Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Γόνοι πολιτικών έπαιρναν παχυλές συντάξεις με πλαστά χαρτιά




Θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί γόνους πολιτικών, να λαμβάνουν παράνομα συντάξεις με πλαστά χαρτιά; Και όμως, από ότι φαίνεται οι γόνοι κάποιων πολιτικών οικογενειών δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να το πράξουν, παρά το γεγονός ότι τις λάμβαναν παράνομα. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ διαπίστωσαν ποσοστό παρανομιών ύψους 40% σε παχυλές συντάξεις άνω των 4.000 ευρώ μηνιαίως.
Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται οι γόνοι περίπου 50 δικαιούχων πολιτικών , δικαστικών, στρατιωτικών και πανεπιστημιακών, οι οποίοι συνέχιζαν με πλαστά δικαιολογητικά να λαμβάνουν τις συντάξεις των νεκρών δικαιούχων. Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας το ύψος της ζημίας υπερβαίνει τα 4 εκατ. Ευρω, ενώ αναμένονται και συλλήψεις. Στο κύκλωμα, σύμφωνα πάντα , με το δημοσίευμα φέρονται να συμμετείχαν και στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ).
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται περιπτώσεις που συγγενικά πρόσωπα διακαιούχων εισέπρατταν παράνομα συντάξεις, με πλαστα δικαιολογητικά. Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι ότι πρόκειται για περιπτώσεις συγγενών πολιτικών προσώπων που πήραν την ψήφο του ελληνικού λαού. Κάποιοι όμως το εκμεταλλεύτηκαν διαφορετικά.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: