Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

"Ομολογώ, είμαι φοροφυγάς- Ελάτε να με συλλάβετε"

Aνοιχτή επιστολή πολίτη προς το Υπουργείο Οικονομικών

"Ομολογώ, είμαι φοροφυγάς- Ελάτε να με συλλάβετε"

Οργισμένη  ανοιχτή επιστολή αποφάσισε να αποστείλει εργαζόμενος Ηρακλειώτης, προς το Υπουργείο Οικονομικών και την Εφορία."Δεν θα σας κάνω τη χάρη να αυτοκτονήσω" δηλώνει στην επιστολή του την οποία κοινοποίησε στο Cretalive.

Στην επιστολή αναφέρεται:

"Εγώ ο Εμμανουήλ Ανδρέα Βιτώρος κάτοικος Ηρακλείου και επί της οδού Κομοτηνής αριθμός 7 υπάλληλος Βενιζέλειου Νοσοκομείου έχων σώας τας φρένας ομολογώ τα παρακάτω:

1)    Πιστεύοντας τις κατά καιρούς εξαγγελίες για ανάπτυξη της υπαίθρου και στην ακεραιότητα του  κρατικού μηχανισμού προχώρησα το 2002 στην σύνταξη ενός επενδυτικού φακέλου στο όνομα της συζύγου μου για την δημιουργία μιας παραδοσιακής ταβέρνας σε ένα εγκαταλελειμμένο οικισμό του Ηρακλείου. Μετά από δεκατέσσερις μήνες συνεχούς ταλαιπωρίας εκδόθηκε η οικοδομική άδεια και μετά από εννέα μήνες δόθηκε ρεύμα, σύνολο καθυστερήσεων δύο χρόνια . Υποβολή μελέτης για 180.000€, έγκριση για 130.000€,τελικό κόστος 185.000€

2)    Συνήφθηκε  ανοικτό επιχειρηματικό δάνειο από την εθνική τράπεζα με σταθερό επιτόκιο 6,5% το οποίο με τα ψιλά γράμματα έφτασε να είναι 12,35%. Αναγκάστηκα λοιπόν να πάρω από ΤΕΑΔΥ,ΤΠΔΥ,ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΜΤΠΥ,ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ το ποσό που χρειαζόταν με χαμηλότερα επιτόκια για να εξοφλήσω την εθνική. Υπολογίζοντας το μισθό μου που ήταν 1380€ καθαρά συν επίδομα Χριστουγέννων, Πάσχα, άδειας μου έμεναν κάποια για να ζήσω.

3)    Η επιχείρηση εξ αιτίας της κρίσης έκλισε το 2010 μη μπορώντας να καλύψει ούτε τα λειτουργικά έξοδά της.

4)    Ήλθε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του οποίου μέλος ήμουν και οπαδός και ένθερμος υποστηρικτής καθώς και  του ιδίου του προέδρου, Γεωργίου Παπανδρέου(κρίμα το όνομα) και θεωρώντας με ότι ανήκω στους έχοντες(ήμουν στα 5 μέτρα από αυτόν στην ομιλία του στο Ηράκλειο όταν διακήρυττε ότι θα τα πάρει από τους έχοντες)μου κατεβάζει επειδή έτσι ήθελε τον μισθό μου στα 980€ καθαρά με 25 χρόνια προϋπηρεσία. Περικόπτει επιδόματα περικόπτει μισθούς κατεβάζει άκουσον, άκουσον στις 5000€ από 120000€ το αφορολόγητο κάτω ακόμα και από το όριο της φτώχιας, βάζει χαράτσια βάζει έκτακτους φόρους σε ποιους; στους μικρούς. Αφήνει στο απυρόβλητο αυτούς που καταλήστευαν το δημόσιο πλούτο δηλ τους ομοίους του και επιδίδετε με την συνδρομή των ομοίων του βλέπε ΝΔ,ΔΗΜΑΡ σε ένα ανηλεή αγώνα  εξόντωσης ,εξαθλίωσης των μη εχόντων.

5)    Αξιότιμοι κύριοι που εμπνευστήκατε αυτόν τον τραγέλαφο και ξεπουλάτε εκτός από την χώρα και την αξιοπρέπειά μας. ΟΜΟΛΟΓΩ ότι δεν μου περισσεύουν για να σας δώσω να φάτε και άλλα. Και εξηγώ: Καθαρός μισθός 980€ μείον οι κρατήσεις των δανείων που δεν είναι εορτοδάνεια αλλά μιας προσπάθειας για καλύτερη ζωή μένουν 71 ολόκληρα € για να ζήσω εγώ και η τετραμελής οικογένειά μου.

6)    Προσπαθώντας να επιβιώσω εγώ και η τετραμελής οικογένειά μου εργάζομαι υπερωριακά και σε άλλους τομείς του χώρου μου. Συμπλήρωσα το ιλιγγιώδες ποσό (με 12 έως 15 νυκτερινά)των 22.055,48€ εκ των οποίων τα 10.908€ πήγαν στα δάνεια. Ενώ πέρυσι πήρα 850€ επιστροφή φέτος θεωρώντας με πλουτοκράτη μου παρακρατάτε 1982,64€ και μου ζητάτε άλλα 1193,32€.

7)    Όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την αλήθεια των ανωτέρω είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε όποτε τα ζητήσει.

8)    ΟΜΟΛΟΓΩ ΕΙΜΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΩΝ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ.

9)    ΔΗΛΩΝΩ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΚΙΣΩ ΟΠΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ".

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

PASOKE KALA NA PATHEIS....KAI EPIPLEON THA TOYS KLASEIS TA @RXIDI@

Ανώνυμος είπε...

φιλε που εγραψες στα greeklish το σχολιο για το "πασοκο καλα να παθεις " δειχνεις το λιγοτερο εμπαθεια αν οχι απρεπεια....ο ανθρωπος ειχε το θαρρος να πει ορισμενα πραγματα που εσυ δεν καταλαβες,διοτι στο μυαλο σου ειναι γεματο ογισμενες σφιγκες.....με την ιδια λογικη 2.500.000 ελληνες που ψηφιζαν και υποστηριζαν πασοκ τι πρεπει να κανουν???? ν'αυτοκτονησουν ??? ειδες τα ποσοστα του πασοκ στις τελευταιες εκλογες ??? και που να δεις και στις επομενες.....αντι να πεις ενα "μπραβο ρε φιλε, μαζι σου κι εγω" βγαζεις χολη !!!!! ΟΣΟΙ Ελληνες πηραν χαμπαρι τι γινεται πλεον δεν ειναι πασοκοι ,νδκρατες,κκεδες κλπ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!!!!!!!! γιατι αν δεν ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ Ελληνες,παμε χαμενοι κι εμεις και τα παιδια μας.....κακα τα ψεματα μεχρι και πριν λιγο καιρο το 70-80% των ελληνων ηταν πασοκ ή νδ ,ειτε γιατι ειχαν ευνοηθει ,ειτε γιατι ηθελαν να ευνοηθουν,αυτα ομως τελειωσαν φρεσκα κουλουρια λεει ο κουλουρας !!!.....τα πραγματα αλλαξαν ομως και ειναι το μονο καλο που μας εδωσε αυτη η κριση...οι Ελληνες επαψαν να φερονται σαν πασοκοι και νδκρατες κι εχουν αρχισει να συμπεριφερονται σαν ΕΛΛΗΝΕΣ.....!!!!!!!!! και να ξερεις οτι αν πιασει το σπιτι του γειτονα σου φωτια (ασχετως αν ειναι πασοκος ή κατι αλλο )και το δικο σου το σπιτι μπαινει σε μεγαλο κινδυνο........γκεκε ???

Ανώνυμος είπε...

με 1300 ΕΥΡΩ μισθό πηρε επιδοτηση 130000 και δάνειο 55000???? κααλαα ειναι του παλαιου ΠΑΣΟΚ,

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΣΕ ΠΗΔΗΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ,ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΔΕ ΣΟΥ ΚΑΙΓΟΤΑΝΕ ΚΑΡΦΙ!!!ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΠΑΣΟΚΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΑΜΑΣΗΤΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.ΕΠΛΙΖΩ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΑΤΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ....
(ΚΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΕ: ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΙ Μ@Λ@ΚΙ@ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΔΕ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ)

Ανώνυμος είπε...

Άλλος ένας παραπονεμένος πελάτης.
Άραγε τώρα τι να ψηφίζει;
Ψηφίζει για να παραμείνει πελάτης
ή κατάλαβε ότι την δημοκρατία (αυτήν την ελάχιστη) την σκοτώνουν οι πελάτες.
Κανόνας πρώτος
Ή το δίκιο είναι ολονών ή δεν είναι κανενός.
Κανόνας δεύτερος
Χάρες ζητάνε οι δούλοι, οι ελεύθεροι ζητάνε ισονομία.
Κανόνας τρίτος
Πάω για ύπνο.


Φάνης

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη θελετε να πειτε οσοι σχολιαζετε αρνητικα (και φαινεται πως δεν ησασταν απ'τους ευνοημενους του συστηματος νδ-πασοκ τα περασμενα χρονια....)οτι ,λεμε ΑΝ ετσι,ΑΝ βρισκατε μια θεσουλα καπου στο δημοσιο κι εσεις ή καποια καλη ευκαιριουλα, μεσον καποιου κολλητου σας που ηταν μεσα στο συστημα να κανετε καμια αρπαχτουλα να 'κονομησετε μερικα χιλιαρικακια παραπανω θα λεγατε ΟΧΙ ετσι ε ???? ετσι δεν ειναι ???? 3 πραγματα θα πρεπει να συμβαινουν τοτε : 1)ή θα ησασταν αγιοι με τον σταυρό στο χερι και τιμιοτατοι....2) ή θα ζουσατε σε αλλο κρατος ....3) ή θα ειχατε εγκεφαλικη ανεπαρκεια.....διοτι γνωρισα παρα πολλους κου εκαναν κωλοτουμπες κι αλλα "διαφορα" για μια πολυποθητη "τακτοποιηση" που κατα τα αλλα το επαιζαν "δηθεν και υπερανω...!!!!)....το οτι οι πασοκοι που εμειναν (μαζι με τον Κουβελη) εφεραν τον Σαμαρα γι'αυτο δεν φταινε οι πασοκοι που δεν ψηφισαν πασοκ στις προηγουμενες εκλογες....ετσι δεν ειναι ??? ειμαι ο δευτερος που εκανε σχολιο παραπανω και ημουν κι εγω πασοκος....αν γουσταρετε να με βρισετε καντε το...."ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθον βαλετω...." τουλαχιστον δεν φοραω πια τα παραμορφωτικα μου γυαλια,κατι ειναι κι αυτο ετσι δεν ειναι ???

Ανώνυμος είπε...

Πήρες ένα επιχειρηματικό ρίσκο και δεν σου βγήκε, γιατί να μοιραζόμαστε τις χασούρες σου εμείς οι συνεπείς?

Ανώνυμος είπε...

Ise malakas

Ανώνυμος είπε...

Den ntrepese ti sxesi an itan pasokos ise vlima

Ανώνυμος είπε...

Απο τα σχσολια που διαβασα αντιλαμβανομαι ποσο ανοριμοι ειμαστε ακομα . Μα δε νοιωθετε οτι βουλιαζουμε ολοι?πασοκοι νοδημοκρατες κουκουεδες και δε συμαζευεται?δεν μπορουμε να δουμε τον εχθρο που ειναι ολοι αυτοι ανεξαιρετως και να γινουμε μια γροθια να τον αντιμετοπισουμε? εν τη ενωση η ισχυς . Και στο κατω κατω ολοι πατο πιασαμε εκτος ελαχιστων

Ανώνυμος είπε...

Καλά να πάθεις αγαπητέ μου..
Δεν σε λυπάμαι γιατί εγώ πληρώνω τα ίδια, γιατί τόλμησα.. να μην δώσω μίζα και τρέχω τώρα στα δικαστήρια να αντιμετωπίσω αυτούς και τους πληρωμένους δικαστές τους.
Δεν σε λυπάμαι γιατί και μόνο το γεγονός ότι πίστεψες τον Γ.Α.Π. αποδεικνύει την νοημοσύνη σου. Γιατί όπως είπες ήσουν και μέλος του ΠΑΣΟΚ. Υπο άλλες συνθήκες θα σε αντιλαμβανόμουν πλήρως και θα ήμουν στο πλευρό σου..
Το κρίμα για το όνομα που γράφεις, (αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου) δείχνει ότι πιστεύεις ακόμα ότι ο κωλόγερος τα έκανε όλα σωστά.. πολύ σωστή κίνηση να παίρνεις 20ετές δάνειο με 17% επιτόκιο το 80-85 για να σας δώσει αυξήσεις και να το πρέπει να το πληρώσουμε εμείς οι νέοι το 2010... Το "δεν θα λακίσω" σχολιάζοντας πράξεις κάποιων άλλων, είναι το λιγότερο ατυχής λέξη, για να μην πώ τίποτα χειρότερο.. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ.
Σε ενημερώνω όμως ότι οι "φίλοι μας" Τροικανοί έχουν υπολογίσει επακριβώς πόσοι θα αυτοκτονήσουν και πόσο θα μειωθεί το προσδόκιμο ζωής στην χώρα σου-μας...
Όσον αφορά για αυτόν που γράφει: "ΑΝ ετσι,ΑΝ βρισκατε μια θεσουλα καπου στο δημοσιο κι εσεις ή καποια καλη ευκαιριουλα, μεσον καποιου κολλητου σας που ηταν μεσα στο συστημα να κανετε καμια αρπαχτουλα να 'κονομησετε μερικα χιλιαρικακια παραπανω θα λεγατε ΟΧΙ ετσι ε ????"
Υπάρχουν και κάποιοι που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το δημόσιο και ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ να επιτύχουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, αλλά κάτι ξέκολλα Ν.Δ. (τέτοιους ψήφιζα μέχρι πριν μερικά χρόνια, αλλά έπαψα) και ΠΑΣΟΚΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και ΥΠΟΥΡΓΟΙ απαιτούν ΜΙΖΑ για να εφαρμόσουν τον νόμο... Ο μαγκας που έγραψε αυτή την επιστολή όπως φαίνεται είχε τις γνωριμίες και πήρε την επιδότησή του, αφου ήταν και μέλος του κινήματος... Αφού είναι μελος λοιπόν, να βγεί μπροστά να πάει αφού έχει πρόσβαση να τους ανοίξει τα κεφάλια και τότε θα σταθώ στο πλευρό του.. μέχρι τότε... ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ.. ΠΡΑΞΕΙΣ...