Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Γιατί επιτέλους δεν επαναστατεί ο λαός;


Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας αναγνώστης που δεν έθεσε ο ίδιος ή δεν άκουσε το ερώτημα
«γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;». Εξάλλου όλοι αντιλαμβανόμαστε πως όσο δεν αντιδρούμε τόσο η κατάστασή μας θα γίνεται χειρότερη. Και όμως...
τίποτα δεν γίνεται.

Αλλά, όσο και αν ηχεί περίεργο, αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός είναι σε τέτοια κατάσταση επαναστατικότητας που δεν παίρνει άλλο. Και όμως δεν ξεσηκώνεται. Και δεν φταίει η φυλή μας, ούτε η ποιότητα του Έλληνα και άλλες ανοησίες που ακούγονται για να αιτιολογήσουν το φαινόμενο του καναπέ.

Κάθε λαός επαναστατεί μόνο αν συντρέξουν σωρευτικά τέσσερις (μαθηματικές θα λέγαμε) προϋποθέσεις, διαφορετικά αφανίζεται χωρίς να καταλάβει το γιατί.

Α) Πρέπει να υπάρξει ένα όραμα, μια ιδέα. Δηλαδή πρέπει να υπάρξει η πνευματική τροφή που θα καλύψει την πνευματική αναζήτηση που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να δράσει. Ποιο είναι αυτό το όραμα σήμερα; Μήπως ο κομμουνισμός, ο σοσιαλισμός, ο φιλελευθερισμός ή ο νεοφιλελευθερισμός; Έχουμε ξεμείνει από ιδεολογίες.

Β) Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος και ορατός εχθρός. Κανένας λαός δεν ξεσηκώνεται ποτέ με αντίπαλο τον κανένα ή έναν αόρατο εχθρό (π.χ. παγκοσμιοποίηση, αγορές, δανειστές κ.λ.π.) που δεν μπορεί να τον δει. Υπάρχει άραγε ορατός εθνικός ή ταξικός εχθρός;

Γ) Θα πρέπει να υπάρξει προοπτική βελτίωσης της παρούσας θέσης. Δηλαδή ξεσηκώνεται ένας λαός, όχι για να πάει αυτοκτονικά σε χειρότερη κατάσταση, αλλά για να βελτιώσει τη ζωή του.  Ποια είναι άραγε η εναλλακτική πρόταση που υπόσχεται καλυτέρευση της θέσης του λαού σήμερα;

Δ) Θα πρέπει να υπάρξει Ηγέτης ή Ηγετική Ομάδα (επαναστατική ομάδα) που θα ενσαρκώνει τις τρεις προηγούμενες προϋποθέσεις, θα εκφράσει τη λαϊκή συνισταμένη  και θα τεθεί επικεφαλής της λαϊκής επανάστασης. Κανένας λαός ποτέ δεν ξεσηκώνεται μόνος του άτακτα και ασυντόνιστα. Και φυσικά ο Ηγέτης ή Ηγετική Ομάδα δεν θα γεννήσουν μόνοι τους τις προϋποθέσεις αυτές, αλλά θα εκφράσουν σε δεδομένη ιστορική στιγμή τις ήδη γεννημένες προϋποθέσεις. Όσο λοιπόν δεν ξεκαθαρίζουν και δεν σχηματοποιούνται αυτές οι προϋποθέσεις τόσο και δεν θα εμφανίζεται και ο Ηγέτης και άρα και η επανάσταση. Επομένως πρέπει να ξεκαθαρίσουν και να σχηματοποιηθούν κατ’ αρχήν οι τρεις πρώτες προϋποθέσεις και τότε θα υπάρξει αμέσως η εξέγερση και η ανατροπή.

Όμως το καθεστώς δεν είναι αφελές. Σκόπιμα με την προπαγάνδα του, μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ κ.λ.π. δημιουργεί σύγχυση και αμφιβολίες, ώστε να μην σχηματοποιούνται το όραμα και η εναλλακτική λύση, να σβήνονται εύκολα τα ίχνη του εχθρού και να μην προβάλλονται ικανά πρόσωπα με ιδέες που μπορεί εν δυνάμει να αποτελέσουν ηγέτες. Γι’ αυτό και βλέπουμε να ανακυκλώνονται με κολοσσιαίες και προκλητικές αμοιβές  τα ίδια φθαρμένα υλικά.

ΥΓ. Συγκρατείστε αυτό το άρθρο, θα μας χρειαστεί σε άλλες αναλύσεις σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις.
Πηγή

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ελληνικος λαος ειναι ενα πανηλιθιο ζωο χαρρυ.Και τα πανηλιθια ζωα δεν ξεσηκωνονται.Τελος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπαρχει πιο μαλακας λαος απο τον ελληνικο ρε Χαρρυ.
Ειμαστε ο πιο μαλακας λαος στον πλανητη και με διαφορα.
Σιγα μην ξεσηκωθει το βλημα ο νεοελληνας,τον φτυνουν κι αυτος νομιζει οτι ψιχαλιζει...

Ανώνυμος είπε...

Ο λαος δεν ξεσηκωνεται γιατι ενα μεγαλο ποσοστο ειναι κρατικοδιαιτοι διορισμενοι που εστω και με λιγοτερες απολαβες εχουν κατεβασμενο το κεφαλι σαν ραγιαδες , και ο φοβος των απολυσεων που ζηταει η τροικα τους κανει πειθηνια προβατακια των κυβερνωντων !
Και οραματα υπαρχουν και λυσεις και προτασεις !Πολιτικοι δεν υπαρχουν αφου απο το 80 και μετα αφησαμε να αναριχηθουν στην εξουσια τα μεχρι τοτε σκουπιδια της κοινωνιας , οι αγνωστοι , οι αποτυχημενοι ολιγαρχες απο τεως μεγαλα τζακια ,
οι απατεωνες και οι τελευταιοι της ταξης της κοινωνιας προ του 80.
Οπως ελεγε και ο γνωστος πασοκος ουτε ο θυρωρος της πολυκατοικιας του δεν τον ηξερε πριν γινει πολιτικος !
Αυτους δεχτηκαμε να μας κυβερνησουν στο ονομα μιας ψευδεπιγραφης ελευθεριας και μιας δημοκρατιας - ψευδαισθησης , αφου οι μισοι ηταν ηδη πρακτορες των αμερικανων με σαφεις εντολες και οι αλλοι μισοι οτι χειροτερο ειχε να παρουσιασει μια κοινωνια σε ποιοτητα , σε ηθικη , σε πολιτικο αμοραλισμο , και εξουσιομανια !
Το επαγγελμα "αριστερος" εγινε το πιο προσοδοφορο μετα το 80 αφου καλυπτες με την λεξη αυτη το επαγγελμα του κομιστη , του αεριτζη , του ανεπαγγελτου , του διαπλεκομενου ,του μεσαζωντα , του μιζαδορου και τοσα αλλα επαγγελματα εφευρεσεις του σαπιου πολιτικου συστηματος που κυβερνησε και απαξιωνουμε σημερα μαζικα!

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΤΑΚΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ .... ΟΛΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΣΜΟΣ .... ΤΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΛΕΦΟΥΣΙ ... ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΩΛΟΓΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ... ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ... ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ... ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ... ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ .. ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΣΠΟΝΣΟΡΙΝΓΚ ..ΤΩΝ ΠΟΤΑΠΩΝ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ .... ΔΥΣΤΥΧΩΣ .... ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ... ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΧΩΡΑ ... ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΛΑΟ ..

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη ελπίδα αλλαγής γι αυτόν τον τόπο είναι η άτακτη χρεοκοπία ... οι ξένοι όμως ... δεν αφήνουν τη χώρα να χρεοκοπήσει διότι βολεύονται και βολεύονταν χρόνια τώρα με τους ντόπιους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες και τα κόμματα τσιράκια τους ... μόνο ένα κραχ ολκής στο παγκόσμιο τραπεζοπιστωτικό σύστημα θα στρέψει τουσ ξένους στα του οίκου τους ... και θα μας επιτρέψει επιτέλους ... να αναλάβουμε τις τύχες της χώρασ μας ... αφού προηγηθεί ασφαλώς η κατάρρευση του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού και δημοσουπαλληλισμού ...

Ανώνυμος είπε...

επι 40 χρονια το 85 τοις εκατο των ΒΡΩΜΟΕΛΛΗΝΩΝ ψηφιζε και εγλυφε τους ΙΔΙΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ πολιτικους για να διοριζεται στο δημοσιο για να ειναι μαιμου αναπηρος μαιμου συνταξιουχος μαιμου αγροτης να φοροδιαφευγει να λαδωνει και να κτιζει αυθαιρετα και αλλα πολα!!!και τωρα που οι πολιτικοι του κοβουν τα παντα τον ΠΗΔΑΝΕ με βαρια χαρατσια και του ΠΟΥΛΑΝΕ την πατριδα δεν ξεσηκωνεται ΚΑΝΕΙΣ!!!μιλαμε για ΑΛΗΤΕΣ και ΡΑΓΙΑΔΕΣ του κερατα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι το κυβερνον συστημα τα τελευταια 60 χρονια τον εκανε μαλακα και τραμπουκο επιχειρηματιουλι του σπιτιου ,του ψηφου ,του αυτοκινιτου .... και της σημαιουλας με 'κεφαλαιο' την ψηφο του..για την δουλειτσα ,'νυκοκυριουλι' και ολα τα προηγουμενα και τωρα εχει αλλαλιασει και δεν ξερει που βρισκεται και εκαναν και τα παιδια τους ετσι...που τα 'μορφωναν' ο πασοκοτραμπουκοδασκαλοι. χωρια που τοοσα χρονια για τον συριζα ειχε εξαλυφθει η 'εργατικη ταξη' ,,,οπως διαλαλουσε..