Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΗΚΩΣΕ ΚΕΦΑΛΙ!

Άρχισαν τα όργανα στην Κυβέρνηση - Το ΠΑΣΟΚ αξιώνει αλλαγές στην κυβερνητική λειτουργία - Εδώ και τώρα ανασχηματισμό και νέα προγραμματική συμφωνία...


Πριν καλά - καλά στεγνώσει η μελάνη με τα γραφόμενα της τελευταίας επίσκεψης της Τρόικας, με τις παρενέργειες που αυτή προκάλεσε πέραν των πολλών άλλων και στην λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ περνά στην αντεπίθεση επαναδιατυπώνοντας το αίτημά του για ανασχηματισμό της κυβέρνησης και μια νέα προγραμματική συμφωνία μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων. Δια στόματος του νέου γραμματέα της ΚΕ του κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ μιλάει για την ανάγκη «αλλαγής του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης» επικρίνοντας την τακτική κατάθεσης τροπολογιών της τελευταίας στιγμής.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5 ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει μια νέα προγραμματική συμφωνία καθαρή, με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίτευξης των μεταρρυθμίσεων».
Ο ίδιος προσέθεσε ότι πρέπει και να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης. «Πρέπει να είναι πιο θεσμική η κυβέρνηση. Να μην έχουμε τροπολογίες Παρασκευή βράδυ ή να λειτουργεί το Υπουργικό Συμβούλιο». 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπενθύμισε επίσης ότι «είναι απόφαση του συνεδρίου να συμμετέχουμε (στην κυβέρνηση) με πολιτικά πρόσωπα». Και εξήγησε: «Πολιτικά πρόσωπα όχι με εσωκομματικούς συμβιβασμούς είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΔΗΜΑΡ είτε της Ν.Δ. Αλλά πολιτικά πρόσωπα που θα τηρήσουν πιστά τη νέα προγραμματική συμφωνία και όχι ο κάθε υπουργός να έχει τη δική του μεταρρυθμιστική ατζέντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: