Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι κέρδισε…


Μια ακόμη ψηφοφορία για νομοσχέδιο του Μνημονίου, ένα ακόμη ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Τόσο αριθμητικό, με τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όσο και ποιοτικό, με τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκληθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, λόγω της “ανταρσίας” του Γιώργου Παπανδρέου για το θέμα των τραπεζών.


Αυτό είναι το… μοτίβο στο οποίο κινείται από το πρωί η ρητορική των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρούν μια πρώτη αποτίμηση της διαδικασίας στη Βουλή, με την…
απόπειρα πρότασης μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα, και την κριτική που δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να επικεντρώσει τη συζήτηση στο πολιτικό πρόβλημα, και όχι… στο γάλα, όπως σχολιάζουν. Εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έκανε “μπρος-πίσω”, και ότι τελικά εμφανίστηκε να στηρίζει τον Γιάννη Στουρνάρα, την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε πάνω του το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ως “εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου”, όπως έγραψε σήμερα στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιάννης Πανάρετος, την αποστροφή του οποίου… έκανε σημαία η Αξιωματική Αντιπολίτευση, σε επίπεδο παρασκηνιακών συζητήσεων.
Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εκτιμά ότι η κυβέρνηση βγαίνει πολλαπλώς τραυματισμένη από τη διαδικασία της ψήφισης του πολυνομοσχέδιου στη Βουλή. Και στον ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύουν να επιμείνουν το επόμενο διάστημα στην ανάδειξη των “κρυφών σημείων”, που θεωρούν ότι υπάρχουν στο πολυνομοσχέδιο, ποντάροντας στη δεδομένη καχυποψία της κοινωνίας, μετά από 4 χρόνια σκληρών θυσιών στο πλαίσιο του Μνημονίου.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα τόνιζαν ότι “το ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει”, με αφορμή τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, και προχωρούσαν τον συλλογισμό τους στη διαπίστωση ότι “από τη στιγμή που δεν αντέχει το ΠΑΣΟΚ, δεν αντέχει η κυβέρνηση”.
Και προδικάζουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά τις διπλές εκλογές του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πηγή:  ysterografa.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ .......
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ....
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ;;;;;
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙ`ΑΥΤΑ.....

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ,
ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ....

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΠΟ ΜΕΝΙΔΙ

Alexandros Raskolnick είπε...

Ας μην ονειροβατούμε!

Ανώνυμος είπε...

ΠAME OΛOI MAZI "..... ΔEN EITAN ΠOY TA ΣIΔEPA ΣOY KΛEINAN/KΛEBAN TON AΓEPA, EITAN ΠOY TEΛEIΩNE H ZΩH MEPA ME THN HMEPA !!" KAI TΩPA TO AΛΛO ..." ... KAI OΛA ΞEXAΣMENA ΠAPAΠETAMENA TA "AΦHΣA" EXΘEΣ KAI EΓINE H EΛΛAΔA OΠΩΣ TOY ΣΠAΘAPI O ΠAΛIOMΠEPNTEΣ ..." OOOOOΛOI MAZI !!!!! ΞANA OOOOOΛOI MAZI !!!!!

Πειραχτήρι είπε...

Και οι δυο πλευρές - συγκυβέρνηση από τη μια και αντιπολίτευση από την άλλη - προσπαθούν να αποδείξουν ότι η κάθε μια είναι ο νικητής και ο άλλος ηττημένος.
Οι μοναδικοί όμως ηττημενοι εί΄μαστε οι πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι θα μετρήσουμε τα τραύματά μας από την ψήφιση του "πολυνομοσχεδίου"...