Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Επεισόδια στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τον Παύλο Φύσσα




Πέτρες, μολότοφ και δακρυγόνα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου - Διαδηλωτές κατευθύνονται προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια - Προπηλακίστηκε ο Πάνος Καμμένος από ομάδα διαδηλωτών

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου λίγο πριν της 19:00 έφθασε η πορεία για τη δολοφονία του άτυχου Παύλου Φύσσα.

Ομάδα διαδηλωτών πέταξε ξύλα και πέτρες προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα το κλίμα στην περιοχή παραμένει έκρυθμο.

Mάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκατοντάδες αντιεξουσιαστές κατευθύνονται προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Το ΠΑΜΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργατικά συνδικάτα και εκατοντάδες απλοί πολίτες συμμετέχουν πορεία που ξεκίνησε από το σημείο της δολοφονίας του 34χρονου στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στην Αμφιάλη.

Στην πορεία συμμετέχει ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του  χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «εγκληματική μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων» και ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, στην Αμφιάλη μετέβη λίγο μετά τις 18:00 και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα 20 ατόμων.

Κατά πληροφορίες, συγκεντρωμένοι πολίτες παρεμπόδισαν αρχικά τον κ. Καμμένο να βγει από το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια του επιτέθηκαν φραστικά, αλλά και σωματικά. Μάλιστα, τόσο ο κ. Καμμένος, όσο και άτομα της προσωπικής του φρουράς, προπηλακίστηκαν καθ΄οδόν για τον τόπο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Έπειτα από αυτό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποχώρησε από την συγκέντρωση με δίκυκλο από το προσωπικό ασφαλείας.  Συνεργάτες του κ. Καμμένου λένε ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τραυματίστηκε ελαφρά στη μύτη και στον χώρο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να τον εξετάσει. Το αυτοκίνητό του, ακόμη, υπέστη σοβαρές ζημιές.


Αντιφασιστικές πορείες σε όλη την Ελλάδα 

Σε ξέλιξη βρίσκονται μαζικές αντιφασιστικές πορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από 45χρονο χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τις 19:40 ξεκίνησε πολυπληθής πορεία από την Καμάρα με κατεύθυνση την πλατεία Αριστοτέλους. Όπως αναφέρει το seleo.gr, η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο είναι ιδιαίτερα εμφανής.

Ανάλογες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις γίνονται αυτή την ώρα στην Ξάνθη, την Πάτρα, το Ηράκλειο και τον Βόλο, όπου το e-volos.gr αναφέρει ότι το κύριο σώμα της πορείας βρίσκεται στην λεωφόρο Δημητριάδος, ενώ την εμφάνισή τους έχουν κάνει και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Καλέσματα υπάρχουν επίσης για Χανιά, Ρέθυμνο, Λάρισα, Θήβα, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα και σε όλες τις γωνιές της χώρας.



































Δεν υπάρχουν σχόλια: