Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΕΝΑΝ ΨΕΥΤΗ;


Τα μέτρα που περιέχονται στα μνημόνια και έχουν εφαρμοσθεί ή επίκειται η εφαρμογή τους, αγγίζουν τα 65 δις €. Η ύφεση ξεπέρασε (σωρευτικά) το 13,5% (στοιχεία μέχρι τον 12ο του 2011). Η ανεργία ξεπέρασε το 20%. Οι αμοιβές έχουν μειωθεί από 25-40%. Οι εργασιακές σχέσεις έχουν πλήρως αποδιαρθρωθεί. Το κοινωνικό κράτος αποσυντίθεται.

Πιο αναλυτικά

* Στη διετία (2010-2012) θεσπίστηκαν μέτρα ύψους 48,9 δισ. ευρώ.

*Αλλα 16 δισ. θα πρέπει να ληφθούν στη διετία 2013-2014.

*Από τα προηγούμενα, τα 4,6 δισ. προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο του Ιουλίου 2011.

*Τα υπόλοιπα 11,4 δισ. ευρώ είναι οι μειώσεις δαπανών που πρέπει να ανακοινωθούν τον Μάιο στο νέο μεσοπρόθεσμο για τη διετία 2013-2014. Το πακέτο του μεσοπρόθεσμου εκτείνεται έως το 2016, δηλαδή θα περιλαμβάνει κι άλλα μέτρα που δεν καταγράφονται στο Μνημόνιο, καθώς αυτό λήγει στο τέλος του 2014.

Οι κοινωνικές συνέπειες είναι πλεον ορατές. Οι πρωτεργάτες αυτής της πολιτκής, που μέχρι πρότινος ονόμαζαν σωτήρια και την χαρακτήριζαν ως τη μόνη εφικτή, ζητούν σήμερα ένα γενικό και απροσδιόριστο συγνώμη και "υπόσχονται" ότι θα βγούμε από το μνημόνιο σε τρία χρόνια !!

Ακόμα κι αν κάποιος πίστευε ότι οι υποσχέσεις είναι αληθινές και δεν θα εξαφανισθούν, μαζί με τις συγνώμες, μετά τις εκλογές, θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα: πως θα είναι η ελληνική κοινωνία μετά από άλλα τρία χρόνια εφαρμογής αυτής της πολιτικής.

   

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να καταργήσεις το video άμεσα αφου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι απο το spot των ανεξαρτήτων Ελλήνων.
http://youtu.be/CbNRWfklkjU

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Να σημειώσετε εδώ ότι -αν κάνω λάθος διορθώστε με- ότι η δόση του Μαϊου ήταν η τελευταία του πρώτου μνημονίου, για το οποίο τηρίσαμε ΟΛΕΣ ΜΑΣ(!) τις δεσμεύσεις και οι "φίλοι" μας οι Ευρωπαιοι αρνήθηκαν να τηρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και ΔΕΝ έδωσαν όλη την δόση ως όφειλαν απο αυτά που είχαν υπογράψει..
Συγνώμη αλλά εγώ ένας μικροαστός, αντιλαμβάνομαι ότι αυτό αποτελεί αφορμή για καταγγελία της σύμβασης που έχουμε υπογράψει μαζί τους και ΑΡΑ ακύρωσής της..
Όταν οι ίδιοι μας έχουν επιβάλλει όρο , πως αν καθυστερήσουμε να πληρώσουμε έστω και μια δόση για 30 μέρες(!!!) -ούτε τράπεζα δεν επιβάλλει τόσο σκληρούς όρους, αυτομάτως η σύμβαση ακυρώνεται απο μέρους τους και γίνονται άμεσα απαιτητά όλα τα χρήματα που μας έχουν δανείσει και λαμβάνουν χώρα οι δέσμευση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, βάση του Αγγλικού Δικαίου..

Dark Moon είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε καραγιόζη Χάρρυ Κλυν, πήρες το spot των ανεξαρτήτων Ελλήνων για να κάνεις την προπαγάνδα σου; Γιατι δεν το βάζεις ολόκληρο το spot; Γελοίε!

Ανώνυμος είπε...

Πανο Καμμενε, με τις αρχιδιες που ξαμολανε τα τσιρακια σου υβριζοντας οσυστολα, θα παρεις τ'αρχιδια μας την κυριακη. Μαζεψε τα πουστρακια σου με την χυδαια γλωσσιτσα..

ελλην, οργισμενος που θα σας γ@μησει την @@@ναγια που επικαλεισαι για βοηθο