Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Μετά τα κακά τα κάκιστα.

γραφει ο αρισταρχος
Όλα κάποια μέρα αποκαλύπτονται. Το θέμα είναι πότε θα γίνει και  πόσο αργά θα είναι πια για δάκρυα. Αφού κατάκλεψαν τα επικουρικά με το πρόσχημα της εκτάκτου ανάγκης σε ποσοστό πολύ πάνω από το 50% ήρθε η ώρα των αποκαλυπτηρίων από το διοικητή του ΙΚΑ.
Τα επικουρικά να ενσωματωθούν στον μισθό/σύνταξη και να τελειώνουμε. Ηλίου φαεινότερον η οριστική απάλειψη με νέο κλέψιμο. Και η τελική εκπλήρωση δύο στόχων(εξορθολογισμό το λένε). Σύνταξη πολύ κάτω από τον βασικό μισθό(490ευρώ) και η παραχώρησή της σε ιδιωτικές εταιρείες. Και άει, πάτε να ζήσετε με ελλειπή περίθαλψη και φάρμακα και σύνταξη ψίχουλα, και χωρίς σπίτια. Τι ωραία!
Έτσι λύθηκε οριστικά το θέμα των συντάξεων και το προσδόκιμο της ζωής (γιατί ζουν πολύ μετά τη σύνταξη, κατά Λοβέρδο). Όλα θα εξαρτώνται, όπως πάντα, από τα οικονομικά του κάθε εργαζόμενου μάχιμου ή απόμαχου.
Κι εμείς, απλοί θεατές σ’ ένα θίασο ομόφιλων (κατ’ επιταγήν αλλόφιλων εμπόρων χρήματος)που γκρεμίζει(διαρθρωτικά μέτρα το λένε) μια κοινωνία που χτίστηκε πετραδάκι πετραδάκι  .
Μια παροιμία λέει “κάλιο άσχημα νιάτα παρά κακά γεράματα”. Ας είναι καμπανάκι σε όλους, ότι η ταινία του χρόνου δεν σταματάει και τα γεράματα βρίσκονται πίσω από την επόμενη στροφή με μία σύνταξη τρόμου. Και όταν θάρθει η ώρα τότε θα δεις τι σημαίνει επιβίωση με 360ευρώ. Να μη μπορείς να ζήσεις τον εαυτό σου και να καίγεται το μέσα σου που είσαι ανίκανος να πάρεις μια κούκλα την εγγονή σου, να βοηθήσεις το άνεργο παιδί σου.
Δε λέω, η νεολαία έχει το χοντρό πρόβλημα με την ανεργία και την έλλειψη ιδανικών. Γι αυτό και μας αφορά όλους και η επανάπαυση πως αυτή την ώρα προσωπικά δεν μας ακουμπάει, είναι μέγα λάθος.
Μας αφορά όλους, εδώ και τώρα!
ΥΓ. Τελικά μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε κι εμείς, καθ’ ομοίωσιν με τους Πακιστανούς, σαν αυτοτιμωρία που ανεχτήκαμε, εκθρέψαμε και ανεχόμαστε εθνικούς ενόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: