Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Αχαΐα: 12,5% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ




“ Τι αναφέρει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Πατρών ”

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 16:49




Σαρωτική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία διενεργήθηκε αποκλειστικά για τον νομό Αχαΐας.

Στην ερώτηση χαρακτηρισμού του πολιτικών τους θέσεων οι ερωτηθέντες απαντούν σε μεγαλύτερο ποσοστό ότι ανήκουν στον κεντροαριστερό χώρο.

Το 55% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ανήκει στον αριστερό χώρο ενώ το  33% στον δεξιό χώρο.

Στην πρόθεση ψήφου ο 1 στους 3 ψηφοφόρους της Αχαΐας δηλώνει αναποφάσιστος. Πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 7% διαφορά από τη ΝΔ.  Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η ΧΑ και ακολουθούν ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 20,6% και ακολουθούν: Η ΝΔ με 13,6%, η Χρυσή Αυγή με 9,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 3,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι λαμβάνουν ποσοστό της τάξης του 33%. 




Από την μελέτη του προφίλ των αναποφάσιστων ανάλογα με το προφίλ των ψηφοφόρων των κομμάτων και με κατάλληλη αναγωγή προκύπτει η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος (διαφάνεια 26). Πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (υποχωρώντας 1% από το ποσοστό που είχε στις τελευταίες εκλογές), ακολουθεί η ΝΔ (με υποχώρηση 7% στα ποσοστά της) και τρίτο κόμμα εμφανίζεται η ΧΑ (με άνοδο 9%). Σημαντικότατη εμφανίζεται η υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ κατά 7.5%. Η ΔΗΜΑΡ υποχωρεί 2.4% ενώ ΚΚΕ και ΑΝΕΛ εμφανίζουν άνοδο των ποσοστών τους.

Σε ότι αφορά στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 31,1%, η Νέα Δημοκρατία 18% και ακολουθούν: Η Χρυσή Αυγή με 15,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4%.  

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση ΕΔΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΡΥ....ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟ ΧΑΝΕΙ Η ΝΔ ΤΟΣΟ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ....ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ Χ.Α ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ....ΒΡΥΧΑΤΑΙ.....ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΜΕ 80 ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ....

Ανώνυμος είπε...

Αχαΐα: 12,5% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρατήρηση:
Η Αχαΐα εξέλεξε και πάλι (στις 6 Ιουνίου 2012) τον ΓΑΠ ως βουλευτή.

Συμπέρασμα:
Εγώ δε θα πανηγύριζα για τις εκλογικές προτιμήσεις της Αχαΐας.

Αγαμέμνων Ψυρίλλος