Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τα… θαύματα του Γιώργου Νταλάρα


 Πρόκληση δεν είναι, Γιώργο Νταλάρα, να πας να κάνεις συναυλία στη Σμύρνη, στις 25 Σεπτεμβρίου, τις μέρες που όλος ο Ελληνισμός πενθεί τα 90χρονα της Μικρασιατικής Καταστροφής, τότε που οι ορδές του Κεμάλ έκαψαν τη Σμύρνη;
Έλεος! Την ώρα που χιλιάδες συγγενείς εκείνων των μαρτυρικών Ελλήνων δακρύζουν και οι μνήμες ξανάρχονται στον νου, εσύ πας να τραγουδήσεις τι; Όλα εμπόριο είναι; Εκτός κι αν κι εσύ, Γιώργο Νταλάρα, συμφωνείς με τη Ρεπούση, ότι το 1922 δεν συνέβη τίποτε, απλώς ένας… συνωστισμός έγινε και… τσαλαπατήθηκαν οι Έλληνες…
Η πρόκληση του Νταλάρα δεν τελειώνει όμως στη Σμύρνη. Επαυξάνεται. Την άλλη μέρα, 25 Σεπτέμβρη, δίνει συναυλία στην Κωνσταντινούπολη, μαύρη επέτειο των Σεπτεμβριανών. Οι βανδαλισμοί και οι λεηλασίες των καταστημάτων των Ελλήνων, των σπιτιών τους, ακόμη και των τάφων στα ελληνικά νεκροταφεία, έχουν καταγραφεί με ανεξίτηλα γράμματα στη Βίβλο της Ιστορίας.
Εσύ, Γιώργο Νταλάρα, μπορεί να ξεχνάς. Και η απόδειξη είναι ότι στη διαφήμιση για τη συναυλία η Σμύρνη γράφεται «IZMIR» και η Κωνσταντινούπολη, η βασιλεύουσα, «ISTANBUL»… Ξέχασες. Ο Ελληνισμός πάντως δεν ξεχνά, Γιώργο Νταλάρα. Όπως δεν ξεχνά τον Ισαάκ Ισαάκ και τον Τάσο Σολωμού που ίσως κάτι να σου θυμίζουν…//

(To Παρόν)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Σμύρνη

Η Σμύρνη μάνα καίγεται καίγεται και το βιος μας
ο πόνος μας δε λέγεται δε γράφεται ο καημός μας

Ρωμιοσύνη ρωμιοσύνη δε θα ησυχάσεις πια
ένα χρόνο ζεις ειρήνη και τριάντα στη φωτιά

Η Σμύρνη μάνα χάνεται τα όνειρά μας πάνε
στα πλοία όποιος πιάνεται κι οι φίλοι τον χτυπάνε

Ρωμιοσύνη ρωμιοσύνη δε θα ησυχάσεις πια
ένα χρόνο ζεις ειρήνη και τριάντα στη φωτιά



Στίχοι: Πυθαγόρας
Μουσική: Απόστολος Καλδάρας
Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Νταλάρας

Φάνης

Delta είπε...

ας οψονται οι επιπεδου πιθικου "ελληνες" που εδωσαν χρημα και αξια σε νταλαρηδες..

Ανώνυμος είπε...

Σωστά αναδημοσιεύεις τα ΄θαύματα του Γιώργου Νταλάρα" από το "Παρόν" αλλά παρ' ότι σου το έχουν επισημάνει έχεις μετρητή επισκεπτών που παρουσιάζει το FYROM σαν MAKEDONIA.
Αν θεωρείς ότι ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε στην περιοχή της Μακεδονίας είναι κομμάτι του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, τότε προφανώς δεν συμφωνείς στο να ονομαστεί το κρατίδιο MAKEDONIA αφού έτσι γίνεται παραχάραξη της Ιστορίας και ταυτόχρονα δημιουργείται μία πληγή την οποία εύκολα μπορεί αύριο κάποιος στρατιώτικός σύμ-μαχος ή κάποιος οικονομικός συν-εταίρος να ξύσει μέχρι να αιμορραγήσει.

Ανώνυμος είπε...

Το αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, τα ψάρια σε ποίον ανήκουν?
Καλήτερα να μην ρωτήσουμε γιατι όταν μαλώνουν Τούρκοι και Έλληνες ψαράδες έρχεται τούρκικο πολεμικό και καθαρίζει.

Ανώνυμος είπε...

Οι συναυλιες θα γινονταν απολυτως και μονο για φιλανθρωπικους σκοπους για τα special olympics της Τουρκιας...κι εγω διαφωνω με την πραγματοποιηση τους και χαρηκα που ακυρωθηκαν,ωστοσο οταν εισαι σε μια θεση στον.ΟΗΕ που καθιστα καθηκον σου να υπερασπιζεσαι την αρμονικη συνυπαρξη των λαων,μπορει να μην εχεις πολλα περιθωρια για αρνησεις...η μουσικη ενωνει...τελος παντων,ευτυχως ακυρωθηκαν&κανεις μας δεν θα μαθει αν και ο ιδιος ο καλλιτεχνης δεν ανακουφιστηκε με αυτην την ακυρωση...Ας μην κρινουμε εξ'ιδιων τα αλλοτρια...

Dr. Doukas είπε...

Από τότε πού άρχισε να εισπραττει ζαρζαβατικα και αλλά είδη τροφίμων και ρευστών στην ενδοχώρα αποφάσισε ο "άμοιρος" να ξενιτευτεί.

Αλλά μίστερ Νταλάρα.... όπως μας έχεις τραγουδήσει.........
Όλοι έχουμε γραμμένο που το λένε πεπρωμένο
Και κανένας δε μπορεί να τ αποφύγει.......

Ανώνυμος είπε...

Σχολιασμός προηγούμενου post:

1. "Οι συναυλιες θα γινονταν απολυτως και μονο για φιλανθρωπικους σκοπους για τα special olympics της Τουρκιας..."

ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ" ΚΙΝΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΑΝ, ΒΙΑΣΑΝ, ΛΕΗΣΑΤΗΣΑΝ & ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ, ΠΟΝΤΟ & ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ π.χ. 100 ΧΡΟΝΙΑ?

2. "... οταν εισαι σε μια θεση στον ΟΗΕ που καθιστα καθηκον σου να υπερασπιζεσαι την αρμονικη συνυπαρξη των λαων, μπορει να μην εχεις πολλα περιθωρια για αρνησεις..."

ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΡΕ ΣΥ! ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ, Ε? ΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΠΑ!!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Ο "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ" Κος ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ" ΣΥΝΑΥΛΙΑ?
ΑΝΑΓΚΗ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ" ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΕΙ ή ΕΧΟΥΝ ΚΑΚΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ "ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ"?
ΚΑΙ Ο ΤΟΣΟ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ" ΟΗΕ ΣΟΥ:
ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ? Η "ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ" ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΣΙ???

ΥΓ. Τι το 'θελε βρε παιδί κι αυτός ο Κολοκοτρώνης αυτό το "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ" που είπε για τους Νενέκους κι έσωσε την επανάσταση!!!
Θα ήμασταν ακόμα επαρχία της Τουρκίας ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΚΑΙ Ο κος Νταλάρας ΚΑΝΕΝΑ "δίλημμα" ΣΑΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ!!!