Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοικτό το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του Βενιζέλου!

ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ

Επιβεβαίωσε ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος ο Γιάννης Δατσέρης

Στην επόμενη συνάντηση των αρχηγών, Τετάρτη ή Πέμπτη, δε θα κριθεί μόνο το περιεχόμενο του πακέτου των μέτρων, αλλά και το μέλλον της κυβέρνησης. >>>

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο ενός δομικού ανασχηματισμού, με στόχο η κυβέρνηση να αυξήσει τη συνοχή και την αποτελεσματικότητά της. Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, γεγονός που ισοδυναμεί με αύξηση της συμμετοχής τουλάχιστον του ΠΑΣΟΚ, είναι ο πρωθυπουργός να καταφέρει να κλείσει το ντηλ της επιμήκυνσης με την τρόικα.
Για το θέμα έγραψε αναλυτικά το "Πρώτο Θέμα" της Κυριακής, δίνοντας έμφαση στην προοπτική ο Ευάγγελος Βενιζέλος να αναλάβει θέση αντιπροέδρου στην κυβέρνηση. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον γραμματέα επικοινωνίας του κόμματος, Γιάννη Δατσέρη, ο οποίος μίλησε σήμερα στον realfm. Ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το Νοέμβριο, ακόμη και εκείνου της αλλαγής πρωθυπουργού. "Τα πάντα στο όριο του Συντάγματος" είναι η φράση που αποδίδει το πλαίσιο στο οποίο θα διεξαχθούν οι σχετικές συζητήσεις όταν έρθει η ώρα.
Κοινός στόχος Βενιζέλου- Σαμαρά- Κουβέλη είναι να μην αποτύχει το πείραμα της τρικομματικής και χρεοκοπήσεις η χώρα. Να μην γίνει, δηλαδή, το "χατίρι" του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: