Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗ "Πληρωμένη" απάντηση για τα ραβασάκια της Εφορίας




Ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης άρχισε να στέλνει «ραβασάκια» ληξιπρόθεσμα απειλώντας ότι αν δεν πληρωθούν εγκαίρως θα προχωρήσει σε κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων. Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, Αυγή, σχολιάζει με το δικό της τρόπο.
Γράφει η Αυγή:
Αποβραδίς ξεσκόνιζαν την Παγκόσμια Βιβλιοθήκη Επιστολών, για να δεχθεί πρωί-πρωί τη νέα εσοδεία. Δίπλα στις Επιστολές του Παύλου προς Κορινθίους, Ρωμαίους και άλλους νεοπροσήλυτους, δίπλα στα επιστολικά μυθιστορήματα του Λακλό, ποιος δεν θυμάται τον σατανικό Βαλμόν από τις «Επικίνδυνες σχέσεις», δίπλα στα γράμματα που αντήλλαξαν ο Πάουντ με τον Έλιοτ για την «Έρημη Χώρα», εκεί σιμά στην απαράμιλλη αλληλογραφία του Καζαντζάκη με τον Πρεβελάκη και του Σεφέρη με τον Τσάτσο, θα τοποθετηθούν και οι επιστολές που στέλνει από χθες ο Εσόδων Χάρης Θεοχάρης σε όσους χρωστούν μέχρι 3.000 ευρώ στο Δημόσιο.
Η πρώτη επιστολή Θεοχάρη προς Ληξιπροθέσμους θα είναι αβρή, καλλιεπής, χωρίς απειλές και προθεσμίες, θα υπενθυμίζει απλώς το χρέος και θα καλεί προς διευθέτηση, σε εύλογο διάστημα. Αν παρέλθει το εύλογο διάστημα και ο ληξιπρόθεσμος δεν περάσει από τον έφορο, θα σταλεί δεύτερη επιστολή, η οποία θα ενημερώνει ότι επίκειται άμεση κατάσχεση μισθών, συντάξεων, επιδοτήσεων, ακόμη και καταθέσεων. Έτσι, με μια απλή ειδοποίηση, χωρίς εισαγγελική εντολή, χωρίς δίκη, χωρίς κλητήρες, πάνε τα 500, τα 1.000, τα 3.000 ευρώ. Μπροστά στον Θεοχάρη, οι φοροσυλλέκτες του Αλή Πασά μοιάζουν με τις καλόγριες που περνούν από τα σπίτια μας για τον ετήσιο έρανο του Ερυθρού Σταυρού.
Πριν στείλετε τις επιστολές, ναι, εσείς, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, τις στέλνετε τις επιστολές και όχι ο τυχόν Θεοχάρης, να κάτσετε να σκεφτείτε πώς και γιατί εκείνοι που χρωστούν στο Δημόσιο έφτασαν στον αδιανόητο αριθμό των 2,5 εκατομμυρίων. Γιατί οι καλοπληρωτές έγιναν μέσα σε τρία χρόνια μπαταχτσήδες, τι πάθανε ξαφνικά οι νομοταγείς και το ρίξανε στην παρανομία, μήπως μπήκε στα θλιβερά σαρκία τους ο Μαμωνάς; Φέρατε τους ανθρώπους στο αμήν, τους δικούς σας ανθρώπους, τους νοικοκυραίους, που τόσα χρόνια σας ψήφιζαν, τρομάρα τους, και τώρα τους απειλείτε δι' επιστολών ότι θα τους κατάσχετε τα απομεινάρια του κουμπαρά τους. Κι όλα αυτά με μια τροπολογία που πέρασε στη ζούλα και που οδηγεί σε τιμωρία πολύ χειρότερη από το 6,9% που πήγαν να αρπάξουν από τις καταθέσεις των Κυπρίων.
Ποιοι στο διάολο είστε εσείς που καταδικάζετε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους στην ντροπή, τον φόβο, την εξαθλίωση; Να σας πω εγώ ποίοι είστε: Είστε ο Βενιζέλος, που έκρυβε μήνες στο συρτάρι του τη λίστα με τους μεγαλοφοροφυγάδες, είστε ο Σαμαράς και ο Κουβέλης, που βγάλατε λάδι τον Βενιζέλο, τον προστάτη των φοροφυγάδων. Μην το παρατραβάτε λοιπόν το σκοινί, γιατί άμα φτάσει ο ληξιπρόθεσμος στο κουτάλι του παπά, θα σας στείλει το σινιάλο που έστειλε στους διώκτες του ο ετοιμοθάνατος Καραϊσκάκης: «Αν ζήσω, θα σας γαμήσω. Αν πεθάνω, κλάστε μου τον μπούτζον».
Με όλο τον σεβασμό...


Δεν υπάρχουν σχόλια: