Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Βαγγέλης μόνος, ψάχνει... κόμμα

Άδεια καθίσματα στη συνδιάσκεψη της «Ελιάς» - 11 Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ γύρισαν την πλάτη στον Βενιζέλο. Φόβοι ακόμα και για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. 

Μετά το ναυάγιο με τους «58» ήρθε η συνδιάσκεψη της «Ελιάς». Μόνο που αυτό που σημάδεψε την περίφημη συνδιάσκεψη ήταν τα άδεια καθίσματα και η αδιαφορία των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ στο εγχείρημα που στηρίζει ο κ. Βενιζέλος, αφού τουλάχιστον 11 από τα στελέχη του κινήματος του... γύρισαν την πλάτη, επί το λαϊκότερο.


venizelos 238199164


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάνω στην αγωνία του να προχωρήσει η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος την έχει οραματιστεί, συγκάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης της Ελιάς. Εκεί διαπίστωσε ότι 11 βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ήταν απόντες, τόσο την πρώτη, όσο και τη δεύτερη μέρα, γεγονός που αποτυπώνει την απροθυμία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν στο πολιτικό εγχείρημα. Βέβαια, οι 8 από τους 11 δικαιολογήθηκαν, όταν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου επικοινώνησαν μαζί τους.


xrysoxoidis


Απουσίες με νόημα

Χαρακτηριστικό του κακού κλίματος που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ και κάνει πολλούς να μιλούν ακόμα και για διάσπαση αποτελεί το γεγονός ότι από την εναρκτήρια συνδιάσκεψη της «Ελιάς» απουσίαζαν εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου οι λεγόμενοι «παπανδρεϊκοί»: Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Πεταλωτής, Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Τριαντάφυλλος, αλλά και η Φώφη Γεννηματά.
Αδικαιολογήτως απών ήταν και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δεν έχει ακόμη εκφράσει δημοσίως τη θέση του απέναντι στην «Ελιά» αλλά πιθανόν να το κάνει το επόμενο διάστημα.
Απόντες επίσης ήταν ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον Θόδωρο Πάγκαλο και τον Δημήτρη Ρέππα ως τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.


papandreou29


Έντονη αντίδραση ΓΑΠ για την «Ελιά»

Η δεύτερη μέρα της Συνδιάσκεψης χαρακτηρίστηκε από την απουσία κόσμου, αφού το μεσημέρι της Κυριακής οι εργασίες ξεκίνησαν με άδεια καθίσματα. Κεντρικό θέμα συζήτησης των λίγων παρευρισκομένων ήταν η απόφαση να απέχει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έστειλε και επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο και εξέφραζε τις αντιρρήσεις του για την «Ελια».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνοντας για την απόφασή του να διαχωρίσει τη θέση του από την «Ελιά», κατηγόρησε τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι χρησιμοποιεί μηχανισμούς, ομάδες και παρέες που είναι έξω από την κοινωνία των πολιτών για να διατηρήσει θέσεις και αξιώματα. Εκτός «Ελιάς» μένει και ο Θόδωρος Πάγκαλος που δεν προσκλήθηκε στην συνδιάσκεψη που ολοκληρώνεται σήμερα στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ξέσπασε χαρακτηρίζοντας «ηλίθιους» αυτούς που αποφάσισαν να μην τον καλέσουν.

Τηλεφωνική επικονωνία Βενιζέλου με Παπανδρέου
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου και το μετέφερε το μήνυμα ότι η στάση του πρώην πρωθυπουργού να μην στηρίξει την Ελιά πλήττει την κυβερνητική σταθερότητα.


pagkalos-5702

Πάγκαλος: «Ηλίθιοι» όσοι με απέκλεισαν από τη συνδιάσκεψη της «Ελιάς»

«Δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν πήγε ο κ. Παπανδρέου, μπορώ να σας πω γιατί δεν πήγα εγώ: Δεν με κάλεσαν και θεωρώ ότι με απέκλεισαν για κάποιο λόγο, τον οποίο δεν γνωρίζω», δήλωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος στην πρωινή εκπομπή του Mega.
«Θέλω να επισημάνω πόσο ηλίθιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν να μη με καλέσουν, γιατί δεν είναι δυνατόν να με ξέχασαν. Γιατί αν με καλούσαν και δεν πήγαινα, θα έπρεπε να δικαιολογηθώ γιατί δεν πήγα, ενώ τώρα πρέπει να δικαιολογηθούν αυτοί που δεν με κάλεσαν», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.
«Θεωρώ ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με απέκλεισε, κατόπιν αυτού είμαι εκτός Ελιάς», συμπλήρωσε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ου να χαθητε βρομιαρηδες.

Ανώνυμος είπε...

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5756.html

Ανώνυμος είπε...

Εκεί !
Εκεί !
στην Χωματερή !