Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Να πως κερδίζουν οι Βορειοευροπαίοι και οδηγούν πολίτες στην αυτοκτονία.

Του Γιάννη Ντάσκα
Δεν πέρασαν 24ωρα από την δημοσιοποίηση της ανάλυσης του Reuters για τη ληστεία των Βορείων σε βάρος των Νοτίων της Ευρώπης και έρχεται επιβεβαίωση από διαφορετική κατεύθυνση αλλά εξίσου έγκυρη.
Αυτή τη φορά χτυπούν οι περίφημοι «Financial Times» και με στοιχεία εμφανίζουν...
τα υπερκέρδη της Ολλανδίας από την διακίνηση χρήματος με νομιμοφάνεια μεν αλλά στην πραγματικότητα με ανήθικη εκμετάλλευση της θέσης τους μέσα στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή ένωση.
Σύμφωνα με την βρετανική οικονομική εφημερίδα οι πολυεθνικές  χρησιμοποιούν το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της Ολλανδίας  με στόχο τη νόμιμη διακίνηση τρισεκατομμυρίων προς άλλους προορισμούς, πληρώνοντας στην πορεία λιγότερους φόρους.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία παρουσιάζουν οι «Financial Times», μέχρι τα τέλη του 2012 η Ολλανδία είχε προσελκύσει τεράστιες ροές χρήματος που ανήλθαν στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δολαρίων ή 13 φορές το ολλανδικό ΑΕΠ!
Από αυτά, μόνο τα 573 δισ. δολάρια κατέληξαν στην «πραγματική» της οικονομία.
Τα υπόλοιπα διακινήθηκαν μέσω της χώρας από ειδικά επενδυτικά σχήματα (εταιρείες ειδικού σκοπού) που συχνά δημιουργούνται από μεγάλες εταιρείες με στόχο να πληρώσουν λιγότερους φόρους για τα κέρδη τους.
Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική κρίση δεν είναι παρά τεχνητό κατασκεύασμα μια παγκόσμιας οικονομικής ελίτ η οποία μέσα από τρικ «κατάρρευσης» τραπεζικών κολοσσών η δημιουργίας τεχνητών χρεών μεταξύ τους καταφέρνουν το εξής:
Αυξάνουν τα «ιδιωτικά»αποθέματα στους φορολογικούς παραδείσους ,αυξάνουν τα κρατικά ελλείμματα και έτσι δημιουργείται η ανάγκη «αποκρατικοποιήσεων».Οι νέες αποκρατικοποιήσεις μεγαλώνουν τα αποθέματα στους «φορολογικούς παραδείσους» των ιδιωτών και οδηγούν σε λήψη οικονομικών μέτρων στις κρατικές οντότητες.
Οι «ιδιώτες» θα μπορούσαν να φτάσουν τα αποθέματα στα 35 τρις δολλάρια δηλαδή όσα τα χρέη των ΗΠΑ,Γερμανίας,Γαλλίας,Βρετανίας,Ιαπωνίας και όλων των άλλων του πλανήτη χωρίς να έχουν «άδεια» από τις πολιτικές ηγεσίες;
Όχι προφανώς και ισχυρότατη ένδειξη γιαυτό είναι το γεγονός ότι ξεφυτρώνουν στους φορολογικούς παραδείσους όλο και περισσότεροι πολιτικοί σε συνεργασία με ιδιωτικούς κολοσσούς…
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποδεικνύουν γιατί και οι πολιτικές ηγεσίες είναι τόσο «κότες» στους φορολογικούς παραδείσους και τόσο αμείλικτοι απέναντι σε πολίτες που αυτοκτονούν εξαιτίας της άθλιας πολιτικής τους.
Ως παράδειγμα οι «Financial Times» αναφέρουν ότι τις τελευταίες δύο δεκαετίες εταιρείες όπως η Cisco, η Starbucks, η Google, η ΙΚΕΑ και η Tommy Hilfiger έχουν ανοίξει στην Ολλανδία θυγατρικές – κυρίως για να επωφεληθούν στο κομμάτι της φορολόγησης κερδών.
Στο Αμστερνταμ στεγάζονται επίσης εταιρείες που έχουν δημιουργηθεί από τους U2 και τους Rolling Stones, οι οποίες εισπράττουν τα δικαιώματα από τις πωλήσεις της μουσικής τους. Αυτό γίνεται επειδή στην Ολλανδία τα κέρδη από τέτοιου είδους μουσικά δικαιώματα φορολογούνται με πολύ χαμηλό συντελεστή.
Υποτίθεται ότι η Μέρκελ και ο υπάλληλός της Ολλανδός Ντάϊσενμπλουμ που διόρισε στη θέση του Γιούνκερ στο «Γιουρογκρουπ» κόπτονται για την εφαρμογή ίδιων κανόνων στις ευρωπαϊκές χώρες ώστε να παταχθεί η …φοροδιαφυγή και να είναι σοβαρές οι κρατικές αρχές. Το «άντε να χαθείτε» είναι δικαιολογημένο;
Πηγή: paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: