Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Όλη η αλήθεια για το γιγαντιαίο σκάνδαλο με την αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ και την φούσκα των τραπεζικών μετοχών που έσκασε με πάταγο…


toyrkolias_ethniki-001


Διαστάσεις γιγαντιαίου σκανδάλου που απειλεί την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος λαμβάνουν οι ύποπτες και παράνομες μεθοδεύσεις για την κατά φαντασίαν αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ.  Η Διοίκηση της Εθνικής με την ανοχή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών έχει προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για την αύξηση κεφαλαίου χωρίς ωστόσο να έχει εξασφαλίσει επενδυτικά κεφάλαια.

Ειδικότερα: Τα ασφαλιστικά Ταμεία τα οποία επρόκειτο να τοποθετήσουν 100 εκατομμύρια ευρώ, δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην αύξηση μετά την τελεσίδικη απόφαση της Τρόικα και του Υπουργού Οικονομικών.
Η Εκκλησία από τους βασικούς μετόχους της ΕΤΕ επίσης δεν πρόκειται να συμμετέχει.

Ο μεγαλομέτοχος Σπύρος Λάτσης δεν έχει ακόμα κάνει γνωστές τις προθέσεις του γιατί θεωρεί το τοπίο θολό και αβέβαιο το εγχείρημα της αύξησης κεφαλαίου.
Οι επιχειρηματίες που εμφανίζονταν μέσα από στημένα δημοσιεύματα ότι θα τοποθετηθούν στην αύξηση είναι… άφαντοι.
Η Διοίκηση της ΕΤΕ δεν κατάφερε να βρει ξένες τράπεζες οι οποίες θ’ αναλάμβαναν ανάδοχες την αύξηση κεφαλαίου. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί βάζει σε κίνδυνο ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα και αυτό αποτυπώνεται καθαρά στο Χρηματιστήριο όπου οι τιμές των τραπεζικών μετοχών καταρρέουν και η φούσκα που δημιούργησαν οι ντόπιοι τραπεζίτες μαζί με ξένους κερδοσκόπους καταρρέει με πάταγο.
Κυβερνητικοί κύκλοι διατείνονται ότι οι παρατυπίες στην διαδικασία αύξησης κεφαλαίου της ΕΤΕ γίνονται για να παραμείνει η Εθνική μια ιδιωτική ελληνική τράπεζα. Προφανώς εννοούν να παραμείνει η Διοίκηση στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης προκειμένου ν’ ασκείται μέσα από θαλασσοδάνεια πολιτική επιρροή στον επιχειρηματικό κόσμο.
Πάντως η άτυπη προθεσμία μέχρι τις 10 Ιουνίου που δόθηκε στην ΕΤΕ προκειμένου να πετύχει το θαύμα της αύξησης κεφαλαίου οφείλεται αποκλειστικά στις σχέσεις που έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Διοικητή της Εθνικής κ.Τουρκολιά ο οποίος δεν θέλει με τίποτα να εγκαταλείψει την καρέκλα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είστε κακεντρεχείς κύριοι,

η ΕΤΕ εχει τοσα πολλά κεφαλαια ωστε της περισευουν χρηματα για να δωριζει περιπολικά και μοτοσυκλέτες στην Ε.Α.

Αυτές τις λευκές μοτοσυκλετες που οδηγουν κατι νεαροί αστυνομικοι, χαζευοντας, πινοντες φραπέ, δεξιά κι αριστερα των δρόμων.