Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Ή αλλάζουμε πορεία ή νόμισμα


«Επιλογή μας δεν είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Επιλογή μας είναι να σώσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Οφείλουμε, όμως, να διατυπώσουμε μια αλήθεια, καταφανέστατη πια για όλες τις χώρες στην ευρωζώνη. Αν επιθυμούμε να μην αλλάξουμε νόμισμα στην Ευρωζώνη, πρέπει άμεσα  να αλλάξουμε πορεία. Πρέπει άμεσα να εγκαταλειφτούν τα αποτυχημένα μνημόνια της καταστροφικής λιτότητας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist. Παράλληλα επισήμανε πως το δίλημμα μνημόνιο ή χρεοκοπία δεν έχει νόημα καθώς «το μνημόνιο και η χρεοκοπία έχουν γίνει συνώνυμα».

  «Με πρωταρχική ευθύνη της Γερμανικής κυβέρνησης, η Ευρωζώνη ακροβατεί στην κόψη του ξυραφιού.  Για την  κ.Μέρκελ η κρίση διαμορφώνεται, πράγματι, σε ευκαιρία. Ευκαιρία για την επιβολή της γερμανικής οικονομικής ηγεμονίας κατά τη ρωμαϊκή τακτική του διαίρει και βασίλευε», ανέφερε.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή». «Άμεση αναστολή του μνημονίου και κατάργηση της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας. Ισχυρή και πετυχημένη διαπραγμάτευση των δανειακών μας υποχρεώσεων. Και όραμα για μεταρρυθμίσεις και φυγή προς τα εμπρός», πρόσθεσε.

«Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα είναι η αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας. Γι’ αυτό και σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε το αποτυχημένο μνημόνιο με ένα Εθνικό Σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», δήλωσε επισημαίνοντας πως

«Η Ελλάδα και όλος ο ευρωπαϊκός Νότος έχουν ανάγκη από ένα νέο σχέδιο Δημόσιων ευρωπαϊκών επενδύσεων, ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για να  επανακάμψουν και μαζί να επανακάμψει και η συνοχή της ευρωζώνης».

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε «βαρύτατες ευθύνες στη συγκυβέρνηση Σαμαρά» η οποία «ούτε ευρωπαϊκές συμμαχίες αναζητεί, αλλά ούτε τις υπαρκτές δυνατότητες διαπραγμάτευσης σε εθνικό επίπεδο αξιοποιεί σ’ αυτήν την κατεύθυνση». «Ενθαρρύνουμε τον Πρωθυπουργό να ετοιμαστεί για την ηρωική έξοδο και για εκλογές», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

«Μετά την Κύπρο, ολοένα και περισσότερο στη συνείδηση των καταθετών, αλλά και εν γένει των πολιτών, το δίλημμα μνημόνιο ή χρεοκοπία γίνεται συνώνυμο. Και μνημόνιο και χρεοκοπία», επισήμανε και συνέχισε:

«Ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει να ακούει άλλο αυτούς που τον κυβερνούν να βρίσκονται σε καθεστώς ψευδαισθήσεων. Να προσπαθούν να πείσουν, ακόμα και σήμερα ότι το Μνημόνιο «βγαίνει», που ακόμα και οι ίδιοι οι δανειστές παραδέχονται ότι έχει παταγωδώς αποτύχει».

Καταλήγοντας ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «στόχος μας δεν είναι να επιστρέψουμε στο παρελθόν. Ούτε να αναστήσουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που έχει καταρρεύσει. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε νέους δρόμους»

«Αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στο επίπεδο της 31ης Δεκεμβρίου 2011. Νέο, δίκαιο, απλό, διαφανές και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα διευρύνει τη φορολογική βάση και θα αποκαταστήσει τη φορολογική δικαιοσύνη, τερματίζοντας τη φορολογική ασυλία των πλουσίων

Θέλουμε ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα. Και εγγυούμαστε τη συντεταγμένη και ασφαλή έξοδο από την κρίση.  Για αυτό και  σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε τις μεγάλες, προοδευτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Πηγή

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με το να προβάλεις τόσο πολύ το ΣΥΡΙΖΑ Χάρρυ, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να κόψεις ψήφους μόνο από το κόμμα στην περίπτωση που αποφασίσεις να κατέβεις με δικό σου πολιτικό σχηματισμό στις επόμενες εκλογές.

Delta είπε...

τον τσιπρα τον "εβγαλε" το συστημα απο 15 ετων στην πιατσα. Οταν οι συνομηλικοι του δεν μπορουσαν να μπυν σε αιθουσα μπιλιαρδων, ο τσιπρας [εβραιος συμφωνως με τον Σπυρο Χατζαρα] εμπαινε καθεκτος στα σαλονια της ΕΡΤ και της διαπλοκης. Προτιμω να πεθανω στην πεινα παρα να "σκυψω" σε τσογλανι.
Χαρρυ Κλυνν λυπαμαι...

Πέτρος Δ. είπε...

Χάρρυ, ο Τσίπρας είναι ο νέος κομανέτσης. Κράτα το. (Θα τον βρίζεις όμως, κατόπιν εορτής όπως το Σαμαρά, όταν θα κάνει κι αυτός "μάνα").

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΡΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΑΚΡΑΙΟ?ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ....ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο Καμίνης παραχωρεί κτίριο του Δήμου Αθηναίων στον...Σόρος!!! (Δεν είναι ανέκδοτο)


http://ethel-sinadelfos.blogspot.com/2013/04/blog-post_9614.html

Ανώνυμος είπε...

Αν πρώτα,
δεν αλλάξουμε ολους εσας τους πολιτικους Τσίπρα,

δεν θα αλλάξουμε ουτε πορεία ούτε νόμισμα

Ανώνυμος είπε...

Άλλαξοκολιές και μας έγινε βραχιόλι.