Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Σαμαράς και Αρβανιτόπουλος αποφάσισαν την επιστράτευση των καθηγητών... ΟΙ... ΟΙ... Οι... Γερμανοτσολιάδες!


Την απόφαση να προχωρήσουν σε επιστράτευση των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περίπτωση που η ΟΛΜΕ επιμείνει στη θέση της για απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, πήρε η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Παιδεία, μετά την απόφαση των καθηγητών για απεργία στην πρεμιέρα των...
πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια πενθήμερες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.
«Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων» σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνοντας βέβαιος πως θα εξασφαλιστεί η γαλήνη και η ηρεμία για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, τονίζοντας πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους.
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την αγωνία και τον κόπο των νέων ανθρώπων» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την ΟΛΜΕ πως με την απόφασή της δημιουργεί ένταση και αναταραχή στην κοινωνία και θέτει σε ομηρία τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Από Δευτέρα τα φύλλα πορείας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει χρόνο και προχωρά στην έκδοση των φύλλων πορείας, προτού παρθούν οι οριστικές αποφάσεις από την πλευρά των καθηγητών, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό νομικά.

Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά πως η παράδοση των φύλλων επιστράτευσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Η πρόταση της ΟΛΜΕ

Νωρίτερα, τα μέλη της ΟΛΜΕ με πλειοψηφία 9 υπέρ και 2 κατά, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 20 Μαΐου.

Η τελική απόφαση για τον τρόπο αντίδρασης των καθηγητών στα σχέδια της κυβέρνησης για το πλαίσιο εργασίας των θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα, έπειτα από τις τοπικές συνεδριάσεις των ΕΛΜΕ και τη συνεδρίαση των προέδρων τους στις 15 Μαΐου, που θα ψηφίσουν «ναι» ή «όχι» στην πρόταση της ΟΛΜΕ.

Από iefimerida, μοντάζ Γρέκι

2 σχόλια:

Hellas Gr είπε...

Και να μη ξεχνάμε τον κύριο υπεύθυνο της εθνικής και οικονομικής καταστροφής και κυρίως της κατάρρευσης των εθνικών ιδανικών.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.de/2012/09/blog-post_7013.html

Hellas Gr είπε...

Σαμαράς: Χουντικές μέθοδοι οι επιστρατεύσεις

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6BsusmncmG0