Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αντιρατσιστικός νόμος: Γιατί τα κόμματα βρίζονται πριν το ψηφίσουν



Συνεχίζεται η κόντρα των κομμάτων για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει ευθεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως η ΝΔ προσπαθεί να μπλοκάρει την ψήφιση του νομοσχεδίου. Μάλιστα από τη Συγγρού έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Βουλής από το 2011 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νομοσχέδιο Παπαϊωάννου για το ρατσισμό. Την ίδια στιγμή όμως αν και το νομοσχέδιο είναι έτοιμο, οι γαλάζιοι βουλευτές δείχνουν απρόθυμοι να το ψηφίσουν.

Από τη λεωφόρο Συγγρού κατηγορούν την Κουμουνδούρου για υποκρισία και καλούν το ΣΥΡΙΖΑ να πει με τι συμφωνεί τελικά. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά με την ομιλία του τότε ειδικού αγορητή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως με το νομοσχέδιο περιορίζεται η ελευθερία της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών και ότι ο άνεμος της λογοκρισίας φυσά ανησυχητικά για απόψεις που θεωρούνται κοινωνικά μη αποδεκτές.

«Μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ρατσιστική βία και δεν είναι ο ρατσιστικός λόγος και καταλήγει ότι όσο η βία μένει ατιμώρητη, η προτεινόμενη λύση δεν λύνει αλλά δημιουργεί προβλήματα».

Ο κ. Μουλόπουλος τόνιζε μάλιστα ότι «οι διατάξεις του ποινικού δικαίου, πιστεύω είναι επαρκείς, για να τιμωρήσουν αυτές τις πράξεις». «Λέμε όχι στον περιορισμό των ιδεών και όχι στο φόβο της ελευθερίας του έκφρασης. Η ελευθερία στην έρευνα, στην ιστορική έρευνα, η ελευθερία απόψεων είναι από τους πιο δύσκολους κόμπους της δημοκρατίας. Τα κακά και τα άσχημα όμως της δημοκρατίας, θεραπεύονται κύριε Υπουργέ μόνον με περισσότερη δημοκρατία και όχι με απαγορευτικούς νόμους».

Και κατέληγε: «Εμείς καταψηφίζουμε αυτό το νομοσχέδιο».

Βουλευτές της ΝΔ αντιδρούν στο νομοσχέδιο - Ρήγμα στη συγκυβέρνηση

Ξεκάθαρο ρήγμα στη συγκυβέρνηση έχει προκαλέσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Ο γαλάζιος βουλευτής Αδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις του στον Αlpha 989 είπε ότι το νομοσχέδιο, όπως έχει παρουσιαστεί, δεν έχει πλειοψηφία.

«Αν μιλάμε για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας δεν έχω κανένα πρόβλημα, αν μιλάμε όμως για την καθιέρωση του εγκλήματος γνώμης, εγώ δεν θα το ψηφίσω και δεν νομίζω ότι θα ψηφίσει κανένας από τη ΝΔ».

Ενώ επιτέθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη λέγοντας πως αν έχει κάποιο πρόβλημα μπορεί να αποχωρήσει.

Υπενθυμίζεται πως οι βουλευτές της ΝΔ αντιδρούν στην προώθηση του νομοσχεδίου και πολλοί από αυτούς ισχυρίζονται πως με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να ενισχυθεί η Χρυσή Αυγή γιατί θα στοχοποιηθεί.

Σύμπλευση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για το νομοσχέδιο

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαπας προανήγγειλε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό για την καθυστέρηση στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου, ενώ τόνισε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον υπουργό Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνοντας τη σύμπλευση της Ιπποκράτους με τη ΔΗΜΑΡ.

Εξάλλου και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης μετά τη χθεσινή συνάντηση στελεχών της Ιπποκράτους με τον υπουργό Δικαιοσύνης εξέφρασε τη στήριξή του στην προώθηση του αντιρατσιστικού, αφού είναι απόλυτα εναρμονισμένη στο κλίμα του νομοσχεδίου του πρώην υπουργού Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Από την πλευρά της Αγίου Κωνσταντίνου ο Φώτης Κουβέλης στηρίζει τον υπουργό Δικαιοσύνης και διατυπώνει την άποψη ότι και ο πρωθυπουργός θα στηρίξει τη νομοθετική αυτή επιλογή.

Δεν κάνει πίσω ο Ρουπακιώτης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης δηλώνει ανυποχώρητος και αμετακίνητος στην προώθηση του νομοσχεδίου και δεν συζητάει καμία αλλαγή, εκτός από κάποιες διαφορετικές διατυπώσεις.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) της Βουλής. Στην επιτροπή προεδρεύει δικαστικός λειτουργός, ο αρεοπαγίτης επί τιμή Φώτης Καϋμενάκης και το υπουργείο Δικαιοσύνης θα εκπροσωπήσουν δυο επίσης δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι έχουν οριστεί με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
iefimerida.gr

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Η εξύμνηση του ναζισμού ή του σταλινισμού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής ολοκληρωτισμού είναι απαράδεκτες, οι δε βιαιότητες των υμνητών τους τιμωρούνται από τον ποινικό κώδικα και δεν χρειάζεται νέος νόμος για να τις τιμωρήσει. Με αυτούς που μας κυβερνούν, θα πρέπει όλοι να ξέρουμε, ότι όποιος νέος νόμος επιβάλλεται είναι εκ του πονηρού και αποσκοπεί σε συρρίκνωση της Δημοκρατίας.

Ο μοναδικός νόμος που χρειάζεται, αλλά δεν τον ψηφίζουν, διότι δεν τους συμφέρει, είναι η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας. Τότε θα δουν όλοι πόσα απίδια βάζει ο σάκκος για όλους τους βολευτάς, παρανομούντες, βιαιοπραγούντες και λαμόγια.

Περισσότερη Δημοκρατία χρειαζόμαστε και το δικαίωμα του Δημοψηφίσματος που μας το έχουν στερήσει εντέχνως.

Ανώνυμος είπε...

Να κάνουμε δημοψήφισμα για να διώξουμε τους λαθρομετανάστες και το πρόβλημα θα λυθεί.
Αλλά οι φασίστες λαθρομεταναστολάγνοι δεν θέλουν δημοκρατία τους αρκεί να επιβάλουν αυτό που θέλουν με φασιστικές πράξεις.

Ανώνυμος είπε...

"Δυστυχώς μετά την υπερψήφιση του Νομοσχεδίου όλοι αυτοί θα έχουν την δυνατότητα νά δρουν ανενόχλητοι και με θρασύτητα! Δηλ. θα είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν, ό,τι τους καπνίσει!"

http://mkka.blogspot.gr/

Με αυτό το νομοσχέδιο δεν υπάρχει ενθάρρυνση και προτροπή από τον νομοθέτη προς όλους αυτούς που παρανομούν στην πατρίδα μας είτε Έλληνες είτε ξένοι να προβαίνουν σε ενέργειες μίσους και ρατσισμού κατά των πάντων;

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤOΝ 14ΧΡΟΝΟ ΑΦΓΑΝΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΩΣΕ ΤΑΧΑ Η Χ.Α.

http://www.youtube.com/watch?v=IqH0MCTRwNc&feature=player_embedded

Αυτή την στιγμή ο μόνος ρατσισμός που υφίσταται είναι ο ρατσισμός των βολεμένων του συστήματος εναντίον των Ελλήνων.
Την ώρα που υπάρχουν τόσες ελλείψεις από ιατρικό προσωπικό στη χώρα μας (κυρίως στα νησιά), οι γιατροί "χωρίς σύνορα" κάνουν δωρεάν τουρισμό σε όλο τον κόσμο.
Απορίες
(1) Άραγε τι εισόδημα βγάζουν;
(2) Οι διαφημίσεις τους στα ΜΜΕ προβάλλονται δωρεάν;.

Ανώνυμος είπε...

Στο βίντεο που παρέθεσες απόγονε του γκέμπελς η μετάφραση είναι άλλη...

Σε ενοχλούν και οι γιατροί χωρίς σύνορα ρε ανθρωποειδές;

Ανώνυμος είπε...

«Άνθρωπε»
Για να λες ότι η μετάφραση είναι άλλη προφανώς θα γνωρίζεις τα αφγανικά. Και γιατί μιας και εσύ τα ξέρεις δεν τα λες και σε αυτόν που έφτιαξε το βίντεο στο Υ.Τ;
Όσο για τους γιατρούς «χωρίς σύνορα», ναι εμένα με ενοχλεί και μάλιστα πολύ η υποκρισία με τον ψευτοανθρωπισμό τους. Εσύ κάτσε και τρώγε το κουτόχορτο που σας σερβίρουν με την πληρωμένη από τους αφελείς προβολή τους από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας και της παραπληροφόρησης που μόνο φιλανθρωπικά ιδρύματα δεν είναι.

Ανώνυμος είπε...

Χάρρυ, άραγε γνωρίζεις τι κάνει η Μυρτώ;