Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Εβδομάδα Παθών χωρίς οδό Ανάστασης στο ΠΑΣΟΚ…



Εβδομάδα Παθών χωρίς οδό Ανάστασης στο ΠΑΣΟΚ…

Όλα ανοιχτά μετά την αδιέξοδη συνάντηση Βενιζέλου-ΓΑΠ!


 Και μόνο το γεγονός, ότι μετά τη δραματική όσο και επεισοδιακή συνάντηση του Β. Βενιζέλου με τον Γ. Παπανδρέου έγιναν εισηγήσεις στο νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για διαγραφή του πρώην, δείχνει και λέει πάρα πολλά για το πού ακριβώς βρίσκονται οι μεταξύ τους σχέσεις. Κι όχι μόνο αυτών.
Το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται τούτη την περίοδο ουσιαστικά διασπασμένο σε δύο αντιμαχόμενα και αλληλοϋπονομευόμενα στρατόπεδα.
Το αν και πότε θα επέλθει η και τυπική διάσπαση, είναι το μόνο ζητούμενο. Αλλά σε κάθε περίπτωση όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα τονίζουν πως πλέον Βενιζέλος και ΓΑΠ είναι δυο ξένοι στο ίδιο (;) κόμμα!
Συνεργάτης του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ μας έλεγε, ότι αν τελικά τολμούσε ο Βενιζέλος να διαγράψει τον Γιώργο, τότε θα έσωζε εαυτόν και θα δημιουργούσε προϋποθέσεις διάσωσης και του Κινήματος, έστω ως συμπληρωματικού σε κυβερνήσεις συνεργασίας.
Αλλά όσοι γνωρίζουν καλά τον τρόπο λειτουργίας του Βενιζέλου εκτιμούν ότι σχετικά σύντομα αυτό θα το αντιληφθεί.
Και όταν θα βεβαιωθεί ότι η δικιά του πολιτική επιβίωση περνά μέσα απ' την πολιτική εξόντωση του ΓΑΠ, τότε οι εξελίξεις θα τρέξουν, αναπόφευκτα!
Έτσι κι αλλιώς είναι δεδομένη η απόφασή του να συζητηθεί το πόρισμα των ελεγκτικών εταιριών στα όργανα του ΠΑΣΟΚ και να σταλεί στη δικαιοσύνη, εφόσον διαπιστωθούν κακοδιαχείριση και ατασθαλίες.
Σε αυτά τα πλαίσια, θεωρείται ότι τα πρώτα πολιτικά θύματα θα είναι οι Ροβ. Σπυρόπουλος, Ν. Αθανασάκης.
Ενώ σε ένα άλλο επίπεδο θα δοκιμαστούν σκληρότατα οι σχέσεις με στελέχη σαν τον Καρχιμάκη, τον Παπουτσή, τον Πεταλωτή, τον Παναγιωτακόπουλο και όποιον άλλο θεωρεί ότι «παίζει» με τον ΓΑΠ και εξ αυτού του λόγου τον υπονομεύει, πάντοτε κατά την εκτίμησή του...
Ούτε βέβαια ο ΓΑΠ απ' τη μεριά του θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Θεωρείται βέβαιο πως θα αντιδράσει. Φυσικά βρίσκεται σε θέση άμυνας τώρα, σε θέση αδυναμίας.
Ωστόσο δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν οι δυνατότητες αντίδρασης που διαθέτει.
Συνεπώς όσοι μιλούν για διάσπαση απλώς «διαβάζουν» μια οδυνηρή πραγματικότητα εντός του ΠΑΣΟΚ.
Με σοβαρές παρενέργειες για τη συνοχή, ακόμα και την ύπαρξη της τρικομματικής κυβέρνησης, να μην το λησμονούμε αυτό!
Το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι δεν φαίνεται πουθενά στο βάθος ανάσταση. Η περίοδος των παθών θα είναι ατέλειωτη...MΑΡΚΟΠΕΔΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: