Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τσίπρας: Ούτε πρέπει, ούτε θα φύγει η Ελλάδα από το ευρώ...

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη και δεν θα το κάνει», τονισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση του πανεπιστημίου του Όστιν στο Τέξας, όπου βρίσκεται από την Δευτέρα προκειμένου να...
συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνεται από το LBJ School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας με θέμα «Μπορεί να διασωθεί η Ευρωζώνη;».


«Η ευρωζώνη μπορεί να ήταν λάθος. Οι Συνθήκες και οι Χάρτες της είναι εσφαλμένες. Και πρέπει να αλλάξουν θεμελιωδώς» πρόσθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνοντας ότι «παρόλα αυτά η ευρωζώνη σήμερα υπάρχει».

«Έχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν» εξήγησε ο ίδιος εκτιμώντας πως «το αντίθετο θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα όπως διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμό, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων». «Για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την ευρωζώνη» είπε, σχολιάζοντας ότι ένας ακόμη λόγος μη εξόδου είναι η επιβίωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

«Μία έξοδος της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας σε κρίση θα ήταν μια καταστροφή για την Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι που, κατά βάθος, όλοι γνωρίζουν» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «προς το παρόν αν μία χώρα φύγει, οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα αρχίσουν να ρωτούν ποιος είναι ο επόμενος; Θα λένε ο ένας στον άλλο, όπως λέτε εδώ στο Τέξας, game on. Είναι μια διαδικασία που, έτσι και ξεκινήσει, δεν μπορεί να σταματήσει».

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αναζητήσει ευθύνες για τις λανθασμένες πολιτικές λιτότητας σε χώρες του ευρώ.

«Αναμένουμε τη συγκρότηση μιας Εξεταστικής Επιτροπής ή Υποεπιτροπής με ισχυρή και διευρυμένη πολιτική εντολή, καθώς και δυνατότητα κλήσης όλων των εμπλεκομένων μερών, περιλαμβανομένων τέως και νυν Πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών στις χώρες της κρίσης, κεντρικών τραπεζιτών, εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» είπε.

Σχολιάζοντας την θέση του Μάρτιν Σουλτς, του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου περί απόδοσης ευθυνών για τις πολιτικές λιτότητας, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «θα πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα εάν μετά την απόδοση ευθυνών θα συνεχιστεί η εφαρμογή του λάθους προγράμματος».
Πηγή

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...Η ευρωζώνη μπορεί να ήταν λάθος. Οι Συνθήκες και οι Χάρτες της είναι εσφαλμένες. Και πρέπει να αλλάξουν θεμελιωδώς..."

Αλλά, κατά το Τσιπρόπουλο:

"...Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη και δεν θα το κάνει..."!!!!

Λάθος!!!

Αλλά εμείς θα μείνουμε!!!!

Για να μας σώσει το Τσιπρόπουλο!!!!

Κι ακόμα τους αφήνουμε να μιλάνε....

Και να μας πίνουν το αίμα.

Ανώνυμος είπε...

"...θα πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα εάν μετά την απόδοση ευθυνών θα συνεχιστεί η εφαρμογή του λάθους προγράμματος..."

Δηλαδή:

1ον: "... συγκρότηση μιας Εξεταστικής Επιτροπής ή Υποεπιτροπής με ισχυρή και διευρυμένη πολιτική εντολή..."

2ον: "...δυνατότητα κλήσης όλων των εμπλεκομένων μερών, περιλαμβανομένων τέως και νυν Πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών στις χώρες της κρίσης, κεντρικών τραπεζιτών, εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής..."

3ον: "... απόδοση ευθυνών ..."

Και μετά να δούμε αν θα συνεχιστεί το πρόγραμμα.....

Δηλαδή;; Για πότε μιλάς ρε παίχτη;;;

Ποιός Έλληνας θα έχει μείνει ζωντανός μέχρι τότε;;;;

Ακούτε ρε σεις τι λέει το άτομο;;;;

SKANDALOS είπε...

Τι δούλεμα είναι αυτό που μας κάνει το τσίπρα;!
Άρα Ελληνικέ λαέ, φάτε μνημόνια και με τσίπρα, ααα ξέχασα και το αντωνάκι θα μας δώσει wi φαί

Αντωναλέξης καθαρά. Τούτος δω δεν αποκλείεται όπως δείχνει να φανεί χειρότερος από το αντωνάκι και με στελέχη σαν θεοδωρίδη και ακόμη άλλου πολλούς τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα...Αλίμονο αν ελπίζουμε ως έθνος να γλιτώσουμε από το αντωνάκι με το αντωναλεξάκι

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον τις πέρασες τις εξετάσεις, Alexis !!!!

Ανώνυμος είπε...

αλλο ενα αεργο κοπροσκυλο που μας φορτωσαν στην πλατη μας και το χρυσοπληρωνουμε. θα φερει, λεει, ολους τους συγγενεις των ισλαμο-απλυτων στην Ελλαδα[ λες και ειναι χωραφι του] ο κρυπτοεβραιος.

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ, ΑΝΕΥ ΔΙΚΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ήξερα, ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα καταλάβεις Βασίλη τι ακριβώς παίζεται στις πλάτες του Ελληνικού Λαού...

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΑΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

..α ρε π@@στη κλυνν........τι σουπια εισαι.....

Πέτρος Δ. είπε...

Κύριε Κλυνν, πρόσφατα εδώ, σε ανάρτησή σας περιγελούσατε τους κυβερνώντες και τον Τύπο που τους στηρίζει για τις ανακολουθίες και τα ψεύδη τους : "Ό,τι πιο «αξιόπιστο» έχουν είναι η ψευτιά τους!" με την προτροπή "ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ". http://harryklynn.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5091.html

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ και τα παρακάτω:

ΑΞΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, 3 Απριλίου 2013: «Δεν είναι φετίχ το ευρώ, αλλά η σωτηρία της χώρας».

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ 5 Οκτωβρίου 2011(olympiada) : Πρόδωσαν την πατρίδα και την οδήγησαν σε νέα κατοχή.
Έλληνες προδότες, συνεργάστηκαν με τις κατοχικές δυνάμεις και άνοιξαν την κερκόπορτα για τη νέα κατοχή.
Ψάξτε τους συνεργάτες των Εισβολέων στα κόμματα του μνημονίου και τους μυστηριώδεις συμβούλους και τα δικηγορικά τους γραφεία!"

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, 9 Απριλίου 2013, στον Παπαχελά:
"Ας μην κάνουμε τέτοιους ιστορικούς παραλληλισμούς, δεν θέλω να πω ότι εμείς είμαστε σήμερα ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!"
http://www.youtube.com/watch?v=Hmi-d04AS-M

Μετά από αυτά, αγαπητέ κ. Κλυνν... 1. Πώς θα χαρακτηρίζατε τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ;
2. Για ποιο λόγο θα τον εμπιστευόσασταν; Αυτοί που τον εμπιστεύτηκαν το έκαναν για αυτά που έλεγε πριν 2 χρόνια και έφτασε από το 4% στο 27%, όχι γι' αυτά που λέει τώρα, και αυτό δείχνει ότι δεν υπολογίζει και δεν θέλει να στηριχτεί στη δύναμη της λαϊκής εντολής για μια πατριωτική πολιτική, αλλά προτιμάει τη σιγουριά του "διορισμού" από τις ελίτ του χρήματος. Να τον εμπιστευτεί τώρα κάποιος, απλώς επειδή οι "άλλοι" είναι αναξιόπιστοι, ψεύτες, κωλοτούμπες; Και ο Τσίπρας τι είναι με τα παραπάνω καμώματα;

Κύριε Κλυνν, αποφεύγετε, όχι να καταγγείλετε, αλλά ούτε καν να επισημάνετε τις ολοφάνερες ανακολουθίες του Τσίπρα... Ίσως γιατί εσείς θεωρείτε ότι όλα αυτά είναι στο πλαίσιο των απαραίτητων πολιτικών ελιγμών, μέχρι να πάρει την εξουσία και να τερματιστεί η διακυβέρνηση από τους σημερινούς ολετήρες... Και μετά... βλέπουμε και κάνουμε...
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αυταπάτη. Τώρα πρέπει να ασκήσετε κριτική... Και αυστηρότατη. Μετά... θα είναι πολύ αργά.

Και, μπορεί εσείς να προτρέπετε να "Θαυμάζουμε" "άλλους" για την σκόπιμη και εγκληματική για τον τόπο εξαπάτηση και απαξίωση του κόσμου, αλλά το ίδιο αισθάνονται και κάποιοι άλλοι, όταν και εσείς χρησιμοποιείτε τα μέτρα και τα σταθμά κατά περίπτωση.
Με εκτίμηση.


Ανώνυμος είπε...

εχουν ετοιμασει τον cheap-RA (βασιλια της φτωχειας) για κυβερνητη. Ετσι θα κερδισουν λιγο ακομα πολυτιμο γι αυτους χρονο.