Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας περνάνε αμέσως Εθνική και Eurobank! Οι δύο Τράπεζες αδυνατούν να καλύψουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου


Επιστολές απέστειλαν στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο οι διοικήσεις των ΕΤΕ και Eurobank, στις οποίες αναφέρουν ότι αδυνατούν να καλύψουν το 10% της ΑΜΚ από την αγορά, ανέφερε υψηλότατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. 

Εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα ξεκινήσει τις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης και θα γίνει ο βασικός μέτοχος των τραπεζών.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος μίλησε λίγο μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνεδρίασης της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών, με βασικό θέμα τις τράπεζες.

 Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ανέφερε σχετικά, μετά το τέλος της συνάντησης με την τρόικα,  ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς.

Πάντως, το ίδιο κορυφαίο στέλεχος διευκρίνισε ότι όσες διαδικασίες έχουν γίνει στο πλαίσιο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών ισχύουν μεν, αλλά αναστέλλονται.

Ερωτηθείς για το ποιο θα είναι το μέλλον του deal ότι τις αποφάσεις θα λάβει το ΤΧΣ με βάση τα δικά του κριτήρια ως νέος βασικός μέτοχος των δύο τραπεζών.

«Σημασία έχει η ανακεφαλαιοποίηση και για αυτή υπάρχουν επαρκείς πόροι και αυτό είναι το βασικό», ανέφερε η ίδια πηγή. Πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν απο λίγο από την ΤτΕ για την ανακεφαλαιοποιηση των τεσσάρων τραπεζών είναι σε συμφωνία με την τρόικα, «εχει τη θωράκιση της τρόικας».

Επεσήμανε τέλος, ότι δεν θα υπάρχει αναβολή στο χρονοδιάγραμμα της ανεκεφαλαιοποιησης και ισχύει αυτό που λεέι ο νόμος για 30 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: