Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Τον έπιασαν στα «πράσα» – Ο υπουργός Εργασίας επιχείρησε να εντάξει στο πολυνομοσχέδιο διάταξη για περικοπή συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 35%!

Νέα δυσάρεστη έκπληξη για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες, επεφύλαξε το υπουργείο Εργασίας, καθώς στο… παρά πέντε της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου αποκαλύπτεται ρύθμιση με βάση την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για όλους τους νέους συνταξιούχους. Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης εξερχόμενος από την σύσκεψη που… συνεχίζεται ακόμη στο υπουργείο Οικονομικών παραδέχτηκε την ύπαρξη της εν λόγω διάταξης που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των συντάξεων κατά 30-35%, αλλά όπως είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε να μην περιηγηθεί τελικά στο νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.
Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι το μέτρο θα αναπληρώσει μέρος από τα έσοδα που χάνει ο ΟΑΕΕ μην εφαρμόζοντας τη διάταξη που προβλέπει την φορολόγηση κατά 2 τις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, σήμερα το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων στο πρώην ΤΕΒΕ αγγίζει το 130% και η μείωση είναι κάτι που έπρεπε να γίνει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάταξη έχει διχάσει τις οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών με την ΕΣΕΕ να δέχεται τη διάταξη και τη ΓΣΕΒΕ να εκφράζει την έντονη αντίθεσή της και μάλιστα απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ζητώντας άμεσα συνάντηση πριν ψηφιστεί η διάταξη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: