Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Η επίσκεψη Μέρκελ, η έκθεση και η πολιτική λύση




"Συνηθισμένη επίσκεψη" επιμένει το Βερολίνο, "ανησυχεί" η αντιπολίτευση και ο γερμανικός τύπος...
 

Μπορεί το Βερολίνο να διατείνεται ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη επίσκεψη, ωστόσο τίποτα δεν είναι φυσιολογικό όταν η Μέρκελ επισκέπτεται τη δεδομένη χρονική στιγμή την Αθήνα, όπως σημειώνει το Spiegel.
Και αυτό γιατί η καγκελάριος έρχεται για πρώτη φορά στο επίκεντρο της ευρωκρίσης ή κατά το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, «στο στόμα του λύκου», λόγω της εικόνας που έχει στην ελληνική κοινή γνώμη.
Ως εκ τούτου και η ίδια η Μέρκελ γνωρίζει, σύμφωνα με το Spiegel, ότι η επίσκεψή της στην Αθήνα είναι κάθε άλλο παρά φυσιολογική. «Εδώ και καιρό οι σύμβουλοί της σκέπτονταν εάν θα έπρεπε να γίνει αυτό το ταξίδι, και αν ναι, πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή. (...) Τώρα λοιπόν η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα πως η Γερμανία δεν θα εγκαταλείψει τους Έλληνες».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάγνωση της Die Welt που σημειώνει ότι με την κίνησή της αυτή, η Μέρκελ ευελπιστεί να βάλει οριστικά τέλος στη συζήτηση περί εξόδου. Η επίσκεψή της έρχεται να υπογραμμίσει την αλλαγή της στάσης της καθώς και η ίδια «έπαιζε» με τα σενάρια εκπαραθύρωσης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Σύμφωνα μάλιστα με γερμανούς αναλυτές, η επίσκεψη της Α. Μέρκελ τροφοδοτεί εκ νέου τα σενάρια που θέλουν την καγκελάριο να προκρίνει μια πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα, καθώς η έκθεση της τρόικας για την πορεία της ελλληνικής οικονομίας φάινεται να αργεί..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χάρρυ, ο Ιματζινός την «περιποιήθηκε» καλά:

http://ygro-pyr.blogspot.gr/2012/10/4.html