Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η πεπονόφλουδα του κυρίου Πεπόνη



Του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, δυστυχώς πάτησε την πεπονόφλουδα. Πιστεύω, (θέλω να πιστεύω για να είμαι ειλικρινής) από άγνοια των ηλεκτρονικών μέσων. Μερικές ώρες πριν δημοσιευτεί η αποκάλυψη του HOT DOC για το τι επεξεργασία έγινε στο στικάκι με τη Λίστα, ανακοίνωσε πως η ημερομηνία αλλοίωσης ήταν η 8η Ιουλίου του 2011. Ως αποδεικτικό αυτής της άποψης, ο κύριος Εισαγγελέας δεν έχει προσκομίσει κάποια πραγματογνωμοσύνη, αλλά μια εκτύπωση των στοιχείων των αρχείων Excel, από τα οποία φαίνεται πως ένα στικάκι έχει αντιγραφεί από άλλο στικάκι στις 2:02 το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2011. Αυτό και τίποτα άλλο. Ούτε αλλοίωση, ούτε ιστορικό επεξεργασίας. Ένα απλό copy δηλαδή.
Ο καθένας πιο σχετικός από τον ίδιο, θα μπορούσε να του πει, πως ένα μικρό παιδί, μπορεί να κάνει ένα στικ από άλλο στικ και η αντιγραφή να δείχνει ό,τι ώρα θέλει, αλλάζοντας τα settings στο κομπιούτερ. Προχρονολογώντας δηλαδή την αντιγραφή. Αν για παράδειγμα ο κύριος Βενιζέλος ο οποίος παρέλαβε τη λίστα από τον κύριο Διώτη ήθελε να τον ενοχοποιήσει, μπορούσε αντί να παραδώσει το USB που παρέλαβε, να κάνει ένα αντίγραφο προχρονολογημένο. Έτσι στο αρχείο αυτό, δεν θα φαινόταν κανένα άλλο στοιχείο (πότε έγινε από το CD,πότε εκτυπώθηκε, αν υπήρξαν πιθανές αλλοιώσεις κλπ). Αυτή η πιθανότητα μάλιστα θα έπρεπε να είναι αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας, αφού ο Βενιζέλος, κράτησε επί 7 μήνες το στικάκι στο σπίτι του και δεν το παρέδωσε στο υπουργείο.
Η επιπόλαιη διαρροή για ένα επιπόλαιο στοιχείο, λίγες ώρες μετά την πρόταση παραπομπής του Παπακωνσταντίνου, δημιουργεί μόνο σύγχυση και απαξιώνει το έργο της Δικαιοσύνης, του οποίου ο κύριος Πεπόνης υπήρξε από τους καλούς εκφραστές.
Αν ο κύριος Πεπόνης, από τις 6 Ιανουαρίου που επικοινώνησα μαζί του, δεχόταν να παραλάβει τα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης που έκανε το HOT DOC, θα είχε αποφύγει ο ίδιος την πεπονόφλουδα και η χώρα μια ταλαιπωρία. Η διοχέτευση ωστόσο προς τα έξω των στοιχείων που συγκέντρωσε αποδεικνύουν κάτι πολύ σημαντικό. Το USB που παραδόθηκε από τον Βενιζέλο στο γραφείο Σαμαρά, ενδεχομένως να μην έχει πληροφορίες για το ιστορικό της λίστας, αν αυτό έχει αντιγραφεί από άλλο USB με στόχο την αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων για την αλλοίωση. Ενδέχεται μοναδικό αξιόπιστο τεκμήριο να είναι το ηλεκτρονικό στικάκι που έχουμε στην κατοχή μας. Αν λοιπόν αυτό παραδοθεί στη Δικαιοσύνη, αποκαλύπτονται όλα τα στοιχεία για την αρχική εγγραφή από το CD. Και πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα που μπαίνουν.
Αν εξάλλου, εμείς πιστοποιήσουμε πως το USB μας, προήλθε από αντίγραφο πριν την παραλαβή του Βενιζέλου, τότε πρέπει ο Βενιζέλος να εξηγήσει πώς το δικό του CD, είναι «τυφλό».
Αυτά για ξεκίνημα.
Υ.Γ. Βασικό ερώτημα παραμένει γιατί δεν αξιοποίησαν τη λίστα. Αν ήταν νόμιμη τότε έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος και απιστία. Αν ήταν παράνομη, τότε ο Βενιζέλος επί 7 μήνες κατείχε στο σπίτι του παράνομα, παράνομο υλικό και κατέστησε τον πρωθυπουργό αποδέκτη προιόντων εγκλήματος δίνοντάς του παράνομο υλικό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ο Βαξεβάνης, τι θέλει και πετάγεται; Ποιος τον όρισε "λίσταρχο" και έχει άποψη για όλα τα θέματα με τη λίστα; Νέος Ταρζάν μας προέκυψε...

Οι ιδιοτέλειες σε σχέση με τη λίστα είναι άπειρες και είναι σχεδόν αδύνατον να μην έχει ο Βαξεβάνης καμία σχέση με καμία από αυτές. Πόσο μάλλον όταν επιδιώξει να εξακολουθεί να έχει ενεργό ρόλο και "έγκυρη άποψη" σε ο,τιδήποτε αφορά τη λίστα.

Δεν θα ξεχάσω ένα tweet του που ανέφερε "το όνομα Μαργαρίτα Παπανδρέου δεν υπάρχει πάντως μέσα στη λίστα", λες και δεν το ξέραμε ότι δεν υπάρχει... Άρα, κάτι θέλει να πετύχει και "πετάγεται" όλη την ώρα. Το ερώτημα είναι, για λογαριασμό ποιανού θέλει να πετύχει να έχει επιρροή στα περί της λίστας...

Ανώνυμος είπε...

Η λίστα είναι μόνο παράνομη στην Ελβετία και πουθενά αλλού.
Για τον απλό λόγο, εκεί ισχύει ακόμα το τραπεζικό απόρρητο.
Ούτε δυνατές χώρες όπως ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία κατάφεραν να το σπάσουν..
το μόνο που κατάφεραν είναι να πάρουν τα στοιχεία από τα υποκαταστήματα των ελβετικών τραπεζών στις χώρες τους, που αναγκαστικά υποκύπτουν στους νόμους τις χώρας που βρίσκονται, πχ ΗΠΑ..Οι ΗΠΑ κατάφεραν με αυτό τον τρόπο και με συλλήψεις των τραπεζικών που δουλεύουν σε αυτές, να εκβιάσουν πάρα πολλά στοιχεία από την Ελβετία, που τελικά αυτή έδωσε με την συμφωνία του απορρήτου..ξέρουν τα ονόματα που έχουν χρήματα στην Ελβετία, μπορούν να τους ερευνήσουν αλλά δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σαν αποδεικτικό στοιχείο.
Και στις περιπτώσεις που το κάνουν, οι κάτοχοι των τραπεζικών αυτών λογαριασμών κάνουν μήνυση στις ελβετικές τράπεζες για καταπάτηση του τραπεζικού απορρήτου.. στις πιο πολλές περιπτώσεις αναλαμβάνει η τράπεζα ένα μεγάλο κομμάτι του ποσού που πρέπει να πληρωθεί.
οι άλλες χώρες, Γερμανία και Γαλλία είχαν τα ονόματα και τα χρηματικά ποσά των τραπεζικών λογαριασμών σε CD, δηλαδή με κατασκοπία ή αγορά των στοιχείων αυτών από τραπεζικούς υπαλλήλους ή server administratoren των τραπεζών..για την Ελβετία παράνομα.. αλλά οι χώρες μπορούσαν να συγκρίνουν τα χρηματικά ποσά με τα εφοριακά στοιχεία..
Επειδή ήταν μαύρο χρήμα αναγκάστηκαν οι κάτοχοι αυτών των λογαριασμών να τα φορολογήσουν στην χώρα τους με τον τρόπο τις αυτομήνυσεις. ( κάνουν μόνοι τους μήνυση στον εαυτό τους στην εφορία.. πληρώνουν το χρηματικό ποσό που αναλογεί και μετά τραβούν την μήνυση πίσω, το κράτος με τον τρόπο αυτό δεν ξοδεύει ούτε τον χρόνο ούτε το κόστος για εισαγγελείς, αποδείξεις κτλπ). και οι κάτοχοι των λογαριασμών γλυτώνουν την φυλακή.

Όσο αφορά τώρα το στικάκι και τα ονόματα που εξαφανίστηκαν;! τι ρόλο παίζει;;
τα ονόματα τα γνωρίζουμε, τα χρηματικά ποσά το ίδιο!! ας δικαιολογήσουν λοιπόν ο καθένας τους που βρήκαν αυτά τα χρήματα, γιατί τα έχουν στην Ελβετία κτλπ..
Κάθε πιτσιρίκι που έχει μεγαλώσει με υπολογιστή, μπορεί να διαφοροποίηση οτιδήποτε στοιχείο όπως θέλει..
Η λογική όμως λέει, γιατί ένας πολιτικός αφαιρεί ονόματα συγγενών κάποιου άλλου για να τον ενοχοποιήσει και δεν παίρνει τον πιο εύκολο τρόπο.. δηλαδή αν ήθελα κάποιον να ενοχοποιήσω, αντί να αφαιρέσω ονόματα συγγενών του, θα πρόσθετα και το δικό του όνομα και θα έβαζα και ένα αστρονομικό ποσό από πίσω.. Η Ελβετία δεν θα έλεγε τίποτα!..για αυτούς είμαστε ασήμαντοι, ούτε που θα ασχοληθούν με το θέμα αυτό..και άντε αυτός μετά να αποδείξει το αντίθετο..και αν θα το έκανε αυτός θα ανάγκαζε τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο..
Οι πιθανότητα ότι ο ίδιος ο πολιτικός έσβησε αυτά τα ονόματα βρίσκετε στα 99,99%, είναι η ίδια πιθανότητα που ένοχοι καταδικάζονται με στοιχεία και αποδείξεις DNA..
Γιατί λοιπόν τόση φασαρία για το ποιος έσβησε ονόματα η όχι; ( ο καθένας μας ξέρει μέσα του ποιος το έκανε για αυτό δεν χρειαζόμαστε αποδείξεις..) και γιατί δεν συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους για να φορολογηθούν αυτά χρήματα;;
το ερώτημα λοιπόν παραμένει.. τι κάνει η Ελλάδα με αυτή την λίστα..
Η απάντηση είναι απλή όπως πάντα.. θα γίνει μια βαβούρα, οι άνθρωποι θα παραπλανηθούν, θα κουραστούν με την υπόθεση και μετά από ορισμένα χρόνια θα πουν όλα ήταν σωστά και δεν έγινε καμία απάτη..όπως και με το θέμα του Βατοπεδίου..
χαιρετισμούς από την Ελβετία