Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η εικόνα “μαχαιριά” που έκανε ολο τον κόσμο (εκτός των δολοφόνων) να κλάψει


Αυτή η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου. Ενας πατέρας κλαίει για τον θάνατο του γιού του 11 μηνών. Αδιάψευστος μάρτυρας της σκληρότητας των μαχών που μαίνονται στη Λωρίδα της Γάζας η φωτογραφία συγκίνησε τους κατοίκους του πλανήτη...

...και ήταν εξώφυλλο στην Ουάσινγκτον Ποστ στις 15 Νοεμβρίου. Πατέρας του νεκρού παιδιού είναι ο Ζιχάντ Μισαραβί, φωτογράφος και δημοσιογράφος του BBC στη Γάζα. Μια βόμβα έσκασε στο σπίτι του, σε ένα προάστιο της Λωρίδας της Γάζα, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου. Ο γιός του Ομάρ, 11 μηνών, πέθανε ακαριαία καθώς και η κουνιάδα του.

Ο αδελφός του και ο άλλος του γιός είναι βαριά τραυματισμένοι. Η φωτογραφία τραβήχτηκε την ώρα που ο Μισαραβί βγαίνει από το νοσοκομείο με το πτώμα του γιού του στα χέρια. Ο Ζιχάντ Μισαραβί είναι φωτογράφος και δημοσιογράφος, ανταποκριτής για το BBC στην Γάζα. Οι μάχες μαίνονται Συνεχίζεται για πέμπτη διαδοχική ημέρα το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας.

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν νωρίς το πρωί τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς στο κέντρο της πόλης, τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι δημοσιογράφους, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, το κτήριο υπέστη μεγάλες ζημιές, ενώ οι δημοσιογράφοι είχαν απομακρυνθεί.

Λίγη ώρα αργότερα, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε άλλες αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές Μπέιτ Λαχίγια και Μπέιτ Χανούν, κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ. Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, που έχει λάβει θέση ανοικτά της Λωρίδας, σφυροκόπησε την πόλη της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας. 
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός. Σε Ιερουσαλήμ, Ραμάλα και Τελ Αβίβ μεταβαίνει σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς προκειμένου να συναντηθεί με ισραηλινούς και παλαιστίνιους αξιωματούχους για την εξεύρεση λύσης. 
 Στο Κάιρο βρίσκεται ο επικεφαλής της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ προκειμένου να συναντηθεί με τον επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς επίσης και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον εμίρη του Κατάρ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το αίμα του να πέσει πάνω σας και στα παιδιά των παιδιών σας.
Γουρούνια