Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Ανακριβές το δημοσίευμα της Die Zeit – Να το διαψεύσουν η ΕΚΤ και ο κ. Άσμουσεν

venizelos-asmousen

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», δήλωσε τα εξής:
«Το δημοσίευμα της εφημερίδας  που αναφέρεται – στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιερώματος στο πρόσωπο του κ. Άσμουσεν – στο δήθεν περιεχόμενο της συνομιλίας μας, κατά την πρόσφατη (22.8.2013) συνάντησή μας, στην Αθήνα, στο υπουργείο Εξωτερικών, είναι απολύτως ανακριβές.
Αναμένω την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ιδίου του κ. Aσμουσεν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω».
Το δημοσίευμα της «Die Zeit»
Τρεις ολόκληρες σελίδες αφιερώνει η γερμανική «Die Zeit» στο ταξίδι του μέλους της ΕΚΤ Γιέργκ Άσμουσεν στην Ελλάδα, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όλες τις κινήσεις του από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη χώρα. Τα «μάτια» των δημοσιογράφων βρίσκονταν παντού, σχολιάζοντας τα πάντα… από το ψάρι που έφαγε, μέχρι και τα σαπούνια που δεν υπάρχουν στις τουαλέτες, αλλά και τα ελάχιστα καθίσματα…
Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα πορτρέτο του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, το οποίο εστιάζει στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και περιγράφει το 24ωρό του στην ελληνική πρωτεύουσα.
«Τρέφω τεράστιο σεβασμό προς την Ελλάδα, αλλά οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν», δηλώνει ο ισχυρός άντρας της Ευρωζώνης , όπως χαρακτηριστικά τον περιγράφει το δημοσίευμα.
Το κείμενο που υπογράφουν οι Μαρκ Σίριτς και Γιάνα Σιμόν, πέρα από αυτές τις «χαριτωμένες» πινελιές, προκαλεί ωστόσο πολλά ερωτηματικά, όταν αναφέρεται προς  το τέλος του κειμένου στην επίσκεψή του στο Μαξίμου και τη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο, εκεί όπου χωρίς ενδοιασμούς σχολιάζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Άσμουσεν να «μαγειρέψει» τα στοιχεία για το έλλειμμα…
«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε! Άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά, εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε η διαφορά με τους στόχους να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί. ”Reorganise the figures”, είπε. Για τον Άσμουσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικό της ”παλιάς Ελλάδας”. Ξεπερασμένες, μη αποδοτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν πια κατανόηση», γράφει κατά λέξη το δημοσίευμα.
Στο κείμενο, επίσης, αναφέρεται ότι ο Αντ. Σαμαράς «εξαφανίστηκε» στα ενδότερα του Μαξίμου μετά τη συνάντηση με το στέλεχος της ΕΚΤ και ότι οι δρόμοι της Αθήνας μυρίζουν… ούρα, σαν τριτοκοσμική χώρα…
Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H Xρυσή Αυγή,
αν δεν υπήρχε θα επρεπε να την δημιουργήσουμε διοτι προσφέρει τρανές υπηρεσίες στο πολιτικό σύστημα των κομμάτων που κυβερνούν.
Ανθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, οικογενειες βρίσκονται σε απόγνωση, και αντί να ασχοληθούμε με αυτά τα σοβαρά προβλήματα, ρωτάμε τους συνταγματολόγους αν πρεπει η ΧΑ να τεθεί εκτός κοινοβουλείου!
ΟΧΙ, απαντούν ολοι μαζί εν χορώ, χαζοί είναι, θα χασουν το ψωμάκι τους.
Η ΧΑ, οσο εχει αρχηγό τον Μηχαλολιάκο, ανθρωπο των "υπερεσιών", δεν πρεπει να μας φοβίζει. Βοηθά την κυβέρνηση, δημιουργεί την απαραιτητη συγχυση σε λαό και ψηφοφόρους, δινει και ψευτικες ελπίδες στους ψηφοφόρους της.
Η ΧΑ είναι κόμμα "πατριωτικό", ακόμα και τις εκλογές στη Γερμανία μπορεί να επηρεάσει, προς το συμφέρον μας, και την επόμενη δόση να πάρουμε, τι θα κανουν, η Ε.Ε. πρεπει να βοηθήσει την "Δημοκρατία" στην χώρα μας που κινδυνευει απο τους Ναζιστές!
Η ΧΑ είναι πολύτιμη για το κυβερνητικό σχήμα των απατεώνωνβ που κυβερνά, αν δεν ηταν....δεν θα την δημιουργούσαν.

Ανώνυμος είπε...

Κανένα κόμμα και καμία ιδέα δεν πρέπει να απαγορεύεται.
Αστυνομία σε μία δημοκρατία υπάρχει μόνο για τις πράξεις ποτέ για τις σκέψεις.
Το μόνο όπλο απέναντι σε απεχθείς ιδέες δεν είναι η απαγόρευση τους, αλλά η ανάδειξη αυτού ακριβώς που τις κάνει απεχθείς.
Στις πραγματικές δημοκρατίες η δύναμη δεν είναι το ρόπαλο αλλά η πειθώ.
Τώρα αν έχουμε αληθινή δημοκρατία ή μια ολιγαρχία από ψηφισμένους αντιπροσώπους, αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα.
Εγώ νομίζω το δεύτερο, αλλά επίσης νομίζω πως καμία απαγόρευση δεν βοηθάει, ούτως ώστε κάποτε να οδηγηθούμε, με την δική μας θέληση,στο πρώτο.