρίζοντας ότι αφού δεν εμπλέκονται, δεν μπορούν και να απειλήσουν το τραπεζικό σύστημα. Θα τα έβαζαν μόνο με τους “διαρροείς” προσπαθώντας να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

Και εδώ έρχεται το μέγα ερώτημα: Πως οι Τραπεζίτες θα επέτρεπαν σε μία τέτοια υπόθεση να βγει στην δημοσιότητα αφού είναι τόσο ισχυροί;

Η απάντηση είναι τεχνοκρατική. Είχαμε προαναγγείλει ότι στόχος του τραπεζικού συστήματος είναι η καταστροφή – ενοχοποίηση του πολιτικού ώστε η απαξίωση των πολιτών να τους κάνει να απεμπολήσουν ακόμα και το δικαίωμα της εκλογής πολιτικών (που οι ίδιοι εξέλεξαν), αφήνοντας τον δρόμο ανοιχτό για νέους Παπαδήμους, Στουρνάρες, εκλεκτούς των τραπεζιτών. Βλέπετε την προσπάθεια ηρωοποίησης του Στουρνάρα τις τελευταίες ημέρες. Ενός ανθρώπου που δεν εξελέγει.

…μα αυτό θα προκαλέσει Χάος! Είναι η απάντηση. Συμφέρει τις τράπεζες το χάος;

Τις τράπεζες (στον… καπιταλισμό!), τις συμφέρει το κέδρος. Εάν το χάος αποφέρει κέρδος, τότε είναι ευπρόσδεκτο.

Θυμηθείτε το παράδειγμα της Αργεντινής, το φωνάζουμε από το 2009. Οι τράπεζες έκλεισαν, επήλθε το χάος, τραπεζικοί υπάλληλοι εδέρνοντο ανηλεώς από οργισμένους καταθέτες. Μα συνέφερε αυτό τις τράπεζες;

Μα βεβαίως! Πίσω από τις σπασμένες τζαμαρίες και την παύση συναλλαγών, ξεκλείδωσε το πέσο από το δολάριο. Οι τράπεζες είχαν πάρει τα λεφτά του ΔΝΤ σε δολάρια. Πήραν τα λεφτά σε δολάρια και μέσα σε λίγους μήνες, όφειλαν στους καταθέτες τους …άχρηστα Αργεντίνικα Πέσος

Δείτε την ισοτιμία Πέσο – Δολαρίου μετά το “Χάος”:

ισοτιμία Πέσο – Δολαρίου

Τι λέτε; Κέρδισαν οι τράπεζες από το “χάος”; Θησαύρισαν, είναι ο σωστός όρος.

Και το σπαρταριστό; Ξέρετε ποιός “ξεκλείδωσε” την ισοτιμία Πέσο – Δολαρίου; Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ πρόεδρος Eduardo Duhalde, μετά την φυγή του De La Rua με το ελικόπτερο! Η κυβέρνηση του Ντε Λα Ρούα, προσπάθησε μέχρι τέλους να κρατήσει την ισοτιμία Πέσο – Δολαρίου κλειδωμένη, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει ένα “μνημόνιο” με το ΔΝΤ που ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ από τον δαιμόνιο Μένεμ.

Ο Μένεμ έφυγε κύριος (λέτε να δίδαξε και στο Harvard;), ήλθε ο Ντε Λα Ρούα, έφυγε μαζί με το χάος και ο διορισμένος Duhalde έκανε τις τράπεζες ουσιαστικά να τετραπλασιάσουν τα αποθεματικά τους. Ο Ντε Λα Ρούα έμελλε να λέει ότι εντέλει τον έφαγαν οι τράπεζες ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο ενορχηστρώνοντας το χάος! Αλλά ποιος να τον ακούσει…

Έτσι λοιπόν επανερχόμαστε στο προηγούμενο ερώτημα: Βολεύονται οι τράπεζες από το χάος που θα οδηγήσει στην έξοδο από το Ευρώ;

Το σχεδιάγραμμα που βλέπετε, είναι ακριβώς η πορεία που θα διαγράψει η νέα “δραχμή” έναντι του Ευρώ όταν γίνει το ξεκλείδωμα. Το ξεκλείδωμα που θα το κάνει κάποιος διορισμένος “Στουρνάρας”, μετά το “Χάος”. Οι τράπεζες λοιπόν, έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με ζεστά Ευρουδάκια και θα πρέπει να αποδώσουν στους κουτόφραγκους καταθέτες, κατοχικές δραχμές.

Τι λέτε; Το θέλουν;

Εδώ λοιπόν η πρωτοφανούς ωριμότητας αντιπολιτευτική στάση που έχουν κρατήσει στο ζήτημα τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Καμμένος, θα πρέπει να γίνει έγκληση στην κυβέρνηση ώστε να κάνει το αυτονόητο:

Να ελεγχθούν ένα προς ένα τα συμβόλαια αγοραπωλησιών του Καρούζου σύμφωνα με τις καταγγελίες και να δούμε τις διαδρομές του χρήματος. Έτσι θα φανούν ποιοί Μεϊμαράκηδες. Άκηδες, Βουλγαράκηδες ή Λιάπηδες κρύβονται πίσω από το έγκλημα. Διότι οι μόνες που δεν μπορούν να κρυφτούν, είναι οι τράπεζες.

Ας καταλάβετε κύριοι του πολιτικού συστήματος ότι είναι ή αυτοί, ή εσείς (και εμείς δυστυχώς). Με όλα τα κρίματα σας. Ας μπει και κανένας σας φυλακή, δεν πειράζει. Είναι η μόνη προσφορά που μπορείτε να κάνετε πλέον στην Πατρίδα.

Είναι η τελευταία σας ευκαιρία, πριν το Χάος.

(ΥΓ. Και μην πει κανένας ότι οι τράπεζες θα χάσουν αντίστοιχα από τα δάνεια με την υποτίμηση. Αυτά… ανακεφαλαιοποιήθηκαν).

Πηγή: Ολυμπία.gr

3 σχόλια:

Πέτρος Δ. είπε...

τι μ...... ανεβάζεις ωρέ Χάρρυ....

Ανώνυμος είπε...

Βρε Χάρρυ επειδή πολύ μας έχεται ζαλίσει όλοι με την Αργεντινή και τους χειρισμούς της, καλό είναι να λέτε ότι η Αργεντινή είναι χώρα μέλος του G20 και ότι από το 2003 εκλέγονται οι ίδιοι άνθρωποι(είτε ο Κίρχνερ είτε η γυναίκα του μετά το θάνατό του) που διέγραψαν το χρέος (που τους κατέστρεψαν δηλαδή) με ποσοστά άνω του 50%.
Την ίδια ώρα οι σωτήρες του success story μας με απίστευτες γκεμπελικές μεθόδους προπαγάνδας και εκφοβισμού κρατιόνται στην εξουσία με το ζόρι.
Όσο για τον πολυαγαπημένο σου συριζα πρέπει να αναρωτηθείς μάλλον γιατί είναι καρφωμένος σε αυτά τα ποσοστά.

Ανώνυμος είπε...

μαφιοκρατία