Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αγριεμένοι πέρασαν το κατώφλι του Μαξίμου οι τροικανοί - Σε εξέλιξη η συνάντηση με Σαμαρά - Θα ζητήσουν κι άλλα!


- Στην σύσκεψη παρών και ο υπουργός Οικονομικών
- Ζητούν: Απολύσεις εδώ και τώρα στο Δημόσιο – 35.000 βλέπουν την πόρτα λόγω τρύπας 2,5 δισ. ευρώ
- Δεν δέχονται μέτρα εφεδρείας και πρόωρης συνταξιοδότησης
- Κόκκινη κάρτα για κλείσιμο και συγχωνεύσεις οργανισμών
- Ποια λύση ψάχνουν για να μην απολυθούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Σε εξέλιξη ειναι από τις 11.43 η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της τρόικας παρουσία και του υπουργού Οικονομικών και όπως όλα δείχνουν θα είναι από τις δυσκολότερες και κρισιμότερες συναντήσεις αφού θα πρέπει να αντικρούσει πιο σκληρά μέτρα τα οποία φάινεται ότι ζητούν οι τρείς άνδρες.

Κρισιμότερος τομέας είναι η μείωση του Δημοσίου και... μόνο ως αστείο μπορούν να εκλάβουν οι τροϊκανοί τη μείωση προσωπικού μέσω της συγχώνευσης των οργανισμών. Έχει αποδειχθεί ότι δεν μειώνονται οι θέσεις στο Δημόσιο και άρα τα σχετικά έξοδα που απαιτούν να κοπούν μαχαίρι.


Παράλληλα απαίτησαν άμεσες ενέργειες και όχι μέσω της χρονοβόρας όπως τη χαρακτήρισαν διαδικασίας της αξιολόγησης του προσωπικού.
( διαβάστε εδώ για την αξιολόγηση 650.000 υπαλλήλων).

Τονίζουν πως ήδη η Ελλάδα βρίσκεται 15.000 θέσεις... πίσω. Οι 15.000 απολύσεις που είχαν απαιτηθεί ως τα τέλη του 2012 βλέπουν ότι δεν γίνονται και έτσι μοίρασαν άλλη μια κόκκινη κάρτα.


Παράλληλα δεν πείθονται από τη νέου τύπου εφεδρεία, όπως και αν έχει “βαφτιστεί”. Βάζουν κάτω τα δεδομένα και βλέπουν ότι για 35.000 άτομα είτε η πρόωρη συνταξιοδότηση, είτε η μείωση αποδοχών στο 60% μέσω καθεστώτος διαθεσιμότητας δεν μειώνουν τα έξοδα του κράτους όσο απαιτείται.


Έτσι έπεσε πάλι βαρύ στο τραπέζι το θέμα των απολύσεων προσωπικού.

Με νόημα έδειξαν προς τις θέσεις των οργανισμών, που κλείνουν, αλλά και προς το μέρος των υπαλλήλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Σε δεύτερη φάση θα μείνουν (λένε οι πληροφορίες για τις απαιτήσεις της τρόικας) εκείνοι που μέσω αξιολόγησης θα πάρουν... χαμηλό βαθμό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

2 πιάτα φασολάδα παρακαλώ στους κυρίους...