Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ο πρωθυπουργός της χώρας του USB stick εκλιπαρεί πλέον την παραμονή μας στο ευρώ, ενώ προβάλλει απειλητικά ο Μιτ Ρόμνευ




Σκάει από στιγμή σε στιγμή  η πολιτική φούσκα της μεταπολίτευσης καθώς οι αναθυμιάσεις του οχετού της Αθήνας πνίγουν πλέον τις ευρωπαικές πρωτεύουσες.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός που βρέθηκε για λίγες ώρες στο Παρίσι μίλησε σε ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό της 125ης επετείου της ιστορικής εφημερίδας, International Herald Tribune και ξεκαθάρισε ότι η έξοδος από το ευρώ σημαίνει πλήρης καταστροφή για την Ελλάδα, ενώ θα λειτουργήσει και αποσταθεροποιητικά για το σύνολο της Ευρώπης.
Με διάθεση να υποστηρίξει την πολιτική που εφαρμόζει, ενώπιον ενός πολύ ειδικού και απαιτητικού ακροατηρίου -παρόντες ήταν και πολλοί ευρωπαίοι επιχειρηματίες-σημείωσε με έμφαση ότι το κοινωνικό κόστος είναι αναπόφευκτο σε περιόδους προσαρμογής, αλλά διευκρίνισε, έχοντας και το μυαλό σε μελλοντικές καταστάσεις στη χώρα μας σε βραχυπρόθεσμο διάστημα, ότι η κοινωνική αναταραχή και η κατάρρευση της έννομης τάξης πρέπει να αποφευχθούν.
Στην ουσία δεν έκανε τίποτε λιγότερο από το να εξωτερικεύσει τους φόβους ενός διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού-με ελάχιστες εξαιρέσεις-το οποίο είναι περασμένο σε κάθε είδους λίστες διαπλοκής, μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγής και πάει λέγοντας.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον πλησίασαν και αφού του χτύπησαν ειρωνικά την πλάτη του ευχήθηκαν:
-Πήγαινε να καθαρίσεις πρώτα την Κόπρο του Αυγείου και εμείς στη συνέχεια θα έλθουμε να επενδύσουμε...
Ο πρωθυπουργός το μόνο που κάνει τις τελευταίες ώρες είναι να εκλιπαρεί την παραμονή μας στο ευρώ καθώς τα σύννεφα στον ορίζοντα πυκνώνουν και η φιγούρα του νέου πλανητάρχη Μιτ Ρόμνευ ρίχνει απειλητικά την σκιά της.
Δυστυχώς η πολιτική μοναξιά που βίωσε ο πρωθυπουργός στην διάρκεια της αυτοεξορίας του δεν του επιτρέπει να δει καθαρά το αυτονόητο: Ότι ακόμη και ο τελευταίος πολίτης του πλανήτη έχει ακαριαία πρόσβαση στην είδηση που λέει ότι στην Αθήνα η διεφθαρμένη πολιτική ηγεσία είχε πάρει ένα  CD με ονόματα φοροφυγάδων, το "μεταποίησε" σε USB stick και στο τέλος το άφησε κάπου παράμερα χωρίς ποτέ να το ανοίξει για να το διαβάσει. Παρόλα αυτά υπήρξαν επιχειρηματίες που εκβιάστηκαν από τους επιτήδειους.
Ε, λοιπόν ποιος να πάρει σοβαρά μια χώρα με τέτοιους ηγέτες;
Κύριοι καληνύχτα σας, όσο είναι καιρός...


1 σχόλιο:

ELC School είπε...

Γράφεις και κάτι ωραία, αλλά γράφεις και βλακείες συχνά ρε Χάρυ.