Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η Γερμανία στριμώχνεται. ΔΝΤ – ΕΚΤ προωθούν «κούρεμα» 50%!!!



Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ΔΝΤ και ΕΚΤ προωθούν «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που κατέχει ο δημόσιος τομέας κατά 50%, ώστε το 2020 από το 144% του ΑΕΠ να πέσει στο 70%. Εννοείται πως η Γερμανία αντιδρά κάθετα με αυτή την στόχευση.
Το έχουμε υποστηρίξει κατ’ επανάληψη και το υποστηρίζουμε και τώρα, πως η Γερμανία πλησιάζει με ταχύτητα στο «σημείο χωρίς επιστροφή». Δηλαδή το σημείο που πρέπει να αποφασίσει αν θα μείνει στο ευρώ ή θα βγει από το ευρώ. Η Γερμανία ξέρει πολύ καλά πως αν μείνει μέσα στη Νομισματική Ένωση, τότε ως η πιο πλούσια οικονομία θα πρέπει να προσφέρει και τα πιο πολλά για να διατηρηθεί αυτή η Ένωση. Γνωρίζει λοιπόν πως αν πει το ναι στο ελληνικό «κούρεμα», ναι στην έκδοση ευρωομολόγων, ναι στην έκδοση νέου χρήματος, ναι στο δανεισμό των κρατών απευθείας από την ΕΚΤ κ.λ.π. τότε πλέον φυλακίζεται μέσα στην Ένωση και οποιαδήποτε προσπάθεια εξόδου της στο μέλλον θα της κοστίσει πολύ περισσότερο από μια έξοδο αυτή τη στιγμή. 
Η Γερμανία προσπάθησε να καθυστερήσει την έλευση αυτού του «σημείου χωρίς επιστροφή», υποβάλλοντας την Ευρωζώνη σε εξαντλητική δημοσιονομική πολιτική, η οποία όμως αποδεικνύεται ότι φέρνει αντίθετα αποτελέσματα και τελικά θα οδηγήσει σε διάλυση της Ευρωζώνης.
Επομένως η μπάλα τώρα είναι στην πλευρά της Γερμανίας και πρέπει να κάνει παιχνίδι. Αν επιμείνουν ΔΝΤ και ΕΚΤ στην κατεύθυνση που αναφέρει το Spiegel, ίσως σε λίγους μήνες να μην υπάρχει η Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: