Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...




Τι μας είπε πάλι σήμερα ο μέγας ψεύτης που θα έπρεπε ήδη να είχε συλληφθεί γιατί όσο μένει ελεύθερος τόσο μεγαλύτερο κακό προκαλεί στη ρημαγμένη μας χώρα. Είπε λοιπόν ο ανεγκέφαλος Κομανέτσης: «Για πρώτη φορά η επόμενη δόση του δανείου – που αγωνιζόμαστε τώρα να εξασφαλίσουμε οριστικά – θα μείνει κατά 90% μέσα στην Ελλάδα! Και θα αποτελέσει την αφετηρία για να αλλάξει η πορεία της ελληνικής οικονομίας».
Σε ποιον τα λες αυτά κύριε Κωλοτούμπα; Δεν ντρέπεσαι να κοροϊδεύεις στην ψύχρα τον ταλαίπωρο Ελληνικό λαό και να τον βομβαρδίζεις με ασύστολα ψεύδη;
Με τι λεφτά θα πληρώσεις κύριε Ψεύτη, τους διεθνείς τοκογλύφους για τα δάνεια που λήγουν;
Με φιστίκια κύριε Ολίγιστε, θα γίνει η την ανακεφαλαίωση των Τραπεζών;

Μετά την ολοκλήρωση του PSI, οι τράπεζες έχασαν το 50% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που είχαν στα χέρια τους. Η ΕΚΤ όμως έχει υποσχεθεί ενίσχυση αυτής της χασούρας σε 3 δόσεις με συνολικό ποσό που μπορεί να φτάσει τα 50δις ευρώ (30δις αρχικά η δόση που θα πάρουμε δηλαδή). Έτσι οι τράπεζες θα βρεθούν με ανέλπιστη ρευστότητα για το 50% ενός κατεστραμμένου ούτως η άλλως «χαρτιού» που είχαν στα χέρια τους. Αυτή τη ρευστότητα θα τη διαθέσουν σε δάνεια στην αγορά για να ξαναχρεωθεί ο Έλληνας πολίτης και να πληρώσει τόκους για τα χρήματα τα οποία ο ίδιος έδωσε στην τράπεζα. Πως είπατε?
Ακριβώς! Διότι τα χρήματα της ανακεφαλαίωσης θα θεωρηθούν δάνειο προς το Ελληνικό κράτος από την ΕΚΤ, και θα πρέπει να τα επιβαρυνθεί ο Έλληνας πολίτης μαζί βέβαια με τους ανάλογους τόκους.

Δηλαδή για να συνοψίσουμε...οι Τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν λεφτά από τους φόρους και τα χαράτσια που θα κληθεί να πληρώσει ο Ελληνικός λαός, για να ξαναχρεώσουν το λαό και να βγάλουν κέρδος από τον ιδρώτα του!!!

Ούτε 1-2 δισ. δε θα περισσέψει τελικά για να αποτελέσει την κατά Κομανέτση  «αφετηρία για να αλλάξει η πορεία της ελληνικής οικονομίας»


Η χώρα βαδίζει μαθηματικά προς το 1960  και μόνο η εξέγερση του Ελληνικού λαού μπορεί να σταματήσει τον μοιραίο κατήφορο προς την ολοκληρωτική καταστροφή...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το τζίνι φίλτατε έχει βγεί από το μπουκάλι όχι μονο εδώ αλλά και αλλού.
Μόλις διάβασα το παρακάτω άρθρο "Are We Better Off Than 4 Years Ago? Let's Go To The Charts", στο http://www.businessinsider.com/are-you-better-off-than-4-years-ago-charts-2012-9
"Είμαστε καλύτερα από πριν τέσσερα χρόνια;" αναρωτιέται ο αμερικάνος αναλύτης.
Και αφού αναλύει γύρω στους 26 πίνακες με στοιχεία, συμπεραίνει ότι ναι πάμε καλύτερα.
Διαβάστε από κάτω τα σχόλια. Του λένε να βάλει τους πίνακες εκεί που ξέρει και πως 47 εκ. αμερικάνοι ζούνε με κουπόνια φαγητού.
Πήγαινε του λένε μια βόλτα στη πόλη και δες τα κλειστά καταστήματα και πόσα ενεχυροδανειστήρια έχουν ανοίξει.
Μπείτε διαβάστε και ρίξτε και καμμία θετική ψήφο σε αυτούς που τα χώνουν.
Η πείνα είναι ίδια παντού.
Αλληλεγγύη στους πεινασμένους αμερικάνους.
Μαύρο στους αλήτες τους τραπεζίτες και πολιτικά γιουσουφάκια τους.

Φάνης

nexus είπε...

Μια και αναφέρεις το ζήτημα της ανακεφαλαιωποίησης των τραπεζών δες και αυτό...
http://eleutheres-gnomes.blogspot.gr/2012/07/blog-post_19.html

Ανώνυμος είπε...

η εξεγερση του ελληνικου "λαου"; αστειευεσαι ρε χαρρυ; ποιου "λαου" ρε χαρρυ; αφου ο "λαος" το γουσταρει το γαμισι...μπορει να μυξοκλαιγεται αλλα τη βρισκει να τον γαμανε...σιγα μην κανει και εξεγερση,το ΖΩΟ ο νεοελληνας!