Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το BBC κάνει τον επικήδειο του ΠΑΣΟΚ: "Πεινάς; Φάε τον Πασόκο της γειτονιάς σου..."


Με την παραπάνβ φωτογραφία από γκράφιτι σε δρόμο της Αθήνας, ο ανταποκριτής τoυ BBC στην Ελλάδα αναφέρεται, με άρθρο του, στη πορεία του ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου μέχρι και σήμερα.

Στο άρθρο του BBC φιλοξενούνται δηλώσεις πολιτικών αλλά και ψηφοφόρων του κόμματος, όπως μιας φοιτήτριας που λέει ότι η λέξη ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα βρώμικη όμως «θα προσπαθήσουμε να το ξαναζωντανέψουμε», αλλά και την πεποίθηση πως κάποιοι προσπαθούν να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ όλα τα λάθη των τελευταίων 40 ετών, απλά και μόνο επειδή το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε μετά το 2009 και αναγκάστηκε να πάρει τα μέτρα.

Δεν λείπει η αναφορά στον ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου, με τον Σήφη Βαλυράκη να δηλώνει στο ΒBC: «Ήταν ιδιοφυία. Το ΠΑΣΟΚ είναι μια ερωτική σχέση. Είχε σχέση με το όνειρο της ελευθερίας, της δημοκρατίας και ενός καλύτερου μέλλοντος». Ο πρώην υπουργός συνεχίζει «αισθάνομαι λίγο απογοητευμένος γιατί το όνειρο αυτό δεν υλοποιήθηκε όπως περιμέναμε. Εχουμε μια χώρα χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη».

Από την πλευρά του ο Παύλος Τσίμας σημειώνει: «Δεν ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για οτιδήποτε πήγε λάθος στον τόπο, αλλά επειδή υπήρξε το κόμμα διακυβέρνησης για σχεδόν 3 δεκαετίες, τώρα τιμωρείται».

Ο αρθρογράφος περιγράφει πως το ΠΑΣΟΚ διόγκωσε τον δημόσιο τομέα και επάνδρωσε τις κρατικές εταιρείες ακόμη και τα πανεπιστήμια με μέλη ή διορισμένους του κόμματος.

Το άρθρο αναφέρεται και στο τακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι έγινε σε ένα στάδιο με άδεια καθίσματα, ενώ ανακαλύπτει και πολίτες που αν και παλιά στήριζαν το ΠΑΣΟΚ, τώρα το κατηγορούν πως κατέστρεψε την εθνική ταυτότητα».

«Το ΠΑΣΟΚ ονειρευόταν μια διαφορετική κληρονομιά, ήθελε να το θυμούνται για τα σημαντικά επιτεύγματα που έκανε στην αρχή της ιστορίας του. Αλλά αντί για αυτό, έχει γίνει το πολιτικό θύμα της κρίσης που το ίδιο βοήθησε να δημιουργηθεί. Και η οποία μπορεί να το ρίξει οριστικά», καταλήγει το δημοσίευμα.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

θα τον κανω τον πασοκο με τα κρεμμυδακια........την δε γλιτσα τον Π.Τσιμα ,τον γιαλαντζι αριστερο ,θα τον κανω με πατατες.........αλητες-λαμογια.......ερχεται το τελος σας