Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Με απλά λόγια… πόσα μας λήστεψαν με την “επιτυχία” του psi;

ΚΛΕΦΤΕΕΕΕΣ...
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ

PSI2


Πόσα λήστεψαν από τον Ελληνικό λαό για να μειώσουν δήθεν το χρέος;

  • Ασφαλιστικά ταμεία 13 δισεκατομμύρια ευρώ. Καταλάβατε γιατί δεν έχουν να δώσουν συντάξεις και εφάπαξ;
  • Πανεπιστήμια: 97 εκατομμύρια ευρώ
  • Νοσοκομεία:  70% των αποθεματικών τους.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε το εξής: Το κούρεμα των αποθεματικών των Νοσοκομείων, των Πανεπιστημίων και άλλων ΝΠΔΔ, αλλά και των…. ασφαλιστικών ταμείων, παραβιάζει το άρθρο 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Φυσικά ο κ.Βενιζέλος και ο κ.Παπα-δήμιος γράφουν στα παλιά τους τις ευρωπαϊκές συνθήκες όταν δεν τους  βολεύουν. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις μας λένε: “Μα είναι ευρωπαϊκή μας υποχρέωση! Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.” και άλλες τέτοιες ανοησίες. Ευρωπαίοι ala cart δηλαδή, όποτε μας βολεύει.
Οι έξυπνοι τραπεζίτες σε συνεργασία με τον χειρότερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης,(Κ.Σημίτη) που ενίοτε χρηματοδοτούν τα κόμματα, εξασφάλισαν έναν άσσο στο μανίκι τους (παλαιότερα). Ποιος είναι αυτός;
Σύμφωνα με νόμο του 1997, νοσοκομεία, Πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα και άλλα Νομικά Πρόσωπα  Ιδιωτικού Δικαίου, υποχρεούται να καταθέτουν τα χρήματά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος! Και μάλιστα όλα αυτά τα δις ευρώ, άτοκα! (είναι ιδιωτικό ίδρυμα της Ελλάδος ας μην το ξεχνάμε).
Η Τράπεζα της Ελλάδος στης 9 Μαρτίου, μετέτρεψε,  χωρίς να ρωτήσει κανένα, τα χρήματα σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Τα ομόλογα κουρεύτηκαν και νοσοκομεία πανεπιστήμια έχασαν 70% των χρημάτων τους.!!!
Μετά τον Βενιζέλο οι μικροομολογιούχοι κυνηγούν και Σαμαρά. Και αυτό γιατί ενώ οι τράπεζες παίρνουν αποζημίωση για το κούρεμα που υπέστησαν τα ομόλογά τους, οι μικροομολογιούχοι δεν παίρνουν φράγκο, ή πιο σωστά θα πάρουν ένα μικρό μέρος των χρημάτων τους, την επόμενη 20ετία.
Ο  Βενιζέλος έσπευσε να θέσει ως μείζονα προτεραιότητα της κυβέρνησης για άλλη μια φορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τουλάχιστον 58 δις ευρώ. Εάν μάλιστα συνυπολογισθούν και τα 35 δις ευρώ που θα δόθηκαν ως εγγυήσεις από τον EFSF στην ΕΚΤ για την κάλυψη της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών κατά την περίοδο εφαρμογής του PSI, το συνολικό ποσό αγγίζει τα 93,5 δισ. ευρώ.
Σε όποιον ισχυρίζεται ότι το psi ήτο επιτυχία, κολλήστε του αυτά τα στοιχεία στο πρόσωπο…
anti-ntp.net

Ποιος κακός βοριάς χτυπάει τρεις φορές τη θύρα μου
μέσα απ' την δική μου χώρα
έχασα τη μοίρα μου

Μάνος Ελευθερίου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: