Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "SPIEGEL" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: "ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ"

 «Το USB στικ ήταν στο συρτάρι» έγραφε η λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία του Ευ. Βενιζέλου

Το μόνο πραγματικά ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε χθες στο γερμανικό περιοδικό "Spiegel" σε σχέση με τη διαφθορά στην Ελλάδα ήταν η εικονογράφηση. Οι πληροφορίες που παρέθετε η ανταποκρίτρια του περιοδικού στην Αθήνα ήταν όλες γνωστές, δημοσιευμένες από μήνες ή χρόνια στον ελληνικό Τύπο: από τη λίστα Λαγκάρντ μέχρι τους τυφλούς της Ζακύνθου κι από τις καταθέσεις «απόρων» στην Ελβετία μέχρι την υπόθεση Παναγιώτη Ψωμιάδη, «τον οποίο οι κατηγορίες για διαφθορά δεν εμπόδισαν να τεθεί από τον Αντώνη Σαμαρά επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα». Οι συντάκτες στο Αμβούργο, όμως, επέλεξαν τρεις φωτογραφίες για να... κοσμήσουν αυτή τη θλιβερή περίληψη: μία από τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου, «του πολιτικού γιου του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δεν έχει τίποτε ενάντια σε 'δωράκια', αρκεί να μην ήταν πολύ μεγάλα». Μία από πάρτι στη Μύκονο, με πολλές σαμπάνιες και πρόσωπα ενδεχομένως γνωστά στα κουτσομπολίστικα περιοδικά. Και μία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και λεζάντα: «Το USB στικ ήταν στο συρτάρι».
Κατά τα άλλα, το "Spiegel" ακολουθεί τη... νέα μόδα στον γερμανικό Τύπο, την οποία είναι αλήθεια ότι συνδιαμόρφωσε. Παρουσιάζει, δηλαδή, αυτό που χαρακτηρίζει «παράδοξο»: Να μαλώνει η κυβέρνηση στην Αθήνα με την τρόικα για το πόσα ευρώ θα κόψει από τους δασκάλους, τις νοσοκόμες και τις συντάξεις, ενώ παράλληλα δεν κάνει τίποτε για να μαζέψει λεφτά από τους πλούσιους, που συνεχίζουν ανενόχλητοι να τα βγάζουν έξω. «Διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι πλούσιοι της χώρας εξακολουθούν να βολεύονται χωρίς αιδώ», είναι η... κεντρική ιδέα.

ΣΧΟΛΙΟ

Σε συνέντευξή μου στο δημοσιογράφο Γ. Μαύρο στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, πριν από 20 περίπου χρόνια  είχα πει κάτι που επαναλάμβανα σχεδόν κάθε βράδυ στο πρόγραμμά μου: «Πέρα από την κατ’ εμέ  «προγραμματισμένη» οικονομική κατάρρευση της χώρας που αργά ή γρήγορα θα βιώσει στο πετσί του με τις πλέον δραματικές συνέπειες ο Έλληνικός λαός, περισσότερο επώδυνο θα είναι η επιδιωκόμενη δραματική αλλαγή στο χαρακτήρα του Έλληνα… Αρχικά του κομματικού στελέχους, του εγκάθετου δημόσιου υπαλλήλου και  του «ψηφοφόρου πελάτη» του κόμματος! Μακρόπνοο και πολιτικά σατανικό σχέδιο.

Πάρα πολύ γρήγορα το πρώτο στάδιο εκμαυλισμού και διαφθοράς του άμεσου κομματικού και κρατικού κύκλου, όπως βλέπεται έχει ήδη επιτευχθεί!

Σειρά θα έχουν Συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, πνευματικά ιδρύματα, Δήμοι, Κοινότητες…
Είναι θέμα χρόνου και όχι πλέον τόσο δύσκολο για το «διεφθαρμένο κόμμα τύραννο» μια και οι «εξυπηρετήσεις» θα παρέχονται μόνο σ’ εκείνους που θα είναι μέλη των αμέτρητων κλαδικών που ελέγχονται από το κόμμα…

Απώτερος σκοπός η διαφθορά του συνόλου των Ελλήνων και η δημιουργία του νέου διεφθαρμένου Έλληνα «σταρχιδιστή» που μοναδικό του μέλημα θα είναι η καλοπέρασή του  και ο εύκολος τρόπος πλουτισμού του…»

Και να που φτάσαμε ως εδώ…

Στην προ εικοσαετίας μουσική μου παράσταση «ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ» υπήρχε ένα συγκλονιστικό προφητικό στιγμιότυπο που τον καιρό εκείνο μου δημιούργησε πολλά προβλήματα… Το ευτύχημα είναι που είχα την έμπνευση να συμπεριλάβω το στιγμιότυπο αυτό στο δίσκο μου «ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ» που κυκλοφόρησε το 1990!



Έφτασε πλέον η κρίσιμη στιγμή που η «κάθαρση» είναι ανάγκη να υπάρξει με κάθε τρόπο, για να μπορέσει γίνει το καινούργιο ξεκίνημα για την Πατρίδα μας. Αν δεν υπάρξει πολιτική και κρατική κάθαρση, με την αναγκαία απόδοση ευθυνών σε όλους τους φέροντες την ευθύνη  και την παραπομπή στη δικαιοσύνη των πολιτικών που διέλυσαν την Ελλάδα και διέφθειραν τον Ελληνικό λαό… ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΟΛΟ… το μέλλον μας προδιαγράφεται ζοφερό… ...και ο εμφύλιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος...

4 σχόλια:

Νικος Χαρονυκτακης Καλλεργης είπε...

Ενα σχολιο του Νικου Χαρονυκτακη συντονιστη του Πατριωτικου Μετωπου
Μελους της Ευρασιατικης Ενωσης
ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ
Πραγματι σημερα μου περασε απο την σκεψη μου πως ειχατε,και συνχαρητηρια σας λεω για την προνοητηκοτητα σας ,στο να δειτε τα πραγματα πριν απο δεκαετειες ,πως θα εξελίσσονταν σημερα !!
Αυτο αλλα και το καλλητεχνικο σας εργο δειχνει ανθρωπο με υψηλοτατη εξυπναδα αλλα και αισθητικη διανοια
Το ωραιο ειναι οτι τα ταλλεντα σας τα χρησιμοποιειτε αγαπητε Χαρρυ μας υπερ του λαου μας ,οπου σαν Αριστοφανης της Εποχης μας τον διαπαιδαγωγείτε.
Δεν εχω να πω παρα μπραβο στην προσπαθεια που κανετε ! Ευχομαι να σας δουμε στις 5 Νοεμβριου στο Συνταγμα ,οπου ξεκιναμε πλεον τον αγωνα μας Ενωμενοι με ενα αιτημα Αμηση Δημοκρατια ,οπως το εκαναν προσφατα επιτυχημενα οι Ισλανδοι.
Δινουμε το οραμα ,στον λαο μας ,λεμε με ποιον τροπο
Θα θελαμε να σας εχουμε διπλα μας
Δεν ξερετε ποσο θα βοηθουσατε στην υποθεση μας και τι αντικτυπο θα ειχε η παρουσια σας
Αυτην την στιγμη αποτελείς ενα ταγο της κοινωνιας μας ,εναν πραγματικο στυλοβάτη,οπου στους ομους σου αλλα και με τον καθημερινο σου μοχθο προσπαθεις για τον λαο μας !
Τα κινηματα αμεσης Δημοκρατιας επικρατουν αυτην την στιγμη παγκοσμιως οπου οι λαοι θελουν να παρουν την τυχη τους στα χερια τους χωρις σωτηρες που παρεχοντε απο τους νεοταξητες
Δινουμε το οραμα,εξηγουμε τον τροπο,θελουμε την παρουσια σου Χαρρυ
ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ !εισαι τιμιο παλικάρι ,ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ διπλα μας !

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χάρρυ,
Θα ήθελα να αναφερθώ στην σημασία της παράδοσης του stick
από την Λαγκάρντ στον Παπακωνσταντίνου,
και κατ' επέκταση σε όλο το διεφθαρμένο τμήμα του πολιτικού συστήματος.
Νομίζω ότι χρησιμοποιήθηκε
όπως το κομμένο δάχτυλο που αποστέλλετο στους συγγενείς,
μετά τις απαγωγές προσώπων εκ μέρους της μαφίας.

Η σημασία ήταν,
"Εδώ σας έχω όλους σας,
(μέσα στο stick, με διευθύνσεις, τηλέφωνα, ποσά, και αριθμούς λογαριασμών)
διεφθαρμένα λαμόγια της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ζωής,
οπότε μην ακούσω τσιμουδιά,
απόλυτος σκασμός,
Πάρε το μολύβι και υπόγραφε,
Μνημόνιο 1, Μνημόνιο 2, ...Μνημόνιο 13,
μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων,
80 ώρες εργασία, 200 Ευρώ αμοιβή,
ξεπούλημα αυτό, ξεπούλημα το άλλο, ξεπούλημα το παραπέρα,
και ότι άλλο μας κατέβη στο κεφάλι.

Δεν δόθηκε για να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο ενάντια στην διαφθορά.
Δόθηκε καθαρά για να τους εκβιάσουν.
Απλά πράγματα, τους έχουν όλους στο χέρι,
και γι αυτό μαλώνουν μεταξύ τους,
ποιός θα προλάβει να υπογράψει πρώτος, τις λευκές σελίδες των εντολών και των μνημονίων,
που συμπληρώνονται εκ των υστέρων από τα αφεντικά των τροικανών.
Και ντεμέκ διαπραγματεύονται.

Γι αυτό και το stick αναπαυόταν για χρόνια,
στα συρτάρια τους.

Και δήθεν δεν το διάβασαν και δεν είδαν και δεν ήξεραν.
Τους έστειλε η Λαγκάρντ ολόκληρο stick,
και δεν το άνοιξε λέει.
Και θέλει να τον πιστέψουμε.

Άντε πάγαινε ρε !!!

Ανώνυμος είπε...

Μεταβιβάσθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ,
για ......ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ .

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231218390
.

Λωτοφάγος είπε...

Αγαπητέ Χάρρυ, χαίρομαι που έζησα τη σατιρική ακμή σου, χαίρομαι που έβλεπες τόσο καθαρά τα πράγματα από τότε, χαίρομαι που μπλογκάρεις... ασύστολα.
Και, κυρίως, χαίρομαι που υπάρχεις!
Να είσαι καλά.